• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Buchty z třeného těsta
Napište svůj komentář k receptu

Buchty z třeného těsta

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buchty z třeného těsta
Buchty z třeného těsta
Buchty z třeného těsta
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • sůl na špičku nože
    • 110
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      lžička citronová kůra - čerstvě nastrouhaná
    • 110
      g máslo nebo Hera - změklé
    • 2
      ks žloutek
    • 30
      g droždí
    • 250
      ml mléko cca
    • olej na vymazání pekáčku
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Do hrníčku si rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a mouky, přidáme trochu mléka, zamícháme a necháme vzejít kvásek.
2
Máslo utřeme s cukry do pěny, pak zašleháme i žloutky.
3
Mouku se solí a citronovou kůrou smícháme, přidáme máslovou pěnu, kvásek, mléko dle potřeby a vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které v teple necháme nakynout. Po nakynutí opět propracujeme, rozdělíme na stejně velké dílky, které na pomoučněném stole zploštíme, do středu dáme tvarohovou, makovou nebo povidlovou (marmeláda) náplň a pevně zabalíme.
4
Buchty klademe těsně vedle sebe do pekáčku s troškou oleje spojem dolů. Necháme ještě krátce nakynout a poté vložíme péct do předehřáté trouby.
5
Pečeme na střední teplotu dozlatova.
6
Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jogurtový koláč z třeného těsta s ovocem

Jogurtový koláč z třeného těsta s…

Velikonoční beránek z třeného těsta

Velikonoční beránek z třeného těsta

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sandra | 24. 8. 2013 15:15

    chuj bnamlety na kousky a ktomu nastrouhany dzara :'( :-[ :-\ O:-) :-X :-)) <3 :-S ;-) :-( :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Nejlepší dezerty Třené Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Moučníky Sladké Buchty Bezmasá jídla Snídaně Svačina Večeře Pečení Děti Vegetariáni Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Sůl Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychle naložené okurky

Rychle naložené okurky

Duo bábovka

Duo bábovka

Zapečené brambory se šlehačkou

Zapečené brambory se šlehačkou

Tortilla s čerstvou zeleninou

Tortilla s čerstvou zeleninou

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými výhonky

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými…

Pečený Pangasius

Pečený Pangasius

Domácí bylinková lučina

Domácí bylinková lučina

Čokoládové tartaletky

Čokoládové tartaletky

Krkovička po maďarsku

Krkovička po maďarsku

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

36
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
29
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
27
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Fotografka Nguyen Phuong Thao o posledním focení s Jiřím Bartoškou (†78): Bylo to velmi dojemné!

Fotografka Nguyen Phuong Thao o posledním focení s Jiřím Bartoškou (†78): Bylo to velmi dojemné!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Další doporučené recepty:

Buchty s ořechovou drobenkou
Buchty s ořechovou drobenkou
Buchty s povidly
Buchty s povidly
Buchty trochu jinak
Buchty trochu jinak
Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Bulgur s kuřecím masem
Bulgur s kuřecím masem
Bulgur s květákem, sušenými rajčaty a lněným semínkem
Bulgur s květákem, sušenými rajčaty a…
  • Recepty.cz
  • Buchty z třeného těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact