• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Budapešťská pomazánka
Napište svůj komentář k receptu

Budapešťská pomazánka

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 74
doba přípravy: 5 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Budapešťská pomazánka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 50
      g máslo
    • 4
      lžíce smetana
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks červená paprika
    • paprika - sladká
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Tvaroh s máslem utřeme do pěny. Přimícháme smetanu, drobně nasekanou cibuli, na malé proužky nakrájenou papriku, ochutíme sladkou paprikou a solí. Mažeme na pečivo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Budapešťská výborná pomazánka

Budapešťská výborná pomazánka

Budapešťská pomazánka (nízkotučná)

Budapešťská pomazánka (nízkotučná)

Veganská budapešťská pomazánka

Veganská budapešťská pomazánka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JAV13R | 29. 5. 2015 09:40

    Super...

  • Alena | 28. 3. 2013 15:42

    výborná - já přidávám ještě naloženou kapii

  • Janaso | 19. 9. 2011 15:57

    Dobré.

  • Eva1 | 14. 4. 2011 21:06

    Stará, dobrá klasika. Foto přikládám. :-P :-)

  • kaja | 9. 1. 2011 08:23

    Mě tady spíš překvapuje, že někteří Budapešťskou pomazánku dosud neznali. Lidi, kde jste žili, odkud jste spadli? O:-)

  • Jiří Vašica | 18. 12. 2010 17:02

    Já do pomazánky přidávám lžičku hořčice,to dostane pomazánka tu správnou chuť.Tak to dělala moje maminka <:-)

  • venyss venyss | 19. 5. 2009 10:12

    Tak jsem dnes udělala a musím říct,že je opravdu moc dobrá, sice jsem neměla cibulku,ale ten pocit křupání nahradila paprika, připomnělo mi to dětství,kdy jsem jedla tuto pomazánku ve školce...1.

  • Olga Zehnalová | 28. 9. 2008 19:12

    Výborná, ja ale smotanu nedávam, aby to nebolo velmi riedke, ani čerstvú papriku, ale ako koreninu dávam ešte kmín.Mne tam velmi pasuje. Ale tú papriku skúsim tiež.

  • Ivona Gaurová | 27. 9. 2008 11:18

    výborná jedla jsem ji poprvé a dělala taky poprvé a je to perfektní jednoduchý a levný recept.fakt super

  • Renata Petursson | 20. 3. 2008 21:43

    Nerikam,ze by byla chutove spatna,ale do budapestske pomazanky ma daleko.... Mne tedy prilis nenadchla,navic mi z toho spise vysla jakasi omacka....takze ji malinko dochutim podle sebe a zitra s bramborama na loupacku to bude vpohode...

  • leon tichy | 15. 12. 2007 10:11

    Výborné!!!

  • leon t | 15. 12. 2007 10:10

    vyborni

  • Petra | 2. 11. 2007 21:32

    Pokud jí někdo jí ve velkém, není špatné cibulku nahradit pažitkou nebo pórkem. Je to jemnější.

  • Petra | 29. 10. 2007 19:06

    Je dobrá, lehounká a hlavně jednoduchá.

  • Anonym | 5. 10. 2007 09:45

    Bez sterilovaných kapií to není ono !

  • mia | 30. 8. 2007 11:21

    tuhle dobrotu miluju s pečenými bramborami a nebo bramborami na loupačku..velmi mňamósní

  • šárka | 24. 8. 2007 14:06

    Také jsem vyzkoušela a díky této pomazánce jsem přišla pomazánkám "na chuť",teď už má dcera vyžaduje pomazánky pořád :o))

  • Anonym | 28. 6. 2007 13:19

    Já ji dělám takto - plnotučný tvaroh (je chutnější )ve vaničce(jemnější),místo másla a smetany dávám majolku dle chuti,na kostičky steril.papriku a ostatní dle receptu někdy i pažitku či jarní cibulku.Jen promíchat a na opečené tousty s trošičkou másla bezva.PS

  • Kateřina Candrová | 27. 6. 2007 16:42

    Velice chutná. Jedna z mála, které nemusím kupovat. Děkuji, dávám jedna.

  • Libuše Tesařová | 13. 4. 2007 21:38

    Já do pomazánky přidám ještě česnek,je to s ním vynikající.

  • george a. kalovsky | 9. 3. 2007 14:05

    vytecna jak od madaru tady v T,O,george.

  • Iveta Soralova | 25. 2. 2007 20:15

    Tady jsem si na ní vzpoměla a hned udělala(jako zázrakem byl doma tvaroh)byla fakt dobrá.Klasika jakoby "obyčejná",ale výborná.Doporučuji posypat na chlebu jarní cibulkou.Výborné!!!

  • denisa rozumova | 20. 1. 2007 13:56

    mam rada tvaroh tak proto me chutna budapestska pomazanka.

  • Ivana Rakovanová | 6. 1. 2007 20:20

    Já to dělám tak,že vezmu pomazánkové máslo,zavařené kapie(posekám)pepř a sůl.Je to taková rychlovka pro nečekanou návštěvu.

  • Bubu | 11. 10. 2006 18:31

    Originál receptu: jen tuční tvaroh, zakysaná smetana, paprika (nejdůležitější, musí být kvalitní!!), sůl, hodně cibulky.

  • Radka | 4. 10. 2006 22:09

    Nám chutná a nevadí,že je napsaná všude.Dělám jí často.Někdy do ní přidám i špetku pálivé papriky je to takové pikantnější.

  • Zuzana Vlachová | 21. 9. 2006 16:31

    moc dobrá děláme ji doma stejnou

  • Luděk | 18. 9. 2006 19:04

    Já dávám místo tvarohu termizovaný sýr Fenix, je to něco jako Lučina, ale podle mne je chutnější. To je potom chuťovka.

  • Maja | 16. 8. 2006 21:36

    Pravá budapešť se nedělá z tvarohu, ale bryndzy.

  • Jitka | 30. 5. 2006 12:23

    Já používám lučinu místo tvarohu -a pomazánka je výborná

  • Jana Tomčíková | 25. 4. 2006 21:43

    Dneska jsem pomazánku připravila, neměla jsem smetanu, takže jsem dala mléko a použila jsem čerstvou papriku, aby tam bylo víc vitamínů.Měla jsem trochu obavy, jestli ji nebudu jíst sama, ale zbytečně, dětem i manželovi pomazánka hodně chutnala.Jednoduchá, rychlá příprava,výborná chuť, hodnotím za 1.Díky za připomenutí "staré klasiky".

  • Marsí | 25. 4. 2006 13:59

    Jo co zmizely "lahůdky"( obchod) už to není ono...taky jsme ji kupovali. Mám ji moc ráda , někdy místo cibulky dám pažitku.Anonyme: tady se sdělují i poznatky a přiznám se, že když nevím co zrovna na svačinu, oběd a večeři ( když se vaří denně, chybí inspirace), tak juknu na tyhle stránky a vždy mi pomohou.Navíc..většinou se řídím při výběru komentářem.

  • Marie Němcová | 25. 4. 2006 11:51

    Jako dítě jsem jí milovala,kupovala jsem si jí balenou v takovém malém kelímku.Bohužel dnes se na tuto starou dobrou a jednoduchou klasiku zapomíná. Musím jí prostě udělat a už se na ní těším.

  • Jana | 24. 4. 2006 11:31

    Mám ráda recepty rychlé,nenáročné na suroviny a přípravu,ale nápadité.Tahle pomazánka je klasika,dobrá klasika,kterou zvládne každý.I začínající kuchtičky.Takže proč ji nezařadit? jinak pokud vám,milý anonyme,tyhle recepty nevyhovují,nemusíte je číst.

  • Kuchařka on-line | 23. 4. 2006 19:45

    Anonyme, ano v každé kuchařce... právě proto je i zde :-)

  • Anonym | 23. 4. 2006 19:41

    Prosím vás,proč jste tak nadšené z úplně obyčejného pokrmu,který je v každé kuchařce?Sem by se měly dávat snad recepty vyjímečné,neznámé,tradiční, třebapo babičkách,apod.

  • Jiří Mlčoch | 19. 4. 2006 08:47

    vcera jsme s pritelkyni udelali a dneska snidali a musim rict, ze to je mnamka:)dekuji za recept:)

  • Denisa Štičková | 19. 4. 2006 01:29

    Pomazánku dělám úplně stejně, a je výborná, ať už s čerstvou či sterilovanou paprikou!

  • Janička :o) | 15. 2. 2006 10:03

    Martina :Jestli to chceš mít kyselejší tak si kup kysanou :)

  • Martina | 5. 2. 2006 12:35

    Prosím napište někdo,co za smetanu, kysanou???

  • Jitka Šubrtová | 18. 1. 2006 10:41

    Pomazánka je velice dobrá, ale místo čerstvé papriky jsem dala sterilovanou.Vynikající.

  • brnacka | 8. 1. 2006 13:38

    opravdu velice dobre

  • Katka Dratvova | 13. 10. 2005 16:06

    Dík za rady je moc dobrá pa pa

  • Clea | 29. 9. 2005 14:41

    Fakt výborný recept, a nejlepší je to se sterilizovanou paprikou. Mňam :-)

  • Anna | 8. 9. 2005 15:41

    Je opravdu výborná.Taky jsem ji zkoušela dělat ze sterilované papriky a nemělo to chybu.

  • Priserka | 8. 7. 2005 15:20

    Je opravdu dobra...

  • Hanka | 26. 3. 2005 08:54

    Je to opravdu super zkoušela jsem to ä není co dodat!!opravdu díky:-)

  • Dana | 10. 1. 2005 14:16

    Zkuste udělat stejně, ale místo zeleninové papriky dejte papriku sterilovanou nasekanou najemno. Je to super.

  • Mirek Dvořák | 14. 12. 2004 16:03

    Místo másla dávám Floru, plně nahradí máslo

  • filípek | 1. 9. 2004 19:25

    Nemám co dodat dělal sem to samé ale bez másla - nebylo to ono.Díky :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Pomazánky Dopolední svačina Svačina Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Máslo Měkký tvaroh Paprika - sladká Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí filé v těstíčku

Rybí filé v těstíčku

Cannelloni se špenátem

Cannelloni se špenátem

Kubánský dort

Kubánský dort

Utopenci podle mě

Utopenci podle mě

Nepečený malinový dort do misky

Nepečený malinový dort do misky

Špagety se špenátovým pestem

Špagety se špenátovým pestem

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky (housky)

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky …

Batátové bramboráky

Batátové bramboráky

Podzimní salát Coleslaw

Podzimní salát Coleslaw

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

50
Dýňová tortila
Dýňová tortila
49
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
48
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
48
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
41
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z cupcakes. Všechno se naučila úplně sama!
Maminka tří dětí vyrábí nádherné jedlé kytice z…
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový, s červenou řepou nebo zdravý tabouleh
Nejlepší saláty z těstovin: Vyzkoušejte tuňákový,…
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
AHA.cz Mareš už se rozhodl! Monice zbude prázdný dům

Mareš už se rozhodl! Monice zbude prázdný dům

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Nejluxusnější večírek ve Varech: Kdo oblékl nejkrásnější šaty na UniCredit party?

Nejluxusnější večírek ve Varech: Kdo oblékl nejkrásnější šaty na UniCredit party?

Ženy.cz Jak se v létě cítit sexy ve svém těle? Nemusíte hubnout do plavek, stačí se řádně hýčkat!

Jak se v létě cítit sexy ve svém těle? Nemusíte hubnout do plavek, stačí se řádně hýčkat!

Blesk.cz Tereza Budková ohromila Korfu: Vražedné křivky!

Tereza Budková ohromila Korfu: Vražedné křivky!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na červenec: Komu hrozí úpal a koho potrápí zažívací potíže?

Velký horoskop zdraví na červenec: Komu hrozí úpal a koho potrápí zažívací potíže?

Další doporučené recepty:

Bůčkový holandský řízek
Bůčkový holandský řízek
Budapešť
Budapešť
Budapešťanda
Budapešťanda
Budapešťská pomazánka (nízkotučná)
Budapešťská pomazánka (nízkotučná)
Budapešťská výborná pomazánka
Budapešťská výborná pomazánka
Budapešťské kuře
Budapešťské kuře
  • Recepty.cz
  • Budapešťská pomazánka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact