• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bulharské milinky
Napište svůj komentář k receptu

Bulharské milinky

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bulharské milinky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      kg hladká mouka
    • 25
      g droždí
    • 600
      ml voda 50-600
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžíce cukr
  • Navrch
    • 300
      g balkánský sýr
    • 150
      g máslo
    • 100
      g hladká mouka
    • voda
  • Na pomazání mezi
    • 70
      g máslo + 70 ml oleje - lehce rozehřát
  • Na pomazání navrchu
    • vejce + 1 lžíce oleje - rozšlehat

Postup přípravy receptu

1
Mouku prosejeme přes síto alespoň 2x (aby pak milinky byly pěkně nadýchané). Droždí rozmícháme ve vlažné vodě s cukrem, přidáme do mouky a po zadělání přisolíme. Uděláme měkké nelepivé těsto a necháme kynout zhruba 30-40 minut. Z hotového těsta uděláme váleček, krájíme stejné kousky (délka 4 cm, šířka 2 cm - skládáme pak délku jako výšku). Každou oválíme v rozehřátém tuku a dáme na plech kynout ještě 20 minut.
2
Rozdrobený sýr, máslo, mouku zamícháme s trochu vody, aby vznikl hustý krém. Tímto krémem potřeme těsto. Ponecháme ještě 10 minut, namažeme vejcem a dáme péct na zhruba 25 min. na 180 °C (podle trouby). Množství je na velký, hluboký, kulatý plech. Na normální plech stačí z 0,5 kg mouky.
3
Podává se k snídani s bílým jogurtem nebo čajem. Tento recept zvítězil v soutěži mezi bulharskými studenty pekárenských škol. Autor je Angel Marinov z odborné školy "Chlebové technologie" v Plovdivu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bulharské papriky s Balkánem

Bulharské papriky s Balkánem

Bulharské řezy

Bulharské řezy

Krém karamel - z bulharské kuchyně

Krém karamel - z bulharské kuchyně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 16. 10. 2006 11:50

    Jo, a kdyz jsou kousky trochu od sebe a napln propadne se nic nedeje, je to mozna jeste lepsi:-)

  • Airan | 16. 10. 2006 11:44

    Anicko, skladame na hluboky plech vedle sebe jako buchticky se šodo, 4cm na vysku, namacene v tuku - opet na spusob pripravu ceskych buchet. Plnkou potreme az je vse nakynute, nahore najednou. Omlouvam se, jestli to neni napsane dost jasne, pokusim se polepsit.

  • Anka | 16. 10. 2006 11:23

    Môžete bližšie vysvetliť postup v časti:"... skládáme pak délku jako výšku. Každou oválíme v rozehřátém tuku a dáme na plech kynout..."Ukladajú sa tesne vedľa seba? Alebo sa plnkou potiera každý kus samostatne?Ďakujem za vysvetlenie.

  • Airan Novakova | 16. 10. 2006 09:06

    Pokud je syr moc slany, muze se nechat prez noc do vody. Zatim nejlepsi balkansky syr jsem koupila v Plusu - Kralupy nad Vltavou - chutove nejbliz k originalu, hned za nim je Balsyr.Tohle prosim neni reklama, jen zkusenost! Kdyz jsem byla mala, babicka milinky jeste trochu posypala mouckovym cukrem:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Bulharsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Cukr Droždí Hladká mouka Máslo Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí paprikový perkelt

Kuřecí paprikový perkelt

Banánové jednohubky

Banánové jednohubky

Hummus

Hummus

Rakouský bramborový salát

Rakouský bramborový salát

Skotská vejce

Skotská vejce

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Losos v sezamové krustě

Losos v sezamové krustě

Chřestová omeleta

Chřestová omeleta

Krkovice se zelím

Krkovice se zelím

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

31
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
31
Krkovice se zelím
Krkovice se zelím
30
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
20
Míša řezy
Míša řezy
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Premiéra dokumentu o Victorii Beckhamové:  Prozrazené lži a intimní tajemství!

Premiéra dokumentu o Victorii Beckhamové: Prozrazené lži a intimní tajemství!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Bulharské milinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact