Do omytého a osušeného vepřového bůčku utvoříme ostrým nožem kapsu, kterou řádně vytřeme hořčicí. Do misky nakrájíme rohlíky na kostičky a zvlhčíme mlékem. Cibuli, salám nakrájíme na kostičky a necháme zpěnit na rozehřátém sádle. Orestujeme, přidáme 3 celá vejce, lehce zamícháme a odstavíme. Přidáme utřený česnek, majoránku, petrželovou nať, osolíme a opepříme. Řádně promícháme. Tuto směs po vychladnutí smícháme s navlhčeným rohlíkem a případně zahustíme strouhankou. Touto směsí naplníme kapsu vytřenou hořčicí. Plníme asi do třetiny velikosti kapsy, aby nedošlo při pečení k vytékání směsi. Kapsu řádně zašijeme. Takto připravenou kapsu vložíme tučnější stranou na dno pekáčku, podlijeme vodou nebo vývarem a posypeme kmínem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 90 minut. Přitom maso poléváne výpekem a asi po 45-55 minutách maso otočíme. Pokud máme bůček s kůží, tak po otočení kůži nařežeme a pečeme dozlatova. Hotové krájíme na plátky a podáváme s bramborovým knedlíkem a zelím.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Petra Š.
|3. 11. 2006 14:54
Tak jsem vyzkoušela Vaše bůčkové překvapení a musím říct,že je to vynikající.Všem moc chutnalo.Jak s knedlíkem a špenátkem,ale i večer studené s chlebíkem.