g
bulgur
cca, ja davam zhruba 75 g naosobu, muze byt i vice
1
ks
květák
mensi nebo pul vetsiho
6
ks
sušená rajčata
nakladana v oleji
1
ks
pórek
2
lžička
lněná semínka
panenský olivový olej
Postup přípravy receptu
1
Bulgur uvaříme podle návodu. Květák rozebereme na růžičky a uvaříme na páře. Rajčata necháme okapat a nakrájíme na kousky. Pórek nakrájíme na kolečka, vložíme do pánve s trochou oleje a na mírném ohni jemně osmažíme, nenecháme zhnědnout. K pórku přidáme bulgur, rajčata, růžičky květáku (můžeme je nakrájet drobněji), promícháme a necháme vše prohřát. Osolíme, přidáme lněná semínka, dobře promícháme a podáváme. Porce dodatečně pokapeme olivovým olejem.