Dvě hrsti bulguru uvaříme v dostatečném množství vody ochucené kostkou houbovéhu bujonu. Hotový bulgur slijeme a promícháme s houbami, předem podušenými na trošce másla se solí a kmínem, jedním vejcem, dvěmi vrchovatými lžícemi solamylu, pórkem pokrájeným na tenká "čtvrtkolečka" (podle chuti, já dávám asi 10 cm bílé části), lžící oleje, lžičkou kari koření a dvěmi lžícemi houbové sojové omáčky. Kdo má rád slanější, může ještě dosolit, ale opatrně, houbová sojovka bývá dost slaná.
2
Plech vyložíme pečícím papírem a na něj dávkujeme připravenou směs - vařečkou tvoříme stejně velké placičky. Pečeme podle tloušťky placek 10 - 20 minut.
3
K placičkám se výborně hodí základní houbová omáčka z dušených hub a zakysané smetany (pro ty, kdo by těch hub měli ještě málo) nebo jakýkoli jiný dip na bázi zakysanky - fantazii se meze nekladou. Jedlé jsou ale i jen tak, ať už teplé nebo zastudena.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Radka
|28. 2. 2014 10:51
Teď jsem dopekla a jsou opravdu skvělé :-)
mmi
|12. 1. 2008 18:09
Zbyla mi ryze a udelala jsem placicky z ni - i to bylo vyborne !
Alena Konopcikova
|21. 11. 2007 01:23
Bulgur ja nalamana a predvarena forma celozrne psenice, timto procesem se meni skroby na jednodussi cukry a tak se bulgur stava lehce stravitelny. K dostani je v bio prodejnach.
Jana Nesvadbová
|19. 11. 2007 18:18
Stydím se, ale nevím co je bulgur, jinak recept vypadá zajímavě