• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bulharská musaka -Olga
Napište svůj komentář k receptu

Bulharská musaka -Olga

autor: Olca77
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 10
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bulharská musaka -Olga
Bulharská musaka -Olga
Bulharská musaka -Olga
Bulharská musaka -Olga
Bulharská musaka -Olga
Bulharská musaka -Olga
Bulharská musaka -Olga
Bulharská musaka -Olga
Bulharská musaka -Olga
Bulharská musaka -Olga
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
    • 1,50
      kg brambory zhruba
    • 1
      ks cuketa
    • 1
      balení mleté maso kdo jaké má rád
    • 4
      lžíce čubrica koření (rojikovo koření)
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      balení balkánský sýr

Postup přípravy receptu

1
Na pánvičce osmahneme cibuli a opečeme mleté maso (pokud není solené, tak ochutíme) a tak dlouho do něj štoucháme vařečkou, až jsou z něj opečené malé kousky. Mezitím si nakrájíme syrové brambory na kostičky, oloupanou cuketu na kostičky a dáme si to do velké mísy. Pak přidáme sůl a rojikovo koření čubrica, dobře promícháme, a přimícháme maso z pánvičky. Celou směs dáme do pekáče, zasypeme nadroleným balkánským sýrem a přiklopíme víkem. Pečeme do změknutí brambor (asi 30minut) a v závěru pečeme bez víka, aby se sýr trochu opekl do barvy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bulharská pomazánka

Bulharská pomazánka

Bulharská polévka s masovými knedlíčky

Bulharská polévka s masovými knedlíčky

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ilona | 21. 4. 2014 16:24

    jj,pritel je bulhar a delaji ji jak pisete bez cukety,lilku,davaji jogurt s vejci :-) ale kazdej ji dela jinak to je pravda

  • Marcela | 1. 10. 2012 09:09

    Jo a já do ní navíc dávám konzervovaná rajčata 8-)

  • Marcela | 1. 10. 2012 09:07

    Já jedla musaku od tchýně bulharky, a žádná cuketa ani lilek tam nebyla, dává tak trochu balkan sýru a pak bílý jogurt s vejci na závěr na zapečení. Každý si ji dělá jak mu chutná a jak ji má naučenou od své maminky. Nevím proč ty dohady, i v jedné vesnici ti udělají musaku na 10 spůsobů. ;-)

  • Jana | 7. 3. 2012 10:18

    Damy nehadejte se,kazda ma v podstate pravdu,protoze tech musak je tolik druhu,kazda kucharka ci hospodynka ma svoji vlastni "rodovou "variantu,taktez jsou rozlisovany regionalne,jinak ji dela recka jinak bosnacka ci srbka jinak bulharka.Jinak se dela v primori a jinak ve vnitrozemi.Podstata musaky jsou vsak brambory.Mi nejvice chutna jak s bramborama tak i s opecenym lilkem (ten se ovsem musi nechat "vyplakat",aby pustil tu horkost ze sebe,jinak by jidlo nebylo dobre),jenze s touto variantou je dost velka drbacka,na to se spotrebuje moc casu.Take je dobra musaka, bez besamelu,jenom opect a ve 2/3 peceni se skoro hotova mus.. prelije smesi 2-3 dl.mleka nebo smetany s rozkvedlanym vejcem a lzickou hl.mouky.Toto udela na mus..tkzv.cepici,ktera ale stejne opadne,jakmile se mus.. ochladi.

  • mirka | 19. 11. 2011 16:03

    tak zensky cubrica je tady saturejka a nepatri tam cuketa ale paprika a rajce a vubec tam nepatri balkansky syr ale byli jogurt s rozmichanym vejcem. tak nerozumim toomu co jste tam jedli

  • Olca77 | 14. 9. 2011 11:17

    Takhle nám chutnala musaka v Primorsku. Ale když jsem si na ní chtěla najít recept na internetu, tak opradu byly recepty na musaku taaaaaaaaaaaaaaaaak strasně rozdílné, že těžko říct, která je ta pravá. Každopádně tahle chutná naší rodině. :-)

  • helča | 14. 9. 2011 09:08

    Tato "musaka" nemá bohužel s musakou nic společného.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Pokrmy Mleté Z brambor Červenec Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Brambory Cibule Čubrica Cuketa Mleté maso Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šopský salát alá Verunka

Šopský salát alá Verunka

Losos s citronovou omáčkou

Losos s citronovou omáčkou

Avokádová pomazánka II.

Avokádová pomazánka II.

Pangasius zapečený se sýrem

Pangasius zapečený se sýrem

Pomazánka z uzeného masa

Pomazánka z uzeného masa

Králičí ragú

Králičí ragú

Řízek bez vajec

Řízek bez vajec

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Základní těsto na koblihy

Základní těsto na koblihy

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

198
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
87
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
82
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
67
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
51
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Bulgurové rizoto s hlívou
Bulgurové rizoto s hlívou
Bulgurový salát s rudými perlami
Bulgurový salát s rudými perlami
Bulgurový salát s tofu
Bulgurový salát s tofu
Bulharská polévka s masovými knedlíčky
Bulharská polévka s masovými knedlíčky
Bulharská pomazánka
Bulharská pomazánka
Bulharská trošije (nakládaná zelenina)
Bulharská trošije (nakládaná zelenina)
  • Recepty.cz
  • Bulharská musaka -Olga
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact