Jednoduchá svačinka, která přijde vhod doma i na cestách. Houskové bulky namazané pomazánkou z červené řepy, kopru a řeckého jogurtu chutnají prostě skvěle.
g
slunečnicová semínka
lépe namočené přes noc, propláchnutých a scezených
125
ml
řecký jogurt - pravý
2
lžíce
citronová šťáva
0,15
lžička
mořská sůl
houskové bulky
Postup přípravy receptu
1
Řepu nakrájejte na kousky velikosti sousta, dejte ji do středně velkého hrnce, zalijte vodou a uveďte do varu. Výkon snižte a řepu zlehka vařte 20 minut nebo než bude měkká. Pak ji sceďte a nechte stranou úplně vychladnout. Kopr dejte do food processoru spolu s řepou a zbytkem ingrediencí a vše rozmixujte do požadované konzistence.
Pomazánku uchovejte ve vzduchotěsné nádobě v ledničce až 5 dní. Při sestavování rozkrojte bulky napůl, potřete dolní půlku řepnou pomazánkou a horní máslem. Naplněné bulky zabalte do pečícího papíru nebo svačinových kapes a pak do krabičky spolu s dalšími věcmi podle vlastního výběru.