• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bůčkové závitky se zelím
Napište svůj komentář k receptu

Bůčkové závitky se zelím

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 23
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bůčkové závitky se zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks vepřový bůček
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      sklenice kysané zelí
    • 100
      g anglická slanina

Postup přípravy receptu

1
Bůček bez kůže nakrájíme na 1 cm silné plátky, naklepeme, posolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Slaninu nakrájíme nadrobno a vyškvaříme. Na každý plátek bůčku dáme překrájené kysané zelí, půl lžičky slaninky i s tukem, a opatrně svineme jako španělské ptáčky. Poskládáme do vymazaného pekáče, posypeme ješte kysaným zelím, příp. slaninkou, pokud zbyla, podlejeme trochou vody a upečeme v troubě.
2
Podáváme s brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bůčkové závitky

Bůčkové závitky

Pikantní bůčkové nudličky

Pikantní bůčkové nudličky

Bůčkové kostky v pivním těstíčku

Bůčkové kostky v pivním těstíčku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jmuell1 | 10. 12. 2012 08:09

    Vyloženě luxusní recept! Chlapi měli boule za ušima! :)

  • Renata | 24. 11. 2012 10:31

    Závitky jsem dělala včera a byly výborný, do pekáče pod závitky jsem dala navíc cibuli. :-P

  • Marie Šindelová | 9. 10. 2009 12:37

    To byla bašta!S bramborovým knedlíkem to nemělo chybu.Posílám jedničku.Dnes nemusím vařit,zbylo od včerejška a nikomu to nevadí!!!

  • venyss venyss | 18. 3. 2009 16:59

    Tento recept jsem měla v oblíbených,protože se mi líbil,a dnes jsem ho dobrovolně,nedobrovolně vyzkoušela,poněvadž jsem si místo masa na omáčku vyndala bůček....ale teda to byl krásný omyl :-) !!!! To byla taková dobrota,už se těšíme na večer na další porci!!! Bylo to jednoduché,rychlé mňam, mňam, mňam...dělala jsem k tomu brambory v papiňáku..dávám 1*

  • venyss venyss | 18. 3. 2009 16:59

    Tento recept jsem měla v oblíbených,protože se mi líbil,a dnes jsem ho dobrovolně,nedobrovolně vyzkoušela,poněvadž jsem si místo masa na omáčku vyndala bůček....ale teda to byl krásný omyl :-) !!!! To byla taková dobrota,už se těšíme na večer na další porci!!! Bylo to jednoduché,rychlé mňam, mňam, mňam...dělala jsem k tomu brambory v papiňáku..dávám 1*

  • Jitka Petrásková | 25. 1. 2008 18:02

    U nás se tyhle závitky (spíš závitečky) dělají při rodinných oslavách na studeno jako zobání k pivu. Vždycky zmizí jako první a jejich příprava není časově moc náročná. Hlavně se připravují den dopředu a při návštěvě nemám už tolik práce.

  • Anet | 3. 12. 2007 14:35

    Jo a zapomněla jsem dodat, že jsem to trošku pozměnila a nedělala jsem z bůčku, ale s kýty. Ale princip byl vlastně prakticky stejnej,akorát už to nebyly závitky z bůčku, ale z kýty:o))

  • Anonym | 3. 12. 2007 14:33

    Další z receptů, kterej stojí za to pochválit:o)) Ze všech vyzkoušených receptů na týhle stránce (a že jich pár je)mně osobně tenhle chutnal tak nějak nejvíc:o)) Je to vynikající,fakt:o)) Dala jsem dovnitř ještě nakrájenou klobásu,s anglickou jsem taky nešetřila, no a hlavně zelí - to tomu dodá tu správnou chuť. Doporučuju vyzkoušet, je to příjemná změna:o))

  • Martina S. | 25. 9. 2006 10:30

    Ani jsem nečekala, že tak jednoduché jídlo bude tak výborné. Pochutnali jsme si.

  • pupen Hons | 20. 4. 2006 21:57

    Tomu říkám maso:-)))))

  • Tereza Jarčušková | 20. 1. 2006 14:39

    Ten nápad k horčicou je dobrý.

  • Marie Svobodová | 20. 1. 2006 11:28

    Také už dlouho dělávám a musím dělat mix, manželovi z bůčku a mně a synům taky z krkovičky, plátky ještě jemně potírám i kremžskou hořčicí Marie

  • Zdena z JM | 20. 1. 2006 09:31

    Tohle jídlo vařím už léta,ale z krkovičky.Není tak tučná a je to taky výborné.Pak už to ale nejsou bůčkové závitky.

  • Tajtrlík | 20. 1. 2006 09:14

    Tohle jídlo jsem milovala v závodní jídelně ,ale servírovali je pod jiným názvem-Záhorácké závitky.

  • Pavlína Svitáková | 20. 1. 2006 06:16

    Stopro souhlas !!!

  • Anonym | 19. 1. 2006 21:32

    Věděla jsem přesně,jaká se spustí lavina o opsaných receptech a podobně jako tomu bylo zde již mnhokrát.Proto vás všechny ujišťuji,že jsem to nemyslele ve zlém.Mám od něj všechny kuchařky a toto je výkřik čisté a plné radosti.mám je opravdu ráda a protoAŤ ŽIJÍ!Příště se zkusím vyjádřit trochu lépe,aby se na mě hned nesesypala ta vlna kritiky.

  • Iva Varadínková | 19. 1. 2006 14:42

    Toto jídlo je moc dobré a je mi srdečně jedno, kdo ho vynalezl a nebo opsal. Myslím si, že je to tady od toho, abychom si vzájemně poskytli něco dobrého na talíř.

  • Jana Tichá | 19. 1. 2006 12:22

    Mám snad všechny kuchařky P.Novotného a vařím podle nich spoustu dobrých jídel. Vždycky mám ale dilema, zda se tady pod recept podepsat, nebo ho vložit anonymně. Teď to řeším tak,že když vím, odkud recept mám, napíšu to tam. A jak tu už bylo napsáno - je důležité se o dobrý recept podělit :-)

  • Anonym | 19. 1. 2006 12:00

    Milý anonym, ten recept ja osobne nemám od P. Novotného, ale z časopisu Život, do ktorého recepty posielajú čitatelia . Alebo si myslíte, že recepty uverejňuje len pán Novotný ? A ak nám chutí, tak ho dám ďalej, nech papajú aj druhí. Myslíte si, že autori kuchárskych kníh vymysleli všetky recepty sami ?

  • Pavlína Svitáková | 19. 1. 2006 11:47

    Je známo,že p. Novotný sbírá odevšad recepty a pak je vydá.Kdo měl recept dříve,koho je?Není to jedno ?Ne každý má jeho kuchařky.Je tady spousta receptů z všelijakých kuchařek,ale jde o to, uvádět recepty ZDE !!! Už jenom ta práce recepty napsat !!Díky p.Terezko.

  • Marcela Vrabcová | 19. 1. 2006 11:29

    No a koneckoncu, at si ziji, hlavne ze nam chutna :-)

  • Airan | 19. 1. 2006 11:05

    Anonyme, tohle mozna varil Novotny , ale ja si to pamatuji jako prvni jidlo co me uvarila tchyne kzdyz jsem prijela poprve do Cech...a je to dobrych 30let:-)) Moc nam to chutna i do tedka, uprostred davam kousek klobasky.

  • Anonym | 19. 1. 2006 10:59

    Ať žijí kuchařky Petra Novotného.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Kysané zelí Pepř mletý Sůl Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pekingské maso

Pekingské maso

Čínské nudle s masem a žampióny

Čínské nudle s masem a žampióny

Tvarůžková pomazánka (vařená, jednoduchá)

Tvarůžková pomazánka (vařená,…

Brokolicový salát IV.

Brokolicový salát IV.

Koláč s jablečným tvarohem

Koláč s jablečným tvarohem

Dušená hovězí kližka

Dušená hovězí kližka

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

Pečený květák s kari

Pečený květák s kari

Maková bábovka hrníčková a rychlá

Maková bábovka hrníčková a rychlá

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

40
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
40
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest
37
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
33
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
32
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 22. 5. 2025: Kdo by si měl dát pozor na kritiku a koho čeká zkouška v práci?

Denní horoskop na čtvrtek 22. 5. 2025: Kdo by si měl dát pozor na kritiku a koho čeká zkouška v práci?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

Další doporučené recepty:

Bůčkové nudličky s pórkem
Bůčkové nudličky s pórkem
Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak
Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…
Bůčkové závitky
Bůčkové závitky
Bůčkový holandský řízek
Bůčkový holandský řízek
Budapešť
Budapešť
Budapešťanda
Budapešťanda
  • Recepty.cz
  • Bůčkové závitky se zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact