• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bujabéza z Francie
Napište svůj komentář k receptu

Bujabéza z Francie

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bujabéza z Francie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g rybí maso -z tresky,mořského úhoře... (různé druhy)
    • 200
      g krevety -vyloupané
    • 200
      g mušle -slávky,vyloupané
    • 2
      ks rybí hlavy
    • 3
      ks rajčata oloupaná
    • 3
      ks šalotka
    • 1
      ks cibule
    • 2
      dl bílé víno
    • 3
      lžíce rajský protlak
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce petrželka
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      lžička bazalka -sušená
    • 1
      lžička mletá sladká paprika
    • 1
      špetka šafrán -mletý
    • pomerančová kůra -kousek
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce vložíme cibuli, 2 stroužky česneku, bobkový list a rybí hlavy, přilijeme víno, necelý 3/4 litr vody a vaříme cca 30 minut. Pak vývar scedíme. Na oleji zesklovatíme drobně pokrájené šalotky a zbylý česnek, přidáme papriku, bazalku, šafrán, nakrájená rajčata, protlak, petželku a pomerančovou kůru, osolíme a vše chvilku podusíme. Přilijeme rybí vývar a za občasného míchání povaříme 10 minut. Pak přidáme nakrájené rybí maso, povaříme pod pokličkou 5 minut, přidáme slávky a krevety a povaříme ještě 4 minuty. Na závěr vyjmeme pomerančovou kůru, přidáme maso z rybích hlav a dle potřeby dosolíme.
2
* Bujabéza je velmi vydatná, zdravá a hustá polévka. Podávat jí můžeme s opečenými tousty, bagetkou...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí stehna z Francie

Kuřecí stehna z Francie

Bujabéza z tresky

Bujabéza z tresky

Špenátová roláda (Francie)

Špenátová roláda (Francie)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaroslav | 2. 7. 2015 20:59

    Tady je o tom zajímavý článek... :) http://www.gastromagazin.cz/o-jidle/bouillabaissa-neboli-bujabeza-polevka-opredena-legendami/

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Zdravě i chutně Polévky Rybí Oběd Večeře Vaření Dietní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílé víno Bobkový list Česnek Cibule Krevety Mletá sladká paprika Mušle Olivový olej Petrželka Pomerančová kůra Rajčata oloupaná Rajský protlak Rybí hlavy Rybí maso Šafrán Šalotka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lehký salát

Lehký salát

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Špagety z pánve

Špagety z pánve

Uzený losos na grilu

Uzený losos na grilu

Tuňáková pomazánka s olivami

Tuňáková pomazánka s olivami

Mrkvový dort Pedro

Mrkvový dort Pedro

Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )

Spaghetti alla Carbonara ( Podle…

Volské oko v chlebu

Volské oko v chlebu

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

516
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
274
Sladká vaječná roláda Švýcarka
Sladká vaječná roláda…
115
Mrkvové řezy s ořechy (nejen) z remosky
Mrkvové řezy s ořechy …
54
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
24
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

  • Recepty.cz
  • Bujabéza z Francie
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact