• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bůčkový chilli salám "Mortadela"
Napište svůj komentář k receptu

Bůčkový chilli salám "Mortadela"

autor: Remkova Jana
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bůčkový chilli salám "Mortadela"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg vepřový bůček libovější
    • 5
      ks vejce
    • 6
      stroužek česnek utřený
    • 1
      lžička paprika - sladká mletá
    • 2
      lžička vegeta
    • 0,25
      lžička chilli ale i více, dle chuti
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
Bůček nakrájíme na menší kousky, smícháme s kořením, česnekem, vejci, soli. Dobře promícháme, natlačíme do tlačenkového nebo salámového sáčku a pevně zavážeme. Vaříme v tlakovém hrnci 1 a půl hodiny. Vychladlý salám můžete obalit ve sladké paprice, popřípadě i v pálivé, dle chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bůčkový holandský řízek

Bůčkový holandský řízek

Čokoládový salám III.

Čokoládový salám III.

Krůtí chilli con carne

Krůtí chilli con carne

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ketrin | 29. 4. 2013 20:59

    Paneboze proc vegetu?;(((

  • Frantiska :) | 22. 6. 2008 18:19

    zelené olivy ano jedla jsem ho v Italii. Pistacie jsem neobjevila, ale samozrejme to neznamena, ze se tam nedavaji :)

  • Oldřich Gargulák | 20. 6. 2008 23:02

    Pistácie

  • Jana Wernischova | 20. 6. 2008 22:59

    Já bych se vrátila ještě k té mortadele, byla jsem teď pár dnů mimo. Na vaření uzenin doma se pamatuju docela dobře, i když právě na mortadelu ne. Vařívali jsme z vepřového plecka a koření "šunku" - cpalo se to pod tlakem do "šunkovaru" (ještě ho mám doma schovaný) a výsledek spíš než šunku připomínal koleno, ale velmi chutné a hlavně libové. Teď se ale spíš ptám: nepřidávají se do mortadely zelené olivy? Pro chuť i mozaiku výrobku?

  • Anonym | 19. 6. 2008 23:00

    Vidím že bůček vám nesedí, co takhle zrní?

  • Tereza J. | 19. 6. 2008 21:54

    Ladenka, ide to urobiť tak, ako vravíš, ale... Je škoda, že niekomu vadí tá pohoda na tomto webe. Pohodou nemyslím len vždy súhlasné názory, ale slušné názory. Svoj názor môžem napísať aj be urážania. Asi je najlepšie si isté veci nevšímať, ktovie... Ja som toho názoeru, že sa pod svoj názor vždy podpíšem, mám právo vyjadriť svoj názor, rovnako ako všetci ostatní. Ale to neznamená, že mámk právo urážať. Je to vec charakteru človeka. Je nám tu ( aspoň väčšine ) fajn , tak si to nekazme a tých, ktorí to nechápu, alebo len náhodou tu zablúdia, si necšímajme, aj keď viem z vlastnej skúsenosti, že je to ťažké.

  • Frantiska :) | 19. 6. 2008 20:46

    na nektere lidi nereagovat, jsou to proste jedinci kteri nic lepsiho v zivote nemaji nez vyvolavat debaty, pripadaji si pak dulezite :ú Myslim, ze recept nikdy sama neuvarim, ale poslu ho kamaradce a dam si ho u ni :))

  • Lada Kovářová | 19. 6. 2008 16:00

    Ano, komentáře a diskuze mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé. Formulář pro přidání komentáře vidí pouze přihlášení uživatelé. Pokud se ale přihlásí a poté z kolonky vymaže svoje jméno a příjmení - zobrazí se jako anonym, je ale stále přihlášený. Můžeme toto zakázat, že kolonka jméno, příjmení a e-mail se nebude moci editovat.

  • Tereza J. | 19. 6. 2008 11:54

    Súhlasím so Zitkou, len ono je to niekedy ťažké ignorovať jedovaté poznámky. Danka má pravdu, žiadny uherák sa domácim slovenským klobáskam nevyrovná. Pre anonymku : predstavte si, že sme otca mäsiara nemali a uherák sme kupovali, vcelku dosť žasto, pretože sme ako koníčka mali turistiku a uherák sa nepokazil rýchlo, vydržal. Netvrdím, že visel denne v obchode, ale bol rovnako ako lovecká saláma, tú sme mali radi ako deti pre jej tvar. Zaujímalo by ma, koľko máte rokov.

  • jsem anonymní | 19. 6. 2008 10:12

    Paní Danko, je to úplně jednoduché. Stačí z kolonek jméno, příjmení, e-mail vymazat údaje a už jste opět jako anonym... Nebo si tam napíšete to, co chcete. Jako teď třeba já. Mějte se. Adél

  • Danka Snášelová | 18. 6. 2008 23:29

    Děvčata, co se týče anonymních příspěvků, tak mám stejný názor jak vy. Mě ale zarazilo, jak je možné, že i teď se objevují anonymní komentáře, když příspěvky mohu posílat jen zaregistrovaní a přihlášení uživatele. V tabulce pro komentáře se automaticky objeví jméno a e-mailová adresa registrovaného a přihlášeného uživatele.

  • Zita Matejkova | 18. 6. 2008 20:30

    Danko, anonymy mně nechávají chladnou, jestliže se někdo bojí podepsat pod svůj názor nebo kritiku, je zbabělý a ubohý, tudíž mně jeho názor nezajímá. Vůbec nereagujte a naštvete ho víc než když mu odpovídáte, někdy je ignorace na místě. :D

  • Jarka O. | 18. 6. 2008 16:51

    Paní Danko, chyby tam, podle mne, nemáte. MY (všichni) jsme "přihlášení a zaregistrovaní " (=jací)a je to takhle správně. A i kdyby tam chyby byly, Kovářovi mohou komentář buď vymazat celý nebo nechat jak je. Opravovat lze jen recepty:-) Ale s těmi anonymními komentáři máte pravdu, je to nějaké divné....

  • Anonym | 18. 6. 2008 16:08

    Paní Snášelová, do tabulky pro jméno dokonce nemusíte psát nic. Mirka P.

  • Danka Snášelová | 18. 6. 2008 16:08

    Prosím KUCHAŘKU ON-LINE o OPRAVU. Omylem jsem udělala ve slově - zaregistrovaní a přihlášení velké hrubky. To je tak, když člověk spěchá a po sobě si článek nepřečte. Paní Lado, opravte prosím na konci uvedených slov i na y. Děkuji. Komentář jsem psala já, ale je uvedený pod anonymem. To byla jenom zkouška. Jenom mě zajímalo, jak je možné, že anonym může psát příspěvky. Děkuji

  • anonym | 18. 6. 2008 15:41

    Všem se omlouvám, ale něco jenom zkouším. Jak je možné, že anonym může psát do komentáře různé příspěvky. Přece okýnko na psaní komentáře se objeví jenom tehdy, když jsme zaregistrovaní a přihlášení. Já se pokusím teď své jméno z tabulky vymazat a napíšu tam anonym. Jsem zvědavá co se objeví. Danka Snášelová

  • Marie H. | 18. 6. 2008 15:38

    Danko, to jste ani nemusela reagovat. Nejlepší je, takové jedovaté a zlé příspěvky úplně ignorovat. To je pro takové anonymky největší trest. Nevím, proč se omlouváte, nemáte opravdu za co.

  • Danka Snášelová | 18. 6. 2008 15:24

    Můj tatínek byl vyučený řezník, ale kvůli nemoci pracoval jako dělník ve strojírenském průmyslu. Nenáviděl maso. Zbožňoval sladká jídla. U nás doma všichni milovali halušky, bramborové placky, různe prívarky. A z uzenín jsem mněla nejraději (a pořád mám) domáce klobásky - typické slovenské, pikantní, doma zauzené klobásky. Uherák se proti ním může schovat. A maso tatínek miloval jehněčí. Na salaš jsme mněli blízko. Pocházím totiž z Nízkých Tater. To jen na vysvětlení pro Anonymku. Ostatním se omlouvám. Danka Snášelová

  • anonymka | 18. 6. 2008 14:58

    kdo mel tatu reznika nepotreboval se cpat buckem ten si nacpaval bricho uherakem a kvalitnim masem ktery pro normalni lidi hned tak za komancu nebylo. ani se nedivim ze to pani snaselova nezna!

  • Zdenka Korábová | 18. 6. 2008 08:39

    Pamatuji si na variantu , na kilo mletého vepř. bůčku deset vajec a kořenilo se pouze vegetou a moc nám všem chutnalo. Rozhodně zkusím tuto českou okořeněnou Mortadelu´. A k názvu- to by nám Italové dali za takouvouto Mortadelu i když je to vlastně jen italský Gothaj, ale pijeme šampáňo i když je z Moravy a né Francie a na uheráku si taky nepochutnáme jen na maďarském originálu. Víc mě zaskočil název dnešního receptu "senzační bifteky......" a ejhle, oni jsou vařené z vepřové krkovice.

  • Lada Kovářová | 17. 6. 2008 21:37

    A o co přesně jde? Že tu již recept je vložen? Nebo, že to je "šlágr" z x desítek let zpátky jako desáítky dalších? Co třeba vařené brambory? :-)) Tohle není kuchařka nějakých novinek nebo top nej receptů, ale kdo chce, měl by tu najít vše, staré "šlágry" (které ne každý pamatuje), úplně obyčejné recepty (pro začínající kuchařky a kcuhaře, i "top ten" (nejnovější trendy v kuchtění).

  • Zdeňka | 17. 6. 2008 20:59

    Souhlasím s Terezkou,pamatuji si,že to byl opravdu "šlágr",doma jsme to dělávali docela často a taky byla varianta bůček + točák,ostatní ingredience stejné.A název byl MORTADELA.

  • Ladislav Dorazin | 17. 6. 2008 20:16

    Taky si myslím,že je fajn vědět,že víme,co jíme.Dnes opravdu salám kupuji strašně málo a když,tak většinou pro další tepelné zpracování.No a mi je Danuško 62 let a taky jsem tenhle šlágr nikdy neslyšel,ale možné to je.Pan Oldřich to určitě nemyslel špatně,řekl jen svůj názor a to je dovoleno.

  • Di | 17. 6. 2008 19:26

    Já bych ocenila to, že vím, co v tomto salámu jím. Když si salám koupím v obchodě, což v poslední době dělám zřídka a měkké salámy už vůbec nekupuji, nevím, zda jím maso, rozemleté kůže, křupky (to by ještě nebylo to nejhorší), ale také mouku, chemii apod.

  • Danka Snášelová | 17. 6. 2008 18:54

    Jani, recept mám již v oblíbených a o prázdninách určitě vyzkouším. Mně úplně fascinuje, když někdo komentuje recepty co se týče jeho názvu. Důležitá je přece chuť. I když byl můj tatínek řezník a před 30-ti lety mi bylo 19 let, tak si nepamatuji, že by to byl šlágr. Ale to je taky jedno. Móda a písničky zpřed 30 -ti let opět frčí, tak proč by nemohlo frčet i jídlo?

  • Tereza J. | 17. 6. 2008 18:21

    Šláger to bol, to je pravda, ale presne tak sme to volali : Mortadela.

  • Jana Remková | 17. 6. 2008 18:17

    Proč zavádějící?Existuje tolik receptů,které z názvem nemají nic společného a stejně je děláme.Jsem na světě 48 let a na tenhle "šlágr"si tedy nepamatuji,tak ho vyzkouším a pak uvidím,jak moc je zavádějící.Mortadelu jsem nikdy nejedla,tak mi to je celkem jedno.

  • Oldřich Gargulák | 17. 6. 2008 17:54

    Toto byl šlágr českých kuchyní před cca 30ti lety.Ten název, i když je v uvozovkách,je zavádějící.

  • Ladislav Dorazin | 17. 6. 2008 13:11

    ÓÓ,výborný nápad!!! Budu rozhodně chtít vyzkoušet a pak se vrátím k hodnocení.Tady člověk opravdu nezhubne,pořád něco nového.Díky!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Svačina Večeře Pozdní večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chilli Paprika - sladká Sůl Vegeta Vejce Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Flamendří česnečka

Flamendří česnečka

Kakaovník

Kakaovník

Ovocný dort

Ovocný dort

Bábovka s tvarohovou náplní

Bábovka s tvarohovou náplní

Kuřecí čína s ananasem

Kuřecí čína s ananasem

Pomazánka "hned pryč"

Pomazánka "hned pryč"

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou omáčkou

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou…

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Hrachová polévka

Hrachová polévka

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

42
Dvoubarevná čokoláda do formiček
Dvoubarevná čokoláda do…
34
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
29
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
24
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
23
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Zpěvák z O5 a Radeček Polák a dohra stížnosti: Doktor „Hovado“ se ozval

Zpěvák z O5 a Radeček Polák a dohra stížnosti: Doktor „Hovado“ se ozval

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

  • Recepty.cz
  • Bůčkový chilli salám "Mortadela"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact