jj,pritel je bulhar a delaji ji jak pisete bez cukety,lilku,davaji jogurt s vejci :-) ale kazdej ji dela jinak to je pravda
Jo a já do ní navíc dávám konzervovaná rajčata 8-)
Já jedla musaku od tchýně bulharky, a žádná cuketa ani lilek tam nebyla, dává tak trochu balkan sýru a pak bílý jogurt s vejci na závěr na zapečení. Každý si ji dělá jak mu chutná a jak ji má naučenou od své maminky. Nevím proč ty dohady, i v jedné vesnici ti udělají musaku na 10 spůsobů. ;-)
Damy nehadejte se,kazda ma v podstate pravdu,protoze tech musak je tolik druhu,kazda kucharka ci hospodynka ma svoji vlastni "rodovou "variantu,taktez jsou rozlisovany regionalne,jinak ji dela recka jinak bosnacka ci srbka jinak bulharka.Jinak se dela v primori a jinak ve vnitrozemi.Podstata musaky jsou vsak brambory.Mi nejvice chutna jak s bramborama tak i s opecenym lilkem (ten se ovsem musi nechat "vyplakat",aby pustil tu horkost ze sebe,jinak by jidlo nebylo dobre),jenze s touto variantou je dost velka drbacka,na to se spotrebuje moc casu.Take je dobra musaka, bez besamelu,jenom opect a ve 2/3 peceni se skoro hotova mus.. prelije smesi 2-3 dl.mleka nebo smetany s rozkvedlanym vejcem a lzickou hl.mouky.Toto udela na mus..tkzv.cepici,ktera ale stejne opadne,jakmile se mus.. ochladi.
tak zensky cubrica je tady saturejka a nepatri tam cuketa ale paprika a rajce a vubec tam nepatri balkansky syr ale byli jogurt s rozmichanym vejcem. tak nerozumim toomu co jste tam jedli
Takhle nám chutnala musaka v Primorsku. Ale když jsem si na ní chtěla najít recept na internetu, tak opradu byly recepty na musaku taaaaaaaaaaaaaaaaak strasně rozdílné, že těžko říct, která je ta pravá. Každopádně tahle chutná naší rodině. :-)
Tato "musaka" nemá bohužel s musakou nic společného.