• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bujabéza z tresky
Napište svůj komentář k receptu

Bujabéza z tresky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bujabéza z tresky
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      kg treska mražená
    • 0,50
      dl rostlinný olej
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks pórek
    • 1
      ks rajče
    • 1,20
      l voda
    • pomerančová kůra
    • 25
      g bouquet garni
    • 1
      špetka saturejka
    • 1
      špetka fenykl
    • 5
      ks pepř celý
    • 1
      lžička sůl
    • 750
      g brambory
    • 1
      špetka šafrán
    • 300
      g toastový chléb (žemle)
    • 2
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

1
Rozmražená treska (filé) se nakrájí na rovnoměrné kostky (5x5 cm). Ve vhodné nádobě se na oleji zpění nadrobno nakrájená cibule, pór (jen bílá část), přidají se oloupané, jadřinců zbavené, na kousky nakrájené rajče a zalije se vodou. Přidá sa rozetřený česnek, kousek dobře omyté pomarančové kůry, saturejka, fenykl, celý pepř, bouquet garni, osolí se a prudce se nechá zavařit. Když voda začne vařit, přidají se na hrubší plátky nakrájané brambory, šafrán a nechá sa vařit. Asi po 10 minutách se přidá nakrájená treska a nechá se vařit ještě 10 minut. (Důležité je, aby vaření probíhalo na silném ohni.) Uvařené maso a brambory se vyndají a uchovají v teple. Vývar se přecedí do čisté nádoby. Na plátky nakrájený toastový chléb se vloží do trouby vysušit a před podáváním se potře česnekem.
2
Při podávaní se vývar servíruje v míse, na talíř se dá porce tresky, obložená brambory a každý si vezme připravený toast. Tuto polévku je vhodné připravovat a podávat pro větší společnost.
3
Vhodná příloha: omáčka ailloli.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karbanátky z tresky

Karbanátky z tresky

Rybí polévka s filetem z tresky

Rybí polévka s filetem z tresky

Rybí polévka z tresky

Rybí polévka z tresky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková | 13. 6. 2006 13:29

    Pepa má pravdu, bujabéza sa robí z vicerých druhov rýb, čím viac druhov, tým lepšie.

  • Pepa Aknert | 8. 6. 2006 17:51

    Jo, jakž takž je dodržen klasický recept, ale nesedí to základní: Velké možství a pestrost ryb (nejlépe sladkovodní i mořské). Takže tohle je polévka z tresky, ale k bujabéze to má moc daleko.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Polévky Rybí Oběd Vaření Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bouquet garni Brambory Česnek Cibule Fenykl Pepř celý Pomerančová kůra Pórek Rajče Rostlinný olej Šafrán Saturejka Sůl Toastový chléb Treska Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové závitky na smetaně

Vepřové závitky na smetaně

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Píchaná buchta

Píchaná buchta

Losos s jogurtovou omáčkou a smetanové brambory

Losos s jogurtovou omáčkou a…

Posvícenské koláčky

Posvícenské koláčky

Vepřové závitky plněné sýrem

Vepřové závitky plněné sýrem

Bulgur s kuřecím masem

Bulgur s kuřecím masem

Kořeněné šátečky se šunkou a sýrem

Kořeněné šátečky se šunkou a sýrem

Tradiční jablečný koláč

Tradiční jablečný koláč

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

38
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
37
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
31
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
29
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

  • Recepty.cz
  • Bujabéza z tresky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact