Bůček rozkrojíme na knihu a rozklepeme paličkou na plát (do tenka). Posolíme, poprášíme pražskou šunkovou solí, potřeme česnekem, pevně svineme a svážeme tenkým motouzem. Necháme 24 hodin v ledničce zaležet. Vaříme ve vodě, až je maso měkké (asi hodinu). Ještě horkou roládu vyválíme ve sladké paprice a necháme vystydnout.
2
Libové maso je na řezu pěkně červené a voní česnekem. Krájíme na tenké plátky a podáváme studené s chlebem jako svačinu nebo večeři.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Milan Peterka
|26. 11. 2008 16:33
Majko,řezníci této soli říkají ,,Praganda''. Rychlosoli říkají ,,sanitr''.Ten se používá při nakládání masa na uzení. Dává se ho na špičku nože na 10 kg masa.Máte pravdu v tom, že Váš řezník Vám ,,Pragandu rád obstará. Milda 40
Majka Rončáková
|24. 11. 2008 12:23
Je to rychlosůl a koupíte ji i v některém řeznictví.