• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bujabéza z tresky
Napište svůj komentář k receptu

Bujabéza z tresky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bujabéza z tresky
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      kg treska mražená
    • 0,50
      dl rostlinný olej
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks pórek
    • 1
      ks rajče
    • 1,20
      l voda
    • pomerančová kůra
    • 25
      g bouquet garni
    • 1
      špetka saturejka
    • 1
      špetka fenykl
    • 5
      ks pepř celý
    • 1
      lžička sůl
    • 750
      g brambory
    • 1
      špetka šafrán
    • 300
      g toastový chléb (žemle)
    • 2
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

1
Rozmražená treska (filé) se nakrájí na rovnoměrné kostky (5x5 cm). Ve vhodné nádobě se na oleji zpění nadrobno nakrájená cibule, pór (jen bílá část), přidají se oloupané, jadřinců zbavené, na kousky nakrájené rajče a zalije se vodou. Přidá sa rozetřený česnek, kousek dobře omyté pomarančové kůry, saturejka, fenykl, celý pepř, bouquet garni, osolí se a prudce se nechá zavařit. Když voda začne vařit, přidají se na hrubší plátky nakrájané brambory, šafrán a nechá sa vařit. Asi po 10 minutách se přidá nakrájená treska a nechá se vařit ještě 10 minut. (Důležité je, aby vaření probíhalo na silném ohni.) Uvařené maso a brambory se vyndají a uchovají v teple. Vývar se přecedí do čisté nádoby. Na plátky nakrájený toastový chléb se vloží do trouby vysušit a před podáváním se potře česnekem.
2
Při podávaní se vývar servíruje v míse, na talíř se dá porce tresky, obložená brambory a každý si vezme připravený toast. Tuto polévku je vhodné připravovat a podávat pro větší společnost.
3
Vhodná příloha: omáčka ailloli.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karbanátky z tresky

Karbanátky z tresky

Rybí polévka s filetem z tresky

Rybí polévka s filetem z tresky

Rybí polévka z tresky

Rybí polévka z tresky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková | 13. 6. 2006 13:29

    Pepa má pravdu, bujabéza sa robí z vicerých druhov rýb, čím viac druhov, tým lepšie.

  • Pepa Aknert | 8. 6. 2006 17:51

    Jo, jakž takž je dodržen klasický recept, ale nesedí to základní: Velké možství a pestrost ryb (nejlépe sladkovodní i mořské). Takže tohle je polévka z tresky, ale k bujabéze to má moc daleko.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Polévky Rybí Oběd Vaření Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bouquet garni Brambory Česnek Cibule Fenykl Pepř celý Pomerančová kůra Pórek Rajče Rostlinný olej Šafrán Saturejka Sůl Toastový chléb Treska Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roláda z vepřového masa

Roláda z vepřového masa

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Zapečené rybí filety

Zapečené rybí filety

Piškotové řezy po padesáté

Piškotové řezy po padesáté

Hraběnčin rebarborový koláč

Hraběnčin rebarborový koláč

Vdolky paní Slávky

Vdolky paní Slávky

Česnekové knedlíčky (nočky) ze strouhanky

Česnekové knedlíčky (nočky) ze…

Pivní výpečky s bramborovými noky

Pivní výpečky s bramborovými noky

Kuřecí kari maso s cuketou

Kuřecí kari maso s cuketou

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

205
Makový (ořechový) závin od Lidušky
Makový (ořechový) závin…
119
Masová směs s uzeninou a česnekovými výhonky
Masová směs s uzeninou a…
117
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
84
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
42
Pečené brambory s česnekem a citronem
Pečené brambory s…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Bujabéza z tresky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact