• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bulharské milinky
Napište svůj komentář k receptu

Bulharské milinky

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bulharské milinky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      kg hladká mouka
    • 25
      g droždí
    • 600
      ml voda 50-600
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžíce cukr
  • Navrch
    • 300
      g balkánský sýr
    • 150
      g máslo
    • 100
      g hladká mouka
    • voda
  • Na pomazání mezi
    • 70
      g máslo + 70 ml oleje - lehce rozehřát
  • Na pomazání navrchu
    • vejce + 1 lžíce oleje - rozšlehat

Postup přípravy receptu

1
Mouku prosejeme přes síto alespoň 2x (aby pak milinky byly pěkně nadýchané). Droždí rozmícháme ve vlažné vodě s cukrem, přidáme do mouky a po zadělání přisolíme. Uděláme měkké nelepivé těsto a necháme kynout zhruba 30-40 minut. Z hotového těsta uděláme váleček, krájíme stejné kousky (délka 4 cm, šířka 2 cm - skládáme pak délku jako výšku). Každou oválíme v rozehřátém tuku a dáme na plech kynout ještě 20 minut.
2
Rozdrobený sýr, máslo, mouku zamícháme s trochu vody, aby vznikl hustý krém. Tímto krémem potřeme těsto. Ponecháme ještě 10 minut, namažeme vejcem a dáme péct na zhruba 25 min. na 180 °C (podle trouby). Množství je na velký, hluboký, kulatý plech. Na normální plech stačí z 0,5 kg mouky.
3
Podává se k snídani s bílým jogurtem nebo čajem. Tento recept zvítězil v soutěži mezi bulharskými studenty pekárenských škol. Autor je Angel Marinov z odborné školy "Chlebové technologie" v Plovdivu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bulharské papriky s Balkánem

Bulharské papriky s Balkánem

Bulharské řezy

Bulharské řezy

Krém karamel - z bulharské kuchyně

Krém karamel - z bulharské kuchyně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 16. 10. 2006 11:50

    Jo, a kdyz jsou kousky trochu od sebe a napln propadne se nic nedeje, je to mozna jeste lepsi:-)

  • Airan | 16. 10. 2006 11:44

    Anicko, skladame na hluboky plech vedle sebe jako buchticky se šodo, 4cm na vysku, namacene v tuku - opet na spusob pripravu ceskych buchet. Plnkou potreme az je vse nakynute, nahore najednou. Omlouvam se, jestli to neni napsane dost jasne, pokusim se polepsit.

  • Anka | 16. 10. 2006 11:23

    Môžete bližšie vysvetliť postup v časti:"... skládáme pak délku jako výšku. Každou oválíme v rozehřátém tuku a dáme na plech kynout..."Ukladajú sa tesne vedľa seba? Alebo sa plnkou potiera každý kus samostatne?Ďakujem za vysvetlenie.

  • Airan Novakova | 16. 10. 2006 09:06

    Pokud je syr moc slany, muze se nechat prez noc do vody. Zatim nejlepsi balkansky syr jsem koupila v Plusu - Kralupy nad Vltavou - chutove nejbliz k originalu, hned za nim je Balsyr.Tohle prosim neni reklama, jen zkusenost! Kdyz jsem byla mala, babicka milinky jeste trochu posypala mouckovym cukrem:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Bulharsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Cukr Droždí Hladká mouka Máslo Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře v pivní omáčce

Kuře v pivní omáčce

Mleté maso s kysaným zelím

Mleté maso s kysaným zelím

Česneková pomazánka - Ježek

Česneková pomazánka - Ježek

Americký ořechový koláč

Americký ořechový koláč

Rychlá perníková roláda

Rychlá perníková roláda

Bílý smetanovo-tvarohový dort

Bílý smetanovo-tvarohový dort

Meruňkový dort (řez) - nepečený

Meruňkový dort (řez) - nepečený

Rychlá vajíčková pomazánka s pomazánkovým máslem

Rychlá vajíčková pomazánka s…

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

137
Rýže s pečeným masem
Rýže s pečeným masem
95
Treska se žampiony ve slanině
Treska se žampiony ve…
78
Brokolice/květák v bramborovém těstě
Brokolice/květák v…
52
Jáhlová kaše s hrachem, základní recept
Jáhlová kaše s hrachem,…
38
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Bulharské milinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact