citronová kůra
kůra z dobře omytého citronu či pomeranče (nejlépe v biokvalitě)
švestková povidla
nebo rozvařené čerstvé švestky na náplň
tuk
na vymazání a potírání
Na drobenku:
100
g
cukr krupice
50
g
polohrubá mouka
50
g
mleté vlašské ořechy
Postup přípravy receptu
1
V míse smíchejte mouku se solí a cukrem. Uprostřed udělejte dolík, rozdrobte do něj droždí, vlijte mléko a máslo, vyklepněte vejce a nastrouhejte kůru. Vypracujte řidší těsto, povrch posypte trochou mouky a nechte na teplém místě kynout, až těsto zhruba zdvojnásobí objem. Lžičkou pak odebírejte kousky těsta, zabalujte do něj povidla a buchty vkládejte do tukem vymazané remosky. Každou buchtu potřete zvlášť tukem, aby se neslepily. Drobenkou z cukru, mouky a ořechů posypte buchty, přiklopte víkem a nechce péci, až jsou buchty hotové.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
lulu
|19. 10. 2011 19:55
dobry den, buchta mi prijde velice zajimava a rada bych ji vyzkousela, ale zajimalo by me kolik se tam dava toho drozdi, pze v ingrediencich o nem neni zminka..a taky jestli nahodou nepatri do ty drobenky nejaky tuk? prijde mi ze to nemuze drzet pohromade..dekuji ze odpoved