Zelí nakrájíme na jemné proužky a dáme vařit do osolené vody spolu s asi půl lžičkou kmínu.(Zelí musí být ponořené). Během vaření na sádle orestujeme cibulku (do sklovata), kterou dáme do vařícího se zelí. Zelí s cibulkou vaříme do změknutí. Posléze zahustíme moukou rozkvedlanou v mléce. Po provaření dochutíme (dle naší chuti) opatrně octem a cukrem. Je-li třeba i solí. Vmícháme smetanu (pozvolna - vše aby se nezdrclo).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Marcela
|10. 9. 2011 12:41
Také jsme to dělávali a já to dnes udělám, ňam, ňam. A brambory jsme také zasypávali smaž.cibulkou.
Jana Titlbachová
|11. 5. 2007 15:19
I moje maminka, je to moje nejoblíbenější jídlo, ale dělávala jsem ho jen podle zapamatovane chuti a od oka. Jsem ráda za tento recept. I u nás se sypaly brambory cibulkou.
Lusinda
|20. 4. 2007 15:55
Tento recept dělávala moje babička,taktéž z jižních Čech.Jen šťouchánky ještě sypala smaženou cibulkou.Velice dobré,děkuji za připomenutí.