• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Bůčkové závitky se zelím
Napište svůj komentář k receptu

Bůčkové závitky se zelím

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bůčkové závitky se zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks vepřový bůček
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      sklenice kysané zelí
    • 100
      g anglická slanina

Postup přípravy receptu

1
Bůček bez kůže nakrájíme na 1 cm silné plátky, naklepeme, posolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Slaninu nakrájíme nadrobno a vyškvaříme. Na každý plátek bůčku dáme překrájené kysané zelí, půl lžičky slaninky i s tukem, a opatrně svineme jako španělské ptáčky. Poskládáme do vymazaného pekáče, posypeme ješte kysaným zelím, příp. slaninkou, pokud zbyla, podlejeme trochou vody a upečeme v troubě.
2
Podáváme s brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bůčkové závitky

Bůčkové závitky

Pikantní bůčkové nudličky

Pikantní bůčkové nudličky

Bůčkové kostky v pivním těstíčku

Bůčkové kostky v pivním těstíčku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jmuell1 | 10. 12. 2012 08:09

    Vyloženě luxusní recept! Chlapi měli boule za ušima! :)

  • Renata | 24. 11. 2012 10:31

    Závitky jsem dělala včera a byly výborný, do pekáče pod závitky jsem dala navíc cibuli. :-P

  • Marie Šindelová | 9. 10. 2009 12:37

    To byla bašta!S bramborovým knedlíkem to nemělo chybu.Posílám jedničku.Dnes nemusím vařit,zbylo od včerejška a nikomu to nevadí!!!

  • venyss venyss | 18. 3. 2009 16:59

    Tento recept jsem měla v oblíbených,protože se mi líbil,a dnes jsem ho dobrovolně,nedobrovolně vyzkoušela,poněvadž jsem si místo masa na omáčku vyndala bůček....ale teda to byl krásný omyl :-) !!!! To byla taková dobrota,už se těšíme na večer na další porci!!! Bylo to jednoduché,rychlé mňam, mňam, mňam...dělala jsem k tomu brambory v papiňáku..dávám 1*

  • venyss venyss | 18. 3. 2009 16:59

    Tento recept jsem měla v oblíbených,protože se mi líbil,a dnes jsem ho dobrovolně,nedobrovolně vyzkoušela,poněvadž jsem si místo masa na omáčku vyndala bůček....ale teda to byl krásný omyl :-) !!!! To byla taková dobrota,už se těšíme na večer na další porci!!! Bylo to jednoduché,rychlé mňam, mňam, mňam...dělala jsem k tomu brambory v papiňáku..dávám 1*

  • Jitka Petrásková | 25. 1. 2008 18:02

    U nás se tyhle závitky (spíš závitečky) dělají při rodinných oslavách na studeno jako zobání k pivu. Vždycky zmizí jako první a jejich příprava není časově moc náročná. Hlavně se připravují den dopředu a při návštěvě nemám už tolik práce.

  • Anet | 3. 12. 2007 14:35

    Jo a zapomněla jsem dodat, že jsem to trošku pozměnila a nedělala jsem z bůčku, ale s kýty. Ale princip byl vlastně prakticky stejnej,akorát už to nebyly závitky z bůčku, ale z kýty:o))

  • Anonym | 3. 12. 2007 14:33

    Další z receptů, kterej stojí za to pochválit:o)) Ze všech vyzkoušených receptů na týhle stránce (a že jich pár je)mně osobně tenhle chutnal tak nějak nejvíc:o)) Je to vynikající,fakt:o)) Dala jsem dovnitř ještě nakrájenou klobásu,s anglickou jsem taky nešetřila, no a hlavně zelí - to tomu dodá tu správnou chuť. Doporučuju vyzkoušet, je to příjemná změna:o))

  • Martina S. | 25. 9. 2006 10:30

    Ani jsem nečekala, že tak jednoduché jídlo bude tak výborné. Pochutnali jsme si.

  • pupen Hons | 20. 4. 2006 21:57

    Tomu říkám maso:-)))))

  • Tereza Jarčušková | 20. 1. 2006 14:39

    Ten nápad k horčicou je dobrý.

  • Marie Svobodová | 20. 1. 2006 11:28

    Také už dlouho dělávám a musím dělat mix, manželovi z bůčku a mně a synům taky z krkovičky, plátky ještě jemně potírám i kremžskou hořčicí Marie

  • Zdena z JM | 20. 1. 2006 09:31

    Tohle jídlo vařím už léta,ale z krkovičky.Není tak tučná a je to taky výborné.Pak už to ale nejsou bůčkové závitky.

  • Tajtrlík | 20. 1. 2006 09:14

    Tohle jídlo jsem milovala v závodní jídelně ,ale servírovali je pod jiným názvem-Záhorácké závitky.

  • Pavlína Svitáková | 20. 1. 2006 06:16

    Stopro souhlas !!!

  • Anonym | 19. 1. 2006 21:32

    Věděla jsem přesně,jaká se spustí lavina o opsaných receptech a podobně jako tomu bylo zde již mnhokrát.Proto vás všechny ujišťuji,že jsem to nemyslele ve zlém.Mám od něj všechny kuchařky a toto je výkřik čisté a plné radosti.mám je opravdu ráda a protoAŤ ŽIJÍ!Příště se zkusím vyjádřit trochu lépe,aby se na mě hned nesesypala ta vlna kritiky.

  • Iva Varadínková | 19. 1. 2006 14:42

    Toto jídlo je moc dobré a je mi srdečně jedno, kdo ho vynalezl a nebo opsal. Myslím si, že je to tady od toho, abychom si vzájemně poskytli něco dobrého na talíř.

  • Jana Tichá | 19. 1. 2006 12:22

    Mám snad všechny kuchařky P.Novotného a vařím podle nich spoustu dobrých jídel. Vždycky mám ale dilema, zda se tady pod recept podepsat, nebo ho vložit anonymně. Teď to řeším tak,že když vím, odkud recept mám, napíšu to tam. A jak tu už bylo napsáno - je důležité se o dobrý recept podělit :-)

  • Anonym | 19. 1. 2006 12:00

    Milý anonym, ten recept ja osobne nemám od P. Novotného, ale z časopisu Život, do ktorého recepty posielajú čitatelia . Alebo si myslíte, že recepty uverejňuje len pán Novotný ? A ak nám chutí, tak ho dám ďalej, nech papajú aj druhí. Myslíte si, že autori kuchárskych kníh vymysleli všetky recepty sami ?

  • Pavlína Svitáková | 19. 1. 2006 11:47

    Je známo,že p. Novotný sbírá odevšad recepty a pak je vydá.Kdo měl recept dříve,koho je?Není to jedno ?Ne každý má jeho kuchařky.Je tady spousta receptů z všelijakých kuchařek,ale jde o to, uvádět recepty ZDE !!! Už jenom ta práce recepty napsat !!Díky p.Terezko.

  • Marcela Vrabcová | 19. 1. 2006 11:29

    No a koneckoncu, at si ziji, hlavne ze nam chutna :-)

  • Airan | 19. 1. 2006 11:05

    Anonyme, tohle mozna varil Novotny , ale ja si to pamatuji jako prvni jidlo co me uvarila tchyne kzdyz jsem prijela poprve do Cech...a je to dobrych 30let:-)) Moc nam to chutna i do tedka, uprostred davam kousek klobasky.

  • Anonym | 19. 1. 2006 10:59

    Ať žijí kuchařky Petra Novotného.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Kysané zelí Pepř mletý Sůl Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Kuřecí nudličky s kukuřicí a nivou

Kuřecí nudličky s kukuřicí a nivou

Tvarohové kobližky

Tvarohové kobližky

Dětský dvoupatrový dort

Dětský dvoupatrový dort

Bagety z pekárny

Bagety z pekárny

Cuketa na smetaně II.

Cuketa na smetaně II.

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Omáčka "šufrung" na špagety

Omáčka "šufrung" na špagety

Nádivkový beránek

Nádivkový beránek

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

149
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
120
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
70
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
59
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
48
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Ivana Jirešová: Zvláštní gesto po nalezení pohřešované dcery!

Ivana Jirešová: Zvláštní gesto po nalezení pohřešované dcery!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Další doporučené recepty:

Bůčkové nudličky s pórkem
Bůčkové nudličky s pórkem
Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak
Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…
Bůčkové závitky
Bůčkové závitky
Bůčkový holandský řízek
Bůčkový holandský řízek
Budapešť
Budapešť
Budapešťanda
Budapešťanda
  • Recepty.cz
  • Bůčkové závitky se zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact