výborná - já přidávám ještě naloženou kapii
Mě tady spíš překvapuje, že někteří Budapešťskou pomazánku dosud neznali. Lidi, kde jste žili, odkud jste spadli? O:-)
Já do pomazánky přidávám lžičku hořčice,to dostane pomazánka tu správnou chuť.Tak to dělala moje maminka <:-)
Tak jsem dnes udělala a musím říct,že je opravdu moc dobrá, sice jsem neměla cibulku,ale ten pocit křupání nahradila paprika, připomnělo mi to dětství,kdy jsem jedla tuto pomazánku ve školce...1.
Výborná, ja ale smotanu nedávam, aby to nebolo velmi riedke, ani čerstvú papriku, ale ako koreninu dávam ešte kmín.Mne tam velmi pasuje. Ale tú papriku skúsim tiež.
výborná jedla jsem ji poprvé a dělala taky poprvé a je to perfektní jednoduchý a levný recept.fakt super
Nerikam,ze by byla chutove spatna,ale do budapestske pomazanky ma daleko.... Mne tedy prilis nenadchla,navic mi z toho spise vysla jakasi omacka....takze ji malinko dochutim podle sebe a zitra s bramborama na loupacku to bude vpohode...
Výborné!!!
vyborni
Pokud jí někdo jí ve velkém, není špatné cibulku nahradit pažitkou nebo pórkem. Je to jemnější.
Je dobrá, lehounká a hlavně jednoduchá.
Bez sterilovaných kapií to není ono !
tuhle dobrotu miluju s pečenými bramborami a nebo bramborami na loupačku..velmi mňamósní
Také jsem vyzkoušela a díky této pomazánce jsem přišla pomazánkám "na chuť",teď už má dcera vyžaduje pomazánky pořád :o))
Já ji dělám takto - plnotučný tvaroh (je chutnější )ve vaničce(jemnější),místo másla a smetany dávám majolku dle chuti,na kostičky steril.papriku a ostatní dle receptu někdy i pažitku či jarní cibulku.Jen promíchat a na opečené tousty s trošičkou másla bezva.PS
Velice chutná. Jedna z mála, které nemusím kupovat. Děkuji, dávám jedna.
Já do pomazánky přidám ještě česnek,je to s ním vynikající.
vytecna jak od madaru tady v T,O,george.
Tady jsem si na ní vzpoměla a hned udělala(jako zázrakem byl doma tvaroh)byla fakt dobrá.Klasika jakoby "obyčejná",ale výborná.Doporučuji posypat na chlebu jarní cibulkou.Výborné!!!
mam rada tvaroh tak proto me chutna budapestska pomazanka.
Já to dělám tak,že vezmu pomazánkové máslo,zavařené kapie(posekám)pepř a sůl.Je to taková rychlovka pro nečekanou návštěvu.
Originál receptu: jen tuční tvaroh, zakysaná smetana, paprika (nejdůležitější, musí být kvalitní!!), sůl, hodně cibulky.
Nám chutná a nevadí,že je napsaná všude.Dělám jí často.Někdy do ní přidám i špetku pálivé papriky je to takové pikantnější.
moc dobrá děláme ji doma stejnou
Já dávám místo tvarohu termizovaný sýr Fenix, je to něco jako Lučina, ale podle mne je chutnější. To je potom chuťovka.
Pravá budapešť se nedělá z tvarohu, ale bryndzy.
Já používám lučinu místo tvarohu -a pomazánka je výborná
Dneska jsem pomazánku připravila, neměla jsem smetanu, takže jsem dala mléko a použila jsem čerstvou papriku, aby tam bylo víc vitamínů.Měla jsem trochu obavy, jestli ji nebudu jíst sama, ale zbytečně, dětem i manželovi pomazánka hodně chutnala.Jednoduchá, rychlá příprava,výborná chuť, hodnotím za 1.Díky za připomenutí "staré klasiky".
Jo co zmizely "lahůdky"( obchod) už to není ono...taky jsme ji kupovali. Mám ji moc ráda , někdy místo cibulky dám pažitku.Anonyme: tady se sdělují i poznatky a přiznám se, že když nevím co zrovna na svačinu, oběd a večeři ( když se vaří denně, chybí inspirace), tak juknu na tyhle stránky a vždy mi pomohou.Navíc..většinou se řídím při výběru komentářem.
Jako dítě jsem jí milovala,kupovala jsem si jí balenou v takovém malém kelímku.Bohužel dnes se na tuto starou dobrou a jednoduchou klasiku zapomíná. Musím jí prostě udělat a už se na ní těším.
Mám ráda recepty rychlé,nenáročné na suroviny a přípravu,ale nápadité.Tahle pomazánka je klasika,dobrá klasika,kterou zvládne každý.I začínající kuchtičky.Takže proč ji nezařadit? jinak pokud vám,milý anonyme,tyhle recepty nevyhovují,nemusíte je číst.
Anonyme, ano v každé kuchařce... právě proto je i zde :-)
Prosím vás,proč jste tak nadšené z úplně obyčejného pokrmu,který je v každé kuchařce?Sem by se měly dávat snad recepty vyjímečné,neznámé,tradiční, třebapo babičkách,apod.
vcera jsme s pritelkyni udelali a dneska snidali a musim rict, ze to je mnamka:)dekuji za recept:)
Pomazánku dělám úplně stejně, a je výborná, ať už s čerstvou či sterilovanou paprikou!
Martina :Jestli to chceš mít kyselejší tak si kup kysanou :)
Prosím napište někdo,co za smetanu, kysanou???
Pomazánka je velice dobrá, ale místo čerstvé papriky jsem dala sterilovanou.Vynikající.
opravdu velice dobre
Dík za rady je moc dobrá pa pa
Fakt výborný recept, a nejlepší je to se sterilizovanou paprikou. Mňam :-)
Je opravdu výborná.Taky jsem ji zkoušela dělat ze sterilované papriky a nemělo to chybu.
Je opravdu dobra...
Je to opravdu super zkoušela jsem to ä není co dodat!!opravdu díky:-)
Zkuste udělat stejně, ale místo zeleninové papriky dejte papriku sterilovanou nasekanou najemno. Je to super.
Místo másla dávám Floru, plně nahradí máslo
Nemám co dodat dělal sem to samé ale bez másla - nebylo to ono.Díky :-)