Připravíme si kvásek z vlažné smetany (mléka) rozmícháme droždí a přidáme lžičku cukru a lžičku mouky. Mouku prosijeme, přidáme sůl, cukr, vykynutý kvásek a promícháme. Pak vmícháme žloutky, rozehřáté máslo a zbytek smetany. Propracujeme a necháme vykynout.
2
Lžící z těsta vykrajujeme kousky a děláme malé placičky, které plníme tvarohovou náplní a jahodou. Uzavřeme a vytvarujeme z nich menší buchty, které pomastíme, aby se neslepily. Necháme na pekáči kynout ještě 20 minut a pak v předehřáté troubě pečeme dozlatova.
3
Při podávání můžeme zdobit šlehanými jahodami a šlehačkou.
Udělala jsem včera, jen v moj úpravě s rebarborou. Jde to taky, chuťově moc dobré. Už nevím, do čeho tu rebarboru cpát :-). Na buchty dělám kynuté těsto půl z hladké a půl polohrubé....