Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přisypeme cukr a zalijeme polovinou mléka. Trochu promícháme a necháme vzejít kvásek. Když se droždí "zvedne" přidáme zbylé mléko, majolku, vejce, sůl a vypracujeme těsto, které necháme v teple pod utěrkou nakynout. Pak těsto přendáme na pomoučněný stůl, propracujeme, rozdělíme na 12 stejně velkých kousků, které zploštíme a do středu nandáme zelnou směs, pevně uzavřeme, spojem klademe na plech vymazaný tukem nebo vyloženým pečícím papírem. Necháme ještě cca 15 minut kynout, pak potřeme vejcem, posypeme kmínem a osolíme. Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dozlatova.
2
Podávat můžeme jak teplé, tak i vychladlé. Pokud nám zbyla nějaká náplň, můžeme přidat na talířek k bulkám.
3
Pokud budeme péct buchty, dáme do pekáčku trochu oleje a buchty poskládáme těsně vedle sebe, necháme chvíli nakynout, potřeme, posypeme a pečeme dozlatova.
4
Zelná směs: na trošce tuku osmažíme cibuli, přidáme osmažit i pokrájenou slaninu nebo uzené maso, přidáme okapané zelí, dle chuti osolíme nebo osladíme a krátce podusíme. Pak necháme vychladnout.
5
Pokud nahradíme uzené maso uzeným tofu, můžeme podávat bulky (buchty) jako vegetariánský pokrm.