Bůček zbavíme kůže, osolíme a dáme do pekáče. Mírně podlijeme, posypem nahrubo nakrájeným česnekem a cibulí nakrájenou na kolečka. Cibuli dávám i vedle bůčku do pekáče, může jí být opravdu hodně.
2
Bůček v troubě upečeme, necháme trochu vychladnout, vykostíme, nakrájíme na kousky a semeleme i s veškerou cibulí a šťávou. Promícháme, podle chuti dosolíme a necháme vychladnout v ledničce. V uzavřených skleničkách vydrží v ledničce i delší čas. Mažeme na chleba.
Vynikající pomazánka, bůček jsem pekla pomalu a dlouho a výsledek byl parádní!
Honza
|8. 8. 2014 15:49
Postup upečení stejný, dávám česnek,trošku pál.papriky, pepř, cibuli, hořčici, trošičku nov.koření, sádlo. Maso pomelu s cibulí, okořením, vše promíchám a projedu ruč. mixerem. Dám do skleniček a zavařím 40min na 100st.V ledničce vydrží asi dva dni, protože všichni ji baští jak o závod. Dělám 3kg.
Evík
|12. 9. 2012 11:21
5 dnů v lednici bych považovala za rekord - včera jsem ji udělala a dnes už večer nebude :'( , to prostě dobrota!
výborná, přidala jsem trošku hořčice a pálivé papričky, je mírně pikantní ;-)
Radka Albrechtová
|30. 6. 2010 23:39
Tak nevím jak někdo mohl přijít na to, že tato pomazánka vydrží v lednici i delší čas. U nás vydržela 5 dní, jak byla dobrá! :-)
Radka Albrechtová
|26. 6. 2010 21:50
Je výborná!
Renda
|30. 11. 2007 09:55
Taky jí dělám, je opravdu výborná. Přítel se po ní může utlouct.
Renata Kolářová
|17. 1. 2007 09:14
Děkuji, děkuji, to jsem hledala. Už mám bůček v troubě.
Milan Onderka
|22. 10. 2006 16:14
Tak hele, teď jsem si koupil krásný bučiček a už ho peču protože už mi tečou slinečky na tu pomazánku, jsem zvědavý jaká bude.
Saša Budinská
|7. 1. 2006 15:09
Výborná, já přidávám k pečení ještě navíc jen trochu kmínu a do mleté trochu syrového česneku. Fakt vynikající, doporučuju!!!
Marťa
|26. 9. 2005 11:16
Je výborná,ale přidávám ještě na pomletí česnek a vejce(asi 5 vajec na 1/2 kg bůčku) a do pomleté hmoty dávám ještě kečup a hořčici dle chuti.Je to naše oblíbená rodinná pomazánka.
rusala
|30. 7. 2005 13:37
Je tvýborné,já ještě k pečení přidávám kmín a do umletého přidávám syrový česnek.Rusala