Do hrnečku rozdrobíme droždí, přidáme cukr, vlažné mléko, a trochu mouky, zlehka promícháme a necháme vykynout. Do hlubší mísy nasypeme předehřátou mouku, vlijeme vykynutý kvásek, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, sůl, rozehřáté máslo, žloutky a mléko. Vše společně vymícháme na vláčné hladké těsto, dáme je k teplu a přikryjeme ubrouskem. Na pomoučeném vále vykynuté těsto rodělíme na 16-20 dílů, které mírně zploštíme, naplníme povidly a uzavřeme. Na pekáč dáme rozehřáté máslo, do kterého naskládáme jednotlivé buchty. Ve středně vyhřáté troubě pečeme dozlatova. Po upečení buchty z pekáče vyklopíme a pocukrujeme.
Skvělé! Recept jednoznačně doporučuji. Ještě bych přidal máslo. (Místo 60g 100g). Potom bych ještě doplnil postup. Kvásek nechat kynout v teple 10 min, těsto nechat kynout v teple 1 hod, troubu nastavit na 180 stupňů Celsia a v troubě péct přibližně 20 minut. (U mě to bylo přesně 22 minut). Výsledek perfektní!!!
janek
|13. 1. 2013 19:20
nechal jsem si poradit a masla jsem dal taky 100g a proste Bomba!!! vsem doporucuji
Recept bezvadný, jen teda místo 60 g másla jsem dala 100 g sádla a dopadly skvěle,večer jsem je zavřela do uh piksly s víkem a druhý den byly ještě lepší :-)
Terka Musilová
|23. 8. 2008 16:51
Tak buchty se povedly skvěle, za recepty děkuju a vřele doporučuju...
Šárka Marková
|14. 4. 2007 16:19
cukr moučku
Handula
|28. 7. 2006 16:15
také se mi zdá hrozně málo tuku, já bych použila cukr krupice
barcik
|28. 7. 2006 15:55
jakej se tam dava cukr? krystal nebo moucka?
Bara
|26. 7. 2006 13:36
haha..mne z nich vysli buchty na sebeobranu ..ale priatel povedal ze aspon vie ze nieco je,ked su take tvrde ..aj tak dik za recept
Anna Valentová
|6. 5. 2006 12:58
Buchty a české koláče peču pravidelně v zimě. Na všechny zpusoby. Synkovi chutnájí, a aspon po něčem přibírá, to sádlo schvaluju ,děti to pak vyběhají i holčičky.Vlasní zkušenost nadevše!
Vlasta
|31. 3. 2006 17:05
Dobrý den, chci udělat radost příteli tak Vám dám vědět zítra jak jsem dopadla.Děkuji za recerp bez něho bych byla namydlená!!:-D
Jana
|24. 3. 2006 19:27
Buchty musí být tvrdé druhý den,v receptu je málo másla.Já bych dala dvakrát tolik.Moje babička dávala sádlo,a byly výborné.Při vkládání na pekáč mažte tukem jen mezi sebou,ne nahoře,a nechte ještě tak čtvrt hodinky kynout přikryté utěrkou,pak pomažte navrchu a pak teprve pečte.Budou měkčí.
Anonym
|6. 2. 2006 22:32
Když se místo másla dá 1,5 dcl oleje, tak tvrdé zaručeně nebudou.
Jana Batáryová
|6. 2. 2006 22:10
recept vysel krasne!!!! BUCHTY JSOU JEDINECNE, A TO JSEM JE DELALA PO PRVNI KRAT V MEM ZIVOTE. DEKUJU ZA SUPER RECEPT URCITE HO DOPORUCIM. SU TAK NADYCHANE A KRASNEEEEE.
Jana blablabla
|6. 2. 2006 20:24
Práve to zkousim, dam vedet o dve hodiny. Pa, nebo az zitra rano. Dakujem za recept