Z libovějšího vepřového boku bez kůže a kostí nakrájíme tenčí nudličky, které dáme do mísy, přidáme olej, sojovku, jemně nastrouhaný zázvor a česnek, opepříme. Vše řádně promícháme a necháme alespoň půl hodiny odležet.
Odleželé masové nudličky nasypeme do rozpálené pánve s troškou oleje a za občasného promíchání, smažíme doměkka a lehce dozlatova. Nudličky vyndáme na předehřátý talíř a uchováme v teple.
3
Do pánve nasypeme pokrájený pórek, je-li třeba přidáme trošičku oleje a smažíme do změknutí (na skus), na krátkou chvíli ho můžeme zaklopit a lehce podusit. Ke konci smažení pórek zakapeme sojovou omáčkou dle chuti (nebo jen osolíme), opepříme, zaprášíme solamylem (množství jen tak mezi prsty), promícháme a přidáme pár lžic vody, aby nám v pórku vznikl lehký jemný sosík. Necháme přejít varem, odstavíme, přisypeme masové nudličky, promícháme a můžeme podávat.