Originální pochoutka, kterou si můžete zakousnout večer u televize nebo ji třeba servírovat na rodinné oslavě. Trhané maso získá nevšední nasládlou příchuť díky kofole a jablkům. Spolu s domácími dozlatova upečenými bulkami chutná báječně.
Maso vložte do hrnce, zalijte vodou, přiveďte k varu a povařte 10 minut. Slijte je a opláchněte pod studenou vodou. Dejte do hrnce, zalijte kofolou a 2 hodiny vařte pod pokličkou.
2
Maso přendejte do pekáče, pokud má kůži, odstraňte ji. Obložte ho na čtvrtky pokrájenou cibulí a rozčtvrcenými jablky zbavenými jádřinců. Překryjte alobalem a v troubě předehřáté na 170 °C pečte další hodinu. Pomocí dvou vidliček maso roztrhejte a nechte odpočinout ve výpeku.
Pusťte se do bulek. Plech vyložte pečicím papírem a v troubě udržte teplotu 170 °C. Mouku s práškem do pečiva, cukrem, solí a studeným máslem pokrájeným na kostičky rychle zpracujte na drobenku - prsty nebo hákem v robotu. Přilijte podmáslí a rychle a krátce promíchejte. Pomocí lžíce na plech vyskládejte ve větších rozestupech kopečky těsta. Pečte 15 minut dozlatova.
4
Lehce zchladlé housky prokrojte, potřete hořčicí promíchanou s majonézou. Vložte po kousku listu salátu, na něj navršte natrhané maso. Přiklopte horní částí bulky a podávejte.