• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Budapešťská pomazánka
Napište svůj komentář k receptu

Budapešťská pomazánka

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 74
doba přípravy: 5 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Budapešťská pomazánka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 50
      g máslo
    • 4
      lžíce smetana
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks červená paprika
    • paprika - sladká
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Tvaroh s máslem utřeme do pěny. Přimícháme smetanu, drobně nasekanou cibuli, na malé proužky nakrájenou papriku, ochutíme sladkou paprikou a solí. Mažeme na pečivo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Budapešťská výborná pomazánka

Budapešťská výborná pomazánka

Budapešťská pomazánka (nízkotučná)

Budapešťská pomazánka (nízkotučná)

Veganská budapešťská pomazánka

Veganská budapešťská pomazánka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JAV13R | 29. 5. 2015 09:40

    Super...

  • Alena | 28. 3. 2013 15:42

    výborná - já přidávám ještě naloženou kapii

  • Janaso | 19. 9. 2011 15:57

    Dobré.

  • Eva1 | 14. 4. 2011 21:06

    Stará, dobrá klasika. Foto přikládám. :-P :-)

  • kaja | 9. 1. 2011 08:23

    Mě tady spíš překvapuje, že někteří Budapešťskou pomazánku dosud neznali. Lidi, kde jste žili, odkud jste spadli? O:-)

  • Jiří Vašica | 18. 12. 2010 17:02

    Já do pomazánky přidávám lžičku hořčice,to dostane pomazánka tu správnou chuť.Tak to dělala moje maminka <:-)

  • venyss venyss | 19. 5. 2009 10:12

    Tak jsem dnes udělala a musím říct,že je opravdu moc dobrá, sice jsem neměla cibulku,ale ten pocit křupání nahradila paprika, připomnělo mi to dětství,kdy jsem jedla tuto pomazánku ve školce...1.

  • Olga Zehnalová | 28. 9. 2008 19:12

    Výborná, ja ale smotanu nedávam, aby to nebolo velmi riedke, ani čerstvú papriku, ale ako koreninu dávam ešte kmín.Mne tam velmi pasuje. Ale tú papriku skúsim tiež.

  • Ivona Gaurová | 27. 9. 2008 11:18

    výborná jedla jsem ji poprvé a dělala taky poprvé a je to perfektní jednoduchý a levný recept.fakt super

  • Renata Petursson | 20. 3. 2008 21:43

    Nerikam,ze by byla chutove spatna,ale do budapestske pomazanky ma daleko.... Mne tedy prilis nenadchla,navic mi z toho spise vysla jakasi omacka....takze ji malinko dochutim podle sebe a zitra s bramborama na loupacku to bude vpohode...

  • leon tichy | 15. 12. 2007 10:11

    Výborné!!!

  • leon t | 15. 12. 2007 10:10

    vyborni

  • Petra | 2. 11. 2007 21:32

    Pokud jí někdo jí ve velkém, není špatné cibulku nahradit pažitkou nebo pórkem. Je to jemnější.

  • Petra | 29. 10. 2007 19:06

    Je dobrá, lehounká a hlavně jednoduchá.

  • Anonym | 5. 10. 2007 09:45

    Bez sterilovaných kapií to není ono !

  • mia | 30. 8. 2007 11:21

    tuhle dobrotu miluju s pečenými bramborami a nebo bramborami na loupačku..velmi mňamósní

  • šárka | 24. 8. 2007 14:06

    Také jsem vyzkoušela a díky této pomazánce jsem přišla pomazánkám "na chuť",teď už má dcera vyžaduje pomazánky pořád :o))

  • Anonym | 28. 6. 2007 13:19

    Já ji dělám takto - plnotučný tvaroh (je chutnější )ve vaničce(jemnější),místo másla a smetany dávám majolku dle chuti,na kostičky steril.papriku a ostatní dle receptu někdy i pažitku či jarní cibulku.Jen promíchat a na opečené tousty s trošičkou másla bezva.PS

  • Kateřina Candrová | 27. 6. 2007 16:42

    Velice chutná. Jedna z mála, které nemusím kupovat. Děkuji, dávám jedna.

  • Libuše Tesařová | 13. 4. 2007 21:38

    Já do pomazánky přidám ještě česnek,je to s ním vynikající.

  • george a. kalovsky | 9. 3. 2007 14:05

    vytecna jak od madaru tady v T,O,george.

  • Iveta Soralova | 25. 2. 2007 20:15

    Tady jsem si na ní vzpoměla a hned udělala(jako zázrakem byl doma tvaroh)byla fakt dobrá.Klasika jakoby "obyčejná",ale výborná.Doporučuji posypat na chlebu jarní cibulkou.Výborné!!!

  • denisa rozumova | 20. 1. 2007 13:56

    mam rada tvaroh tak proto me chutna budapestska pomazanka.

  • Ivana Rakovanová | 6. 1. 2007 20:20

    Já to dělám tak,že vezmu pomazánkové máslo,zavařené kapie(posekám)pepř a sůl.Je to taková rychlovka pro nečekanou návštěvu.

  • Bubu | 11. 10. 2006 18:31

    Originál receptu: jen tuční tvaroh, zakysaná smetana, paprika (nejdůležitější, musí být kvalitní!!), sůl, hodně cibulky.

  • Radka | 4. 10. 2006 22:09

    Nám chutná a nevadí,že je napsaná všude.Dělám jí často.Někdy do ní přidám i špetku pálivé papriky je to takové pikantnější.

  • Zuzana Vlachová | 21. 9. 2006 16:31

    moc dobrá děláme ji doma stejnou

  • Luděk | 18. 9. 2006 19:04

    Já dávám místo tvarohu termizovaný sýr Fenix, je to něco jako Lučina, ale podle mne je chutnější. To je potom chuťovka.

  • Maja | 16. 8. 2006 21:36

    Pravá budapešť se nedělá z tvarohu, ale bryndzy.

  • Jitka | 30. 5. 2006 12:23

    Já používám lučinu místo tvarohu -a pomazánka je výborná

  • Jana Tomčíková | 25. 4. 2006 21:43

    Dneska jsem pomazánku připravila, neměla jsem smetanu, takže jsem dala mléko a použila jsem čerstvou papriku, aby tam bylo víc vitamínů.Měla jsem trochu obavy, jestli ji nebudu jíst sama, ale zbytečně, dětem i manželovi pomazánka hodně chutnala.Jednoduchá, rychlá příprava,výborná chuť, hodnotím za 1.Díky za připomenutí "staré klasiky".

  • Marsí | 25. 4. 2006 13:59

    Jo co zmizely "lahůdky"( obchod) už to není ono...taky jsme ji kupovali. Mám ji moc ráda , někdy místo cibulky dám pažitku.Anonyme: tady se sdělují i poznatky a přiznám se, že když nevím co zrovna na svačinu, oběd a večeři ( když se vaří denně, chybí inspirace), tak juknu na tyhle stránky a vždy mi pomohou.Navíc..většinou se řídím při výběru komentářem.

  • Marie Němcová | 25. 4. 2006 11:51

    Jako dítě jsem jí milovala,kupovala jsem si jí balenou v takovém malém kelímku.Bohužel dnes se na tuto starou dobrou a jednoduchou klasiku zapomíná. Musím jí prostě udělat a už se na ní těším.

  • Jana | 24. 4. 2006 11:31

    Mám ráda recepty rychlé,nenáročné na suroviny a přípravu,ale nápadité.Tahle pomazánka je klasika,dobrá klasika,kterou zvládne každý.I začínající kuchtičky.Takže proč ji nezařadit? jinak pokud vám,milý anonyme,tyhle recepty nevyhovují,nemusíte je číst.

  • Kuchařka on-line | 23. 4. 2006 19:45

    Anonyme, ano v každé kuchařce... právě proto je i zde :-)

  • Anonym | 23. 4. 2006 19:41

    Prosím vás,proč jste tak nadšené z úplně obyčejného pokrmu,který je v každé kuchařce?Sem by se měly dávat snad recepty vyjímečné,neznámé,tradiční, třebapo babičkách,apod.

  • Jiří Mlčoch | 19. 4. 2006 08:47

    vcera jsme s pritelkyni udelali a dneska snidali a musim rict, ze to je mnamka:)dekuji za recept:)

  • Denisa Štičková | 19. 4. 2006 01:29

    Pomazánku dělám úplně stejně, a je výborná, ať už s čerstvou či sterilovanou paprikou!

  • Janička :o) | 15. 2. 2006 10:03

    Martina :Jestli to chceš mít kyselejší tak si kup kysanou :)

  • Martina | 5. 2. 2006 12:35

    Prosím napište někdo,co za smetanu, kysanou???

  • Jitka Šubrtová | 18. 1. 2006 10:41

    Pomazánka je velice dobrá, ale místo čerstvé papriky jsem dala sterilovanou.Vynikající.

  • brnacka | 8. 1. 2006 13:38

    opravdu velice dobre

  • Katka Dratvova | 13. 10. 2005 16:06

    Dík za rady je moc dobrá pa pa

  • Clea | 29. 9. 2005 14:41

    Fakt výborný recept, a nejlepší je to se sterilizovanou paprikou. Mňam :-)

  • Anna | 8. 9. 2005 15:41

    Je opravdu výborná.Taky jsem ji zkoušela dělat ze sterilované papriky a nemělo to chybu.

  • Priserka | 8. 7. 2005 15:20

    Je opravdu dobra...

  • Hanka | 26. 3. 2005 08:54

    Je to opravdu super zkoušela jsem to ä není co dodat!!opravdu díky:-)

  • Dana | 10. 1. 2005 14:16

    Zkuste udělat stejně, ale místo zeleninové papriky dejte papriku sterilovanou nasekanou najemno. Je to super.

  • Mirek Dvořák | 14. 12. 2004 16:03

    Místo másla dávám Floru, plně nahradí máslo

  • filípek | 1. 9. 2004 19:25

    Nemám co dodat dělal sem to samé ale bez másla - nebylo to ono.Díky :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Pomazánky Dopolední svačina Svačina Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Máslo Měkký tvaroh Paprika - sladká Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mleté maso s kapustou

Mleté maso s kapustou

Omáčka Guacamole

Omáčka Guacamole

Sumeček

Sumeček

Šumajstr

Šumajstr

Brokolicový nákyp se smetanovo-sýrovou omáčkou

Brokolicový nákyp se smetanovo…

Cottage pomazánka s tuňákem

Cottage pomazánka s tuňákem

Hermelínová pomazánka nebo salát se šunkou

Hermelínová pomazánka nebo salát se…

Houbový kuskus - rychle a chutně

Houbový kuskus - rychle a chutně

brambory v alobalu se zakysanou smetanou

brambory v alobalu se zakysanou…

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

101
Snadná hermelínová pomazánka
Snadná hermelínová…
73
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
50
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
27
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Bůčkový holandský řízek
Bůčkový holandský řízek
Budapešť
Budapešť
Budapešťanda
Budapešťanda
Budapešťská pomazánka (nízkotučná)
Budapešťská pomazánka (nízkotučná)
Budapešťská výborná pomazánka
Budapešťská výborná pomazánka
Budapešťské kuře
Budapešťské kuře
  • Recepty.cz
  • Budapešťská pomazánka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact