Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vejce, ochutíme sladkou a pálivou paprikou (po jedné lžičce), nastrouhaným česnekem, kmínem a drobně pokrájenou paprikou. Špek pokrájíme na půlcentimetrové kostičky a přidáme k mleté směsi. Dobře promícháme.
2
Vepřový bok rozkrojíme na plát, opatrně rozklepeme, nasolíme a rozložíme na stůl.
3
Masovou směsí buď plát potřeme a pak jej srolujeme nebo směs dáme na jeho střed a zabalíme. Roládu pak převážeme nití, aby se během pečení nerozbalovala a položíme do vymaštěného pekáčku s pokrájenou cibulí a česnekem.
4
Pečeme v předehřáté troubě nejprve 40 minut zakryté, pak odkryjeme a dopečeme doměkka a dozlatova. Během pečení podléváme vodou (pivem) a přeléváme výpekem dle potřeby.
5
Podáváme s bramborovou přílohou, knedlíkem se zelím nebo špenátem. Před servírováním odstraníme nit.
6
*Roláda se dá použít jako studené pohoštění a vychlazená se také lépe krájí.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Iren
|31. 3. 2015 08:40
Vynikajici, vrele doporucuji. Na vyberu speku si dejte urcite zalezet nejvic, kdyz bude dokonale vyuzeny tak bude rolada deluxe jako ta co jsme v nedeli sporadali bezezbytku.
Jana Sloupová
|29. 8. 2014 18:16
Roláda je vynikající. Manželovi se s vepřovým zavděčim vždycky, dobrotky takového rázu on zbožňuje :-)) :-D. Mňamina to byla a zítra jí dorazíme :-D haha.
Květka
|2. 2. 2013 20:13
Krájí se líp studená,ale fajnová je tak i tak,mňam!
Vladislava Simonová
|9. 1. 2013 13:00
Před chvílí jsme dojedli a pěkně jí zapili pivečkem.Udělala jsem k ní knedlik ze špenátem a byl to skvělý oběd.Roláda byla šťavnatá a pěkně provoněná.Je to výborný recept a ráda se k němu při vhodné příležitosti vrátím.Děkuji vám.