Žiji momentálně v Portugalsku a když jsem viděla jací jsou to gurmáni, tak jsem měla strach vubec do kuchyně vejít.... Pak jsem si tu prohlídla pár receptů, mimo jiné i tento a.... JE TO NESKUTEČNÉ!!!! Všichni to tu milují. Používám tu polouzenou anglickou slaninou a dovnitř ještš davam celý žampion z konzervy (nebo čerstvý, mírně opražený). Moc děkuji, je to můj nej nej předkrm :-)
Na požití syrového bůčku se mi zdá moc krátká doba úpravy,já bych raději volila anglickou slaninu,nebo krájené nějaké uzené,které je již předvařeno. Recept je jinak mňam lákavý.
Bôčik je časť bravčového mäsa z bokov s časťou rebier ( bok zvieraťa ). V obchde dostanete bôčik s kosťou alebo bez. Pýtajte si presne tak, ako je napísané, teda bôčik, na tento recept je vhodnejší bez kosti. Dozrite, aby bol pekne prerastený, nie samá slanina, ale to pri pohľade naň uvidíte.
Buček je slanina, alebo nejaké mäso pokrájané na plátky? A tá plnka nevytečie? Chystám sa to urobiť, len neviem, čo použiť.
Jidlo vypada velmi dobre a podle receptu by mohl byt i dobry.
V případě, že jsou plátky velmi tenké tak stačí. Můžete ale použít i bůček uzený nebo jakékoliv plátky uzeniny (cikánský šál, moravské uzené...)
Stačí syrovému bůčku zapékat pouze 5 minut? to se mi zdálo. Nebo se myslí bůček uzený? Prosím o odpověď.
Mohu poprosit o podrobnější postup??? Potreboval bych to k zaverečnym zkouskam!!!