V asi 2,5 dl teplého mléka rozpustíme 2 lžíce cukru, 2 kostky droždí a necháme kynout. Zbylé suroviny a vykynutou směs smícháme, olej přidáme až nakonec. Necháme 30 minut nakynout a těsto rozdělíme na 4 části. Každou část vyválíme do tvaru kruhu a rozdělíme na 8 trojúhelníků. Plníme salámem, sýrem, okurkou, vajíčkem nebo kukuřicí.
2
Trojúhelníky stáčíme směrem dovnitř, do středu. Na plechu necháme odstát hodinu. Před pečením je potíráme žloutkem a mlékem, po upečení studenou sladkou vodou.
...k tomu cukru jsem byl nedůvěřivý a taky jsem dobře udělal,že jsem s ním ,,šetřil,,.Potřel jsem jich jenom pár a chutnali jen Bedřichovi.V těstě cukr nevadil,ale to bylo asi slanou náplní.
renata Salova
|6. 7. 2007 12:38
sůl jsem tam dala špetku
Renata Šálová
|2. 7. 2007 11:51
už na tom pracuji,Vypadá to zajimavě.Zdá se ,že to bude dobré!!!
Kateřina Dvořáková
|1. 3. 2007 16:26
ne e, sůl tam opravdu být nemá...
mikklik
|1. 3. 2007 14:21
chybí tam sůl
Zdeňka
|1. 3. 2007 12:31
Vím,že v některých receptech na kynuté buchty se dává kromě droždí i prášek do pečiva a taky by mě zajímalo proč.
Olga Lešáková
|1. 3. 2007 12:19
Prášek do pečiva asi potřeba není, ale maminka mého přítele pekla klasické sladné buchty s droždím a lžičku prášku do pečiva do nich přidávala a byly to ty nejnadýchnější buchty na světě.
Tereza Jarčušková
|1. 3. 2007 11:53
Martin, nie je to treba, droždie je kypridlo. Kvasinky sa furt množia a množia a množia...
MartinV
|1. 3. 2007 11:49
Je opravdu potřeba k droždí ještě prášek do pečiva ?