• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bulgur s pečenou zeleninou a vepřovým
Napište svůj komentář k receptu

Bulgur s pečenou zeleninou a vepřovým

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 16
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bulgur s pečenou zeleninou a vepřovým
Bulgur s pečenou zeleninou a vepřovým
Bulgur s pečenou zeleninou a vepřovým
Bulgur s pečenou zeleninou a vepřovým
Bulgur s pečenou zeleninou a vepřovým
Bulgur s pečenou zeleninou a vepřovým
Bulgur s pečenou zeleninou a vepřovým
5fotografií
Nahrát fotku
 

Rychlý a chutný oběd, případně večeře pro celou rodinu. Tak by se dalo popsat opečené vepřové maso podávané s bulgurem, pečenou dýní a růžičkovou kapustou. Na této dobrotě si jistě všichni pochutnají.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks dýně menší
    • 2
      hrst růžičková kapusta
    • olivový olej
    • 600
      g vepřová krkovice
    • 200
      g bulgur
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Dýni dobře umyjte, rozkrojte, vydlabejte a pokrájejte na menší kostky. Růžičkovou kapustu očistěte a nakrájejte na poloviny. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem, zalijte třemi lžícemi olivového oleje, osolte, opepřete a rukama promíchejte, aby se kousky obalily v oleji. Dejte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte asi 20 minut.

RADA: VIDEO, jak na pikantní pečenou cizrnu!

2
Plátky krkovice potřete olivovým olejem, opepřete a nechte odpočinout při pokojové teplotě.
3
V hrnci zahřejte lžíci oleje, vsypte bulgur, krátce orestujte, zalijte dvojnásobným množstvím vody a osolte. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte zakryté, dokud se tekutina nevsákne. Bude to trvat asi 8 minut. Hotový bulgur načechrejte vidličkou.
4
Maso dejte na rozpálenou pánev a zprudka opečte, z každé strany asi 2 minuty, pak nechte pár minut odpočinout. Podávejte s pečenou zeleninou a bulgurem.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bulgurové rizoto s hlívou

Bulgurové rizoto s hlívou

Trhané vepřové

Trhané vepřové

Restovaná zelenina s bulgurem a dipem

Restovaná zelenina s bulgurem a dipem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bulgur Dýně Olivový olej Pepř mletý Růžičková kapusta Sůl Vepřová krkovice

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švýcarské fondue

Švýcarské fondue

Cmunda na pekáči

Cmunda na pekáči

Pečená kuřecí stehna

Pečená kuřecí stehna

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Kyprý jablkový koláč

Kyprý jablkový koláč

Domácí lučina

Domácí lučina

Panenka se šalotkou

Panenka se šalotkou

Cottage pomazánka s tuňákem

Cottage pomazánka s tuňákem

Tikka masala

Tikka masala

Doporučujeme

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

115
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
106
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s…
67
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
54
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
28
Mrkvové smoothie s jogurtem
Mrkvové smoothie s…

Zajímavé články

3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
AHA.cz Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Ženy.cz Když hysterka… je váš muž!

Když hysterka… je váš muž!

Blesk.cz Jirešová o pohřešované dceři Sofii: Věřila jsem, že si nic neudělá!

Jirešová o pohřešované dceři Sofii: Věřila jsem, že si nic neudělá!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Další doporučené recepty:

Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Bulgur s kuřecím masem
Bulgur s kuřecím masem
Bulgur s květákem, sušenými rajčaty a lněným semínkem
Bulgur s květákem, sušenými rajčaty a…
Bulgurové placky s červenou řepou
Bulgurové placky s červenou řepou
Bulgurové rizoto s hlívou
Bulgurové rizoto s hlívou
Bulgurový salát s rudými perlami
Bulgurový salát s rudými perlami
  • Recepty.cz
  • Bulgur s pečenou zeleninou a vepřovým
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact