Umeleme bůček, přidáme celá vejce, Vegetu, a rozmačkaný česnek. Vše dobře promícháme, přidáme nevařené uzené maso nakrájené na kostičky, může být i ze žeber nebo křížových kostí. Přidáme ještě klobásky, taktéž nakrájené na kostičky a nevařené, abychom zachovali vůni a chuť uzenin, která přejde vařením do mletého bůčku. Trochu osolíme, řádně promícháme a směs plníme do sáčku, který je na tlačenku. Zavážeme na obou stranách, a dáme vařit do kastrolu na necelé 2 hodiny, tak aby celá šiška byla ponořena ve vodě.
2
Na jedné straně šišky necháme provázek delší, abychom ji mohli po vyjmutí pověsit, a zespodu propícháme jehlicí, aby vytekla šťáva a šiška bezvadně ztuhla.
3
Dejte pozor na přesolení kvůli uzeninám. Roláda je velmi dobrá, ať se vám podaří.