Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru, zalijeme troškou mléka a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme ostatní ingredience a vypracujeme hladké těsto, které necháme cca 1/2 hodinky kynout v teple. Těsto rozdělíme na části, naplníme je pokrájeným uzeným masem a zeleninou dle své chuti (nemusí být), konce těsta k sobě přitiskneme a spojem položíme na plech s pečícím papírem. Buchty necháme před pečením ještě na plechu cca 10 minut odpočívat (kynout). Pak je potřeme bílkem, posypeme mákem, kmínem, solí... a vložíme do rozehřáté trouby péct dozlatova .
2
Podáváme jako svačinu, nebo přílohu k polévkám, nebo jako hlavní chod se zeleninovým salátem nebo s bílou kávou.
Těsto jsem dělala v domácí pekárně, droždí jsem dala 1 lžičku sušeného. Poté rozdělila na 12 ks a plnila uzeným krájeným na kousky. Povedlo se, chutnalo nám.
Bětka
|9. 1. 2012 12:53
Plnila jsem moravskou domácí klobásou smíchanou s osmaženou cibulí a buchty jsou lepší než ty Honzovy :-*
Andrea
|6. 5. 2011 19:25
Výborné !!!
Věrka
|19. 2. 2011 18:42
Tak to je něco pro mě, jsem dost na maso a sladké jen hodně málo a občas. :-)