• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • "Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)
Napište svůj komentář k receptu

"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)
"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)
"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
  • Těsto
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 1
      lžička citronová kůra
    • sůl na špičku lžičky
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      kostka droždí
    • 250
      ml mléko
    • 125
      g hera - rozpuštěná
    • 2
      lžíce hnědý rum
  • Dále
    • rozšlehané vejce na potření
    • moučkový cukr na posypání
    • 500
      g švestky - vypeckované, pokrájené, cca
    • skořice - mletá
    • cukr krupice
    • maková náplň - podušený mák s mlékem a cukrem
    • tvarohová náplň - oslazený tvaroh cukrem, smíchaný se lžící vanilkového pudinku nebo vajíčka

Postup přípravy receptu

1
Polohrubou mouku v míse smícháme s vanilkovým cukrem, solí a citronovou kůrou. Ve středu mouky uděláme dolíček, do kterého rozdrobíme kostku droždí, posypeme vanilkovým cukrem, zalijeme malým množstvím vlažného mléka a mírně promícháme.
2
Až droždí vzejde a udělá kvásek, přidáme do mísy žloutky, rum, zbylé mléko a rozpuštěnou vlažnou Heru. Vypracujeme vláčné, hladké, nelepivé těsto, které necháme v míse zakryté utěrkou na teplém místě kynout.
3
Poté těsto opět propracujeme, rozdělíme na zhruba dvacet stejně vekých kousků. Každý kus promneme, zploštíme, naplníme pokrájenými švestkami ochucenými skořicí a přidáme buď jen krupicový cukr nebo do každého přidáme lžičku makové či tvarohové náplně. Bochánky pevně uzavřeme a dáme na pomaštěný plech nebo pečící papír spojem dolů ještě krátce odpočinout (kynout). Těsně před pečením potřeme bochánky rozšlehaným vajíčkem.
4
Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova. Po vychladnutí pocukrujeme a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švestkové buchty

Švestkové buchty

Švestkové buchty s drobenkou

Švestkové buchty s drobenkou

Buchty (bochánky) s uzeným masem

Buchty (bochánky) s uzeným masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vituš | 5. 8. 2016 09:52

    Bochánky jsou výborné. Přidávala jsem do nich po plné lžičce makové náplně a mizí jeden bochánek za druhým.

  • Martina Jedličková | 28. 1. 2016 10:21

    Použila jsem švestky z kompotu a budáky byly taky ÚŽASNÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝ <3

  • Magda | 21. 8. 2015 11:58

    já bych snesla i sladší těsto, ale jinak výborné !

  • Lucie | 11. 8. 2014 07:48

    Děkuji za recept,bochánky byly skvělé a s těstem se dobře dělalo.Určitě můžu doporučit.Mně nejvíc chutnaly s mákem a manželovi jen ty se švestkami.Tvarohové vyzkouším hned jak se koupí.

  • penzionalenka
    penzionalenka | 26. 6. 2014 18:13

    A večeře je jasná :D <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Zákusky Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Sladké Zákusky Buchty Z mouky/obilovin Dezerty Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pečení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Hera Hnědý rum Maková náplň Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Rozšlehané vejce Skořice - mletá Sůl Švestky Tvarohová náplň Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rohlíčky s ořechovou náplní

Rohlíčky s ořechovou náplní

Ďábelská směs na topinky

Ďábelská směs na topinky

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Chlebové smaženky

Chlebové smaženky

Pórková omáčka

Pórková omáčka

Směs na špagety

Směs na špagety

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Bylinková bešamelová omáčka (přeliv)

Kokosová bábovka s kefírem

Kokosová bábovka s kefírem

Mangovo-banánové smoothie

Mangovo-banánové smoothie

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
31
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
31
Dýňová tortila
Dýňová tortila
26
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …

Zajímavé články

Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
AHA.cz Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Ženy.cz Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Blesk.cz Odpadlík Lorenzo Lamas: Šestý rozvod!

Odpadlík Lorenzo Lamas: Šestý rozvod!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

"Bramborák" se švestkami
"Bramborák" se švestkami
"Braunýs"
"Braunýs"
"Červené" kuře
"Červené" kuře
"Čína" s česnekovými výhonky
"Čína" s česnekovými výhonky
"Čína" se sojovým masem a kedlubnou
"Čína" se sojovým masem a kedlubnou
  • Recepty.cz
  • "Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact