Bulgur uvařte podle návodu na sáčku. (Můj se měl vařit 12 minut v osolené vodě v poměru 1:2 a pak nechat odstát a nasát zbytek tekutiny.)
2
Teplé smíchejte s nasekanou mátou, petrželkou a jarní cibulkou. Nalijte lžíci oleje a šťávy z citronu (prosím ne citronku - ta má jen 3-10% šťávy z citronu), opepřete promíchejte.
3
Granátové jablko rozkrojte, otočte rozkrojenou stranou k salátu/míse a začněte do něj dřevěnou vařečkou bouchat - semínka snadno vyletí. Nebo je můžete vybrat lžičkou/rukou a oddělit od bílých blanek apod. Přijdete tak ale o víc šťávy, protože narušíte semínka. Většinu z nich vmíchejte do salátu.
4
Podávejte a dozdobte snítkou máty a zbytkem semínek z granátového jablka.
5
Variace: Místo granátového jablka můžete zkusit světlé rozinky, jejich chuť ale není tak svěží a je sladší.