• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • "Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)
Napište svůj komentář k receptu

"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)
"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)
"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
  • Těsto
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 1
      lžička citronová kůra
    • sůl na špičku lžičky
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      kostka droždí
    • 250
      ml mléko
    • 125
      g hera - rozpuštěná
    • 2
      lžíce hnědý rum
  • Dále
    • rozšlehané vejce na potření
    • moučkový cukr na posypání
    • 500
      g švestky - vypeckované, pokrájené, cca
    • skořice - mletá
    • cukr krupice
    • maková náplň - podušený mák s mlékem a cukrem
    • tvarohová náplň - oslazený tvaroh cukrem, smíchaný se lžící vanilkového pudinku nebo vajíčka

Postup přípravy receptu

1
Polohrubou mouku v míse smícháme s vanilkovým cukrem, solí a citronovou kůrou. Ve středu mouky uděláme dolíček, do kterého rozdrobíme kostku droždí, posypeme vanilkovým cukrem, zalijeme malým množstvím vlažného mléka a mírně promícháme.
2
Až droždí vzejde a udělá kvásek, přidáme do mísy žloutky, rum, zbylé mléko a rozpuštěnou vlažnou Heru. Vypracujeme vláčné, hladké, nelepivé těsto, které necháme v míse zakryté utěrkou na teplém místě kynout.
3
Poté těsto opět propracujeme, rozdělíme na zhruba dvacet stejně vekých kousků. Každý kus promneme, zploštíme, naplníme pokrájenými švestkami ochucenými skořicí a přidáme buď jen krupicový cukr nebo do každého přidáme lžičku makové či tvarohové náplně. Bochánky pevně uzavřeme a dáme na pomaštěný plech nebo pečící papír spojem dolů ještě krátce odpočinout (kynout). Těsně před pečením potřeme bochánky rozšlehaným vajíčkem.
4
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova. Po vychladnutí pocukrujeme a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švestkové buchty

Švestkové buchty

Švestkové buchty s drobenkou

Švestkové buchty s drobenkou

Buchty (bochánky) s uzeným masem

Buchty (bochánky) s uzeným masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vituš | 5. 8. 2016 09:52

    Bochánky jsou výborné. Přidávala jsem do nich po plné lžičce makové náplně a mizí jeden bochánek za druhým.

  • Martina Jedličková | 28. 1. 2016 10:21

    Použila jsem švestky z kompotu a budáky byly taky ÚŽASNÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝ <3

  • Magda | 21. 8. 2015 11:58

    já bych snesla i sladší těsto, ale jinak výborné !

  • Lucie | 11. 8. 2014 07:48

    Děkuji za recept,bochánky byly skvělé a s těstem se dobře dělalo.Určitě můžu doporučit.Mně nejvíc chutnaly s mákem a manželovi jen ty se švestkami.Tvarohové vyzkouším hned jak se koupí.

  • penzionalenka
    penzionalenka | 26. 6. 2014 18:13

    A večeře je jasná :D <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Zákusky Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Sladké Zákusky Buchty Z mouky/obilovin Dezerty Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pečení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Hera Hnědý rum Maková náplň Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Rozšlehané vejce Skořice - mletá Sůl Švestky Tvarohová náplň Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kávěnky

Kávěnky

Jablkový koláč s pudinkem

Jablkový koláč s pudinkem

Kokosky s marmeládou

Kokosky s marmeládou

Coleslaw salat

Coleslaw salat

Jogurtovo-mléčný jahodový koktejl

Jogurtovo-mléčný jahodový koktejl

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Jednoduchý (nejen) rajský salát

Jednoduchý (nejen) rajský salát

(nejen) Cuketové špízy

(nejen) Cuketové špízy

Letní salát s mozzarellou

Letní salát s mozzarellou

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

108
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
94
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
74
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
47
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
44
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Další doporučené recepty:

"Bramborák" se švestkami
"Bramborák" se švestkami
"Braunýs"
"Braunýs"
"Červené" kuře
"Červené" kuře
"Čína" s česnekovými výhonky
"Čína" s česnekovými výhonky
"Čína" se sojovým masem a kedlubnou
"Čína" se sojovým masem a kedlubnou
  • Recepty.cz
  • "Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact