Z vepřového boku si připravíme plát masa, který potřeme šlehanou sekanou, položíme vejce, klobásu, papriku (okurku...) a smotáme do rolády, kterou si ovážeme pevně provázkem a osolíme. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova, podléváme a otáčíme. Podáváme teplé s bramborem, haluškami se zelím či kaší, nebo studené s pečivem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Markéta
|14. 1. 2015 21:22
Velmi povedený kousek lahodící jazyku i oku. Děkuji za inspiraci a určitě doporučuji.
Mirka Strnadová
|19. 4. 2013 14:26
Plnila jsem větší vepřovou špičku, do sekané jsem ostatní ingredience vtlačila, špičku sešila, kůžičku nařezala, okořenila česnekem a směsí na pečeni a pekla asi hodinu zakrytou a pak dodělávala pro barvu. Čekáme vzácnou návštěvu a budu jí podávat vychlazenou s jinými dobrotami, tak uvidíme. Věřím, že bude chutnat, voní a vypadá už teď bohovsky.
Kratochvílová
|5. 1. 2012 12:25
Roládě není co vytknout, je moc dobrá, šťavnatá, snad by se ani ničím jiným než sekanou plnit nemusela. Výborný nápad!
Jarda
|18. 5. 2011 14:39
Naplnil jsem roládu krůtí ochucenou sekanou,bez vajíčka.Bylo to o.k.,příště dám hotovou sekanou z Globusu,mají jí dobře ochucenou.
ladislava staffenová
|7. 4. 2010 15:07
Jé Jirko, tohle je super nápad, já vinné klobásy nejím, ale zbytek rodiny ano a tohle by určitě chutnalo i mě!!!
recepty 73
|7. 4. 2010 13:12
Chtěl jsem jen dodat,že je také velice dobré naplnit roládu vymačkanou směsí z vinných klobás :-)) .Foto posílám.Jiří