• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bulharské milinky
Napište svůj komentář k receptu

Bulharské milinky

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bulharské milinky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      kg hladká mouka
    • 25
      g droždí
    • 600
      ml voda 50-600
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžíce cukr
  • Navrch
    • 300
      g balkánský sýr
    • 150
      g máslo
    • 100
      g hladká mouka
    • voda
  • Na pomazání mezi
    • 70
      g máslo + 70 ml oleje - lehce rozehřát
  • Na pomazání navrchu
    • vejce + 1 lžíce oleje - rozšlehat

Postup přípravy receptu

1
Mouku prosejeme přes síto alespoň 2x (aby pak milinky byly pěkně nadýchané). Droždí rozmícháme ve vlažné vodě s cukrem, přidáme do mouky a po zadělání přisolíme. Uděláme měkké nelepivé těsto a necháme kynout zhruba 30-40 minut. Z hotového těsta uděláme váleček, krájíme stejné kousky (délka 4 cm, šířka 2 cm - skládáme pak délku jako výšku). Každou oválíme v rozehřátém tuku a dáme na plech kynout ještě 20 minut.
2
Rozdrobený sýr, máslo, mouku zamícháme s trochu vody, aby vznikl hustý krém. Tímto krémem potřeme těsto. Ponecháme ještě 10 minut, namažeme vejcem a dáme péct na zhruba 25 min. na 180 °C (podle trouby). Množství je na velký, hluboký, kulatý plech. Na normální plech stačí z 0,5 kg mouky.
3
Podává se k snídani s bílým jogurtem nebo čajem. Tento recept zvítězil v soutěži mezi bulharskými studenty pekárenských škol. Autor je Angel Marinov z odborné školy "Chlebové technologie" v Plovdivu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bulharské papriky s Balkánem

Bulharské papriky s Balkánem

Bulharské řezy

Bulharské řezy

Krém karamel - z bulharské kuchyně

Krém karamel - z bulharské kuchyně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 16. 10. 2006 11:50

    Jo, a kdyz jsou kousky trochu od sebe a napln propadne se nic nedeje, je to mozna jeste lepsi:-)

  • Airan | 16. 10. 2006 11:44

    Anicko, skladame na hluboky plech vedle sebe jako buchticky se šodo, 4cm na vysku, namacene v tuku - opet na spusob pripravu ceskych buchet. Plnkou potreme az je vse nakynute, nahore najednou. Omlouvam se, jestli to neni napsane dost jasne, pokusim se polepsit.

  • Anka | 16. 10. 2006 11:23

    Môžete bližšie vysvetliť postup v časti:"... skládáme pak délku jako výšku. Každou oválíme v rozehřátém tuku a dáme na plech kynout..."Ukladajú sa tesne vedľa seba? Alebo sa plnkou potiera každý kus samostatne?Ďakujem za vysvetlenie.

  • Airan Novakova | 16. 10. 2006 09:06

    Pokud je syr moc slany, muze se nechat prez noc do vody. Zatim nejlepsi balkansky syr jsem koupila v Plusu - Kralupy nad Vltavou - chutove nejbliz k originalu, hned za nim je Balsyr.Tohle prosim neni reklama, jen zkusenost! Kdyz jsem byla mala, babicka milinky jeste trochu posypala mouckovym cukrem:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Bulharsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Cukr Droždí Hladká mouka Máslo Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová játra

Pikantní žebírka na grilu

Pikantní žebírka na grilu

Hummus

Hummus

Tvarohový koláč s meruňkami

Tvarohový koláč s meruňkami

Babiččin bramborový salát

Babiččin bramborový salát

Broskvový moučník

Broskvový moučník

Šlehačkový koláč s jablky

Šlehačkový koláč s jablky

Červená čočka a grilovaný lilek s cuketou

Červená čočka a grilovaný lilek s…

Česnekovo-zázvorové kuřecí (nejen) paličky

Česnekovo-zázvorové kuřecí (nejen)…

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Piškotová roláda univerzální
Piškotová roláda…
32
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
25
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
23
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Levandule: Provoní i léčí

Levandule: Provoní i léčí

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Rok od smrti »Brendy« Dohertyové (†53): Dojemné vzkazy kolegů!

Rok od smrti »Brendy« Dohertyové (†53): Dojemné vzkazy kolegů!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

  • Recepty.cz
  • Bulharské milinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact