• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Buchty s povidly
Napište svůj komentář k receptu

Buchty s povidly

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buchty s povidly
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      balíček vanilkový cukr (Balíček)
    • 60
      g máslo
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      ks citronová kůra
    • hladká mouka Na vál
    • 400
      g povidla
  • Na těsto
    • 250
      ml mléko
    • 5
      lžíce máslo (Na vymazání pekáče)
    • 50
      g cukr
    • 20
      g droždí
  • Na kvásek
    • mléko
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Do hrnečku rozdrobíme droždí, přidáme cukr, vlažné mléko, a trochu mouky, zlehka promícháme a necháme vykynout. Do hlubší mísy nasypeme předehřátou mouku, vlijeme vykynutý kvásek, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru, sůl, rozehřáté máslo, žloutky a mléko. Vše společně vymícháme na vláčné hladké těsto, dáme je k teplu a přikryjeme ubrouskem. Na pomoučeném vále vykynuté těsto rodělíme na 16-20 dílů, které mírně zploštíme, naplníme povidly a uzavřeme. Na pekáč dáme rozehřáté máslo, do kterého naskládáme jednotlivé buchty. Ve středně vyhřáté troubě pečeme dozlatova. Po upečení buchty z pekáče vyklopíme a pocukrujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vdolky s povidly a tvarohem

Vdolky s povidly a tvarohem

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly a tvarohem

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly…

Mřížkový koláč s povidly a tvarohem

Mřížkový koláč s povidly a tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lojza | 31. 8. 2016 15:28

    Dobrý recept, děkujeme. ;-)

  • Helena | 15. 6. 2014 12:28

    díky za komentáře o tom, že v receptu chybí tuk! přidala jsem ho během kynutí a věřím, že to dobře dopadne :-)

  • ottow | 21. 5. 2014 12:48

    Skvělé! Recept jednoznačně doporučuji. Ještě bych přidal máslo. (Místo 60g 100g). Potom bych ještě doplnil postup. Kvásek nechat kynout v teple 10 min, těsto nechat kynout v teple 1 hod, troubu nastavit na 180 stupňů Celsia a v troubě péct přibližně 20 minut. (U mě to bylo přesně 22 minut). Výsledek perfektní!!!

  • janek | 13. 1. 2013 19:20

    nechal jsem si poradit a masla jsem dal taky 100g a proste Bomba!!! vsem doporucuji

  • recepty73
    recepty73 | 5. 2. 2012 17:49

    ...stará dobrá klasika ;-)

  • Pasážová revolta
    Pasážová revolta | 22. 6. 2011 23:14

    Dala jsem 2x tolik tuku ze strachu, aby nebyly příliš tvrdé. Plnila jsem mákem s povidly a tvarohem a jsou vynikající!

  • Pasážová revolta
    Pasážová revolta | 22. 6. 2011 23:14

    Dala jsem 2x tolik tuku ze strachu, aby nebyly příliš tvrdé. Plnila jsem mákem s povidly a tvarohem a jsou vynikající!

  • Martiini | 8. 3. 2011 14:53

    Velmi dobré buchty. Pochutnal jsem si :)

  • Dagmar Bartůšková | 26. 6. 2009 11:27

    Recept bezvadný, jen teda místo 60 g másla jsem dala 100 g sádla a dopadly skvěle,večer jsem je zavřela do uh piksly s víkem a druhý den byly ještě lepší :-)

  • Terka Musilová | 23. 8. 2008 16:51

    Tak buchty se povedly skvěle, za recepty děkuju a vřele doporučuju...

  • Šárka Marková | 14. 4. 2007 16:19

    cukr moučku

  • Handula | 28. 7. 2006 16:15

    také se mi zdá hrozně málo tuku, já bych použila cukr krupice

  • barcik | 28. 7. 2006 15:55

    jakej se tam dava cukr? krystal nebo moucka?

  • Bara | 26. 7. 2006 13:36

    haha..mne z nich vysli buchty na sebeobranu ..ale priatel povedal ze aspon vie ze nieco je,ked su take tvrde ..aj tak dik za recept

  • Anna Valentová | 6. 5. 2006 12:58

    Buchty a české koláče peču pravidelně v zimě. Na všechny zpusoby. Synkovi chutnájí, a aspon po něčem přibírá, to sádlo schvaluju ,děti to pak vyběhají i holčičky.Vlasní zkušenost nadevše!

  • Vlasta | 31. 3. 2006 17:05

    Dobrý den, chci udělat radost příteli tak Vám dám vědět zítra jak jsem dopadla.Děkuji za recerp bez něho bych byla namydlená!!:-D

  • Jana | 24. 3. 2006 19:27

    Buchty musí být tvrdé druhý den,v receptu je málo másla.Já bych dala dvakrát tolik.Moje babička dávala sádlo,a byly výborné.Při vkládání na pekáč mažte tukem jen mezi sebou,ne nahoře,a nechte ještě tak čtvrt hodinky kynout přikryté utěrkou,pak pomažte navrchu a pak teprve pečte.Budou měkčí.

  • Anonym | 6. 2. 2006 22:32

    Když se místo másla dá 1,5 dcl oleje, tak tvrdé zaručeně nebudou.

  • Jana Batáryová | 6. 2. 2006 22:10

    recept vysel krasne!!!! BUCHTY JSOU JEDINECNE, A TO JSEM JE DELALA PO PRVNI KRAT V MEM ZIVOTE. DEKUJU ZA SUPER RECEPT URCITE HO DOPORUCIM. SU TAK NADYCHANE A KRASNEEEEE.

  • Jana blablabla | 6. 2. 2006 20:24

    Práve to zkousim, dam vedet o dve hodiny. Pa, nebo az zitra rano. Dakujem za recept

  • Jarka Klímová | 4. 12. 2005 19:04

    já nevím,ale druhý den je mám dost tuhé

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Polohrubá mouka Povidla Sůl Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kachna po staročesku

Kachna po staročesku

Papriky plněné sýrem

Papriky plněné sýrem

Řezy s jablky, ořechy a smetanou

Řezy s jablky, ořechy a smetanou

Koleno v alobalu na grilu

Koleno v alobalu na grilu

Pomazánka z tresčích jater II.

Pomazánka z tresčích jater II.

Houskový knedlík

Houskový knedlík

Těstovinový salát s tuňákem a fazolkami

Těstovinový salát s tuňákem a…

Jahodovo-banánové muffiny

Jahodovo-banánové muffiny

Kuskus se zeleninou a tuňákem

Kuskus se zeleninou a tuňákem

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

118
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
76
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
56
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
44
Krocan ve vinném aspiku
Krocan ve vinném aspiku
29
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k…
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
AHA.cz Exmanželé k nepoznání: Krokodýl Dundee a jeho žena 24 let poté

Exmanželé k nepoznání: Krokodýl Dundee a jeho žena 24 let poté

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz První potvrzený pár StarDance Tour: Tatiana Dyková a Petr Čadek!

První potvrzený pár StarDance Tour: Tatiana Dyková a Petr Čadek!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Další doporučené recepty:

Buchty plněné jahodami a tvarohem
Buchty plněné jahodami a tvarohem
Buchty s kypřícím práškem
Buchty s kypřícím práškem
Buchty s ořechovou drobenkou
Buchty s ořechovou drobenkou
Buchty trochu jinak
Buchty trochu jinak
Buchty z třeného těsta
Buchty z třeného těsta
Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
  • Recepty.cz
  • Buchty s povidly
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact