• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Buchty
Napište svůj komentář k receptu

Buchty

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 105
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buchty
Buchty
Buchty
Buchty
Buchty
Buchty
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

15 porce
    • 500
      g hladká mouka
    • 0,25
      l mléko
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 30
      g droždí
    • 100
      g hera

Postup přípravy receptu

1
Heru ušleháme v elektrickém šlehači s cukrem a žloutky. Přidáme hladkou mouku, vlažné mléko a kvásek z droždí a trochy mléka. Směs důkladně zpracujeme elektrickým hnětačem a necháme vykynout. Po vykynutí rozválíme na pomoučeném vále, plát těsta rozdělíme na čtverce, plníme nádivkou a zabalíme.

RADA: Jak na buchty, aby se povedly na první pokus

2
Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem, v elektrické troubě na 200 °C

RADA: Jak na buchty jako od babičky

3
cca 20 minut. Během pečení potíráme štětcem namočeným v oleji. Při pečení v plynové troubě pečeme zpočátku v mírné troubě, jakmile buchty vykynou, zvýšíme teplotu. Pečeme cca 30 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohové kynuté buchty

Tvarohové kynuté buchty

Kynuté makové buchty

Kynuté makové buchty

Kynuté buchty z remosky

Kynuté buchty z remosky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jirka | 24. 1. 2017 14:56

    kdyz chci dat tvaroh,musim osladit praskovym cukrem anebo vanilinovym?

  • Petra | 8. 1. 2017 01:38

    Nikdy komentáře nepíši, ale po upečení buchet jsem si říkala, že musím... S kynutým těstem moc dobré zkušenosti nemám, nikdy se mi to s ním moc nepovedlo. Dnes jsem vyzkoušela tento recept a dopadl výborně, buchty krásně nakynuly, byly měkoučké, nadýchané, jen se po nich zaprášilo... ;-)

  • veverkarezata | 30. 10. 2015 18:04

    Dnes jsem pekla a můžu říct bezva jednoduchý recept i pro začátečnici.Díky za recept :-)

  • ales | 28. 3. 2015 00:10

    Kdyz nemam hnetac, pujde testo udelat i rukama? Nebo je na to jeste nejaky jiny trik?

  • Blanka | 9. 10. 2014 20:22

    Z kynuteho těsta se mi nikdy nic nepovedlo..ale dnes tyto buchty vyšly na 1a ještě výtečné chutnají...děkuji autorce za recept :-)

  • Kristýna | 12. 9. 2014 20:38

    Tak i já vyzkoušela tento recept a absolutně super, děkuji, jíme je tu ještě vlažné k večeři a zítra můžu dělat zas :-P děkuji za skvělý recept

  • sheila17 | 23. 3. 2014 18:43

    Konečně vláčné buchty :-) Těsto se mi při balení buchet dost trhalo, jelikož jsem nečetla pořádně a dala Heru rozpuštěnou. Ale výsledek perfektní <3 Děkuji za recept z hladké mouky ;-)

  • zuzana | 22. 3. 2014 10:37

    tak e povedli jsem rada :-)

  • zuzana | 18. 3. 2014 12:43

    delam,je dnes poprvé tak snad se me povedou :-)

  • veronika | 5. 11. 2013 18:43

    delala jsem buchty poprve a povedli se a musim priznat zesou moc dobry a povedli se :-*

  • Barča | 28. 9. 2013 20:05

    Zdravím,dnes jsem dělala buchty poprvé. A podle tohoto receptu se mi moc povedly :) jsou výborné <3 akorát mi dělalo problém těsto když jsem si ho musela nakrájet na požadované kousky a dost se mi trhalo... ale jak jsem říkala,jsou výborné :)

  • zut | 28. 9. 2013 20:02

    uzu

  • piskottek- | 22. 6. 2013 16:56

    Buchty jsou výborné!!!! Chuťově bomba. Nejsem žádný pekař, ale fakt se mi povedly:-) hrozně jednoduchý recept. Dnes se po nich při návštěvě jen zapráší:-)

  • katuskabeluska | 25. 5. 2013 20:10

    taky doporučuju ;-) Recept na jedničku! buchty dělám už podruhé z tohoto receptu, rychlé, snadné... :-)

  • Marie | 1. 5. 2013 12:46

    Recept je skvělý, dělala jsem přesně dle návodu (jen jsem v troubě nechala cca 30 min., buchty jsem asi měla trochu větší než měly být) a povedly se na 1! Kdo hledá vcelku snadný recept na chutné domácí buchty, tak toto je presně ono. : 8-)

  • Aneta | 8. 3. 2013 15:19

    Výborný jednoduchý recept! Buchty z kynutého těsta dělala jen moje prababička a úpně mi to připomělo, když jsem byla malá a pekla mi je. Už se těším až je zase upeču.

  • Dany | 22. 2. 2013 17:02

    Výborný mohu dporučit mňamka! :-)

  • píča | 18. 2. 2013 13:15

    járo ten tvuj bracha do stane du si delat postup

  • kokot | 18. 2. 2013 13:13

    možná tu bokrovou ale kdybyse chovala uplne normálně

  • kokot | 18. 2. 2013 13:12

    járo já bych to sežral všecko :-|

  • Ty ty kundo | 18. 2. 2013 13:11

    Ojebal by jsi tu nekoho

  • kokot | 18. 2. 2013 13:11

    járo ty jsi ale velký kokot víšto 8-)

  • kokot | 18. 2. 2013 13:11

    járo ty jsi ale velký kokot víšto 8-)

  • Rene Sendrei | 18. 2. 2013 13:11

    Mám Hlad.. :D

  • RenataDo | 31. 1. 2013 12:59

    Prvne v zivote jsem delala kynute testo. Vyzkousela jsem tuty buchty, a jednim slovem DELIKATESA. Neskutecne jednoduche, bajecne pro zacatecniky. V kombinaci s povidly, mnam. Co me nadchlo je, ze buchty jsou opravdu za 20 minut hotove. Dele bych je v troube rozhodne nenechavala. Doporucuji ;-)

  • bozka | 6. 11. 2012 10:50

    YTed jsem dala testo. Tak rychle a jednoduse jsem jeste zadne nedelala a touz pecu hodne dlouho. Kdo hleda nejjednodussi pripravu buchet pro sve nejblissi at vyskousi tyto. Vsem ostatnim preji dobrou chut

  • Petra | 20. 10. 2012 20:29

    recept je na nic.

  • Eliška | 6. 9. 2012 20:46

    Dnes jsem buchty pekla, jsou opravdu dobré, musím pochválit, s těstem se také velmi dobře pracovalo, ale až po přidání trochu oleje, jinak opravdu můžu doporučit :-)

  • vlkovakate | 23. 2. 2012 20:57

    Opravdu vynikající a jednoduché :-) Dávám jedna!!!!

  • Vlaďka | 12. 2. 2012 15:30

    Právě jsem dopekla buchty-recept skvělý,buchty výborné-supr je i rychlost-díky :-) ;-)

  • JarkaJ | 21. 1. 2012 15:59

    Buchty jsem právě dopekla jsou výborné. I těsto se velice dobře zpracovávalo, je to recept na jedničku. :-)

  • knoma
    knoma | 25. 11. 2011 12:44

    Ahoj, doma vzniklo přání na buchty s mákem, tak jsem hledala recept s pozitivními ohlasy a nejvíce se mi zamlouval tento, asi především jednoduchostí složení. A světe div se dvojnásobný pokus se opravdu vyvedl. Buchty i maková nádivka. Neuvěřitelně rychle zmizely. Opravdu úspěšný recept.

  • Áňa | 15. 9. 2011 22:39

    Čau řeknu vám parádá, paráda fakt !. před chvílou sem je dopekla a perfektní. :) :-)

  • anonim | 23. 6. 2011 12:36

    to si děláš srandu neznáš makovou, tvarohovou a povidlovou ??? :'( :'( :-P :-D :-D :-D

  • anasa | 31. 5. 2011 20:07

    Těsto je krásně vláčné a měkouké. Použila jsem ho na klasický koláč na plech a je to super!

  • míša | 15. 4. 2011 04:41

    ale jak se dělá nádivka ?

  • Verdy | 26. 3. 2011 10:30

    Buchty jsou vynikajicí. S těstem se pracuje jedna báseň. Můžu jen doporučit.

  • Petra K. | 19. 2. 2011 19:08

    Opravdu báječné buchty, také jsme celá rodina nadšeni!!! Jednoduché a vynikající buchty!

  • NailTerry | 31. 1. 2011 03:14

    Musím složit velkou pochvalu. Kynuté těsto nikdy nebylo nic pro mě, ale tohle je super!!!Dávám 1

  • Lenka Nováková | 31. 10. 2009 20:39

    buchty jsou naprosto fantastické! Mňam mňam:-)

  • Lenka Blahutová | 26. 5. 2009 14:34

    Buchty byly výborné. Dávám 1 :-)

  • Anonym | 16. 9. 2008 14:45

    Mohu se zeptat, zda toto těsto mohu použít na koláče plněné tvarohem a nahoře s povidly a drobenkou? Díky.

  • Majda | 12. 4. 2008 17:51

    Ano tyto buchty jsou opravdu výborné! Jsou vláčné a dlouho vydrží čerstvé. Jiné už nedělám. Moc děkuji za recept.

  • Ivana C. | 11. 3. 2008 08:14

    Taky jsem přidala rovnou lžíci rozpuštěného sádla, s těstem se pracovalo jedna báseň, už jsem recept rozdala v práci a autorce patří OBROVSKÁ POCHVALA!!! Jiné těsto už dělat nebudu!

  • vilda babič | 10. 3. 2008 19:23

    tak musim zcela pochválit, konečně super buchty !!!! Dělala jsem už dva recepty z těchto stránek a hrůza....napotřetí tyto,a vážně super, těsto jedna báseň...buchty jsou tak jemné, že snad ani víc nemůžou být !!! Dělala jsem taky půl polohrubá a půl hladká , jiný recept už nedělám a putují do oblíbených !!!!! Alena Babičová

  • jiřina opeltová | 7. 3. 2008 18:45

    Výborné buchty!! Dávám 1!!

  • iva nemcova | 12. 2. 2008 18:59

    Ja jsem jeste nemela sanci je ochutnat na druhy den,nikdy nezbyly...

  • Heda | 12. 2. 2008 07:43

    velká jednička* buchty jsou fantastické přidala jsem podle rady lžíci sádla a je to bašta. Nechala jsem na druhý den a jsou ještě lepší

  • iva nemcova | 10. 2. 2008 09:07

    Tak uz zas mam zadelano na tyto buchty,delam je uz po 3 v jednom tydnu, napln delam tentokrat orechovou, jdem na obed ke tchyni tak je nesu jako "zakusek". Manzel se do buchet zamiloval, v Italii buchty neznaji. Skoda,ze nemuzu dat dalsi 1. Jsou fakt vyborne ,diky za recept :-)

  • ester romanek | 2. 2. 2008 17:43

    ahojky dneska jsem delala buchty testo v domaci pekarne bylo skvele a jako napln jsem pouzila napl z receptu pleteny cop a musim rict ze byly skvele pouzila jsem mouku pul hlad a pul poloh jsou jemne a stou naplni urcite skuste vrele doporucuji davam 1

  • iva nemcova | 2. 2. 2008 17:42

    Uz je to udelano,uz je to hotovo...Skvele!Dala jsem maslo,lzici sadla,plnila tvarohem,ochutnala jsem jeste teple,testo je nadherne nadychane,diky za rady.Davam za jedna!

  • Jana T. | 2. 2. 2008 13:27

    Máslo může být, chuť bude ještě lepší! Přidejte trochu soli, v receptu není, ale do kynutého těsta patří.

  • Marie Svobodová | 2. 2. 2008 13:09

    Klidně můžete dát máslo, nebo ještě lépe 5Dg másla+5Dg sádla a špetku soli, vidím ,že v receptu není, ale každé kynuté těsto je třeba přisolit.

  • iva nemcova | 2. 2. 2008 09:20

    Muzu Heru nahradit maslem? rada bych se pustila do delani,ale Heru nemam.V komentarich jsem vycetla olej ,co kdybych dala maslo? Diky za odpoved

  • šárka | 2. 2. 2008 06:38

    Tak jsem je včera pekla a nijak výrazně mně nenadchly. Ne že by nebyly dobré, ale byly takové normální. Znám i lepší.

  • ŠIMEČKOVÁ Vladimíra | 1. 2. 2008 19:17

    Výborné, vláčné, hodnotím 1*.

  • Marti | 1. 2. 2008 02:53

    Mnam, mnam, mnam. Super, i tady v americe se povedly, taky jsem je delala v domaci pekarne a to testo bylo senzacni. Plnila jsem je makovou nadivkou a hroznovym dzemem, ten chutnal detem. Manzel se mohl utlouct po makovych. Davam za jedna.

  • Iva M | 30. 1. 2008 16:18

    Taky jsem dopekla a s povidlama, skvělé, už nebudu dělat žádné jiné. Těsto hebké, vláčné dobře se s nám pracovalo.Hodnotila jsem 1 s hvězdičkou, senzační.Díky za recept !!

  • Ivka | 30. 1. 2008 13:36

    Super recept,buchty jsou vláčné i na druhý den,i když jich zbylo jen pár.Jiné už péct nebudu,dávám za jedna.

  • Kateřina Kusá | 29. 1. 2008 15:47

    Taky jsem vyzkoušela a jsou opravdu výborné. Použila jsem i rady z komentářů:přidala jsem sádlo, dala mouku půl na půl s polohrubou. Díky za inspiraci:-)

  • Anonym | 29. 1. 2008 10:08

    Těsto jsem dělala v pekárně, nelepilo se, dobře se s ním pracovalo. Buchty byly výborné.

  • lubka | 29. 1. 2008 09:16

    ahojte, mam dobru spravu aj pre ludi s bezlepkovou dietou. robila som tieto buchty podla receptu, s nahradnym - bezlaktozovym mliekom (minus L) a s mukou typu Forte - predavana na Slovensku.Jednoducho, buchty boli na jednotku a pochutili sme si bezlepkovi aj zdravi:)vdaka za recept

  • Vlaďka | 29. 1. 2008 07:30

    Těsto na buchty ani jinak než v pekárně nepřipravuju. Je to jednak bez práce a jednak mnohem lépe propracované. Zrovna v sobotu jsem je dělala, byly výborné. Dělám je pouze z hladké mouky. A taky dávám sůl.

  • Anonym | 29. 1. 2008 07:16

    Podle tohoto receptu ne,ale dle jiného ano.Perfektní.Lepší těsto neuděláte.:-)PS

  • Ivanka | 28. 1. 2008 17:59

    Chci se zeptat, jestli už některý průkopník zkusil těsto připravit v domácí pekárně a jak to dopadlo.Díky

  • Jarča | 28. 1. 2008 12:53

    Buchty jsou výborné, s těstem se dobře pracuje. Potírala jsem olejem až po upečení.

  • Gábina H | 28. 1. 2008 10:57

    Buchty byly výborné, plnila jsem tvarohem a makovou náplní. Krásně vláčné vydržely i na druhý den. Velká jednička

  • Marsí | 28. 1. 2008 08:52

    Radko zkuste i povidla, s povidlama jsou také bezkonkurenční..:-)) jinak já buchty z pekáče nevyklopuji, vyndám je i s pečícím papírem, zchladlé rozdělím a pocukruju. Dobré jsou i s jablečnou náplní..:-)

  • Petra | 27. 1. 2008 21:22

    Dnes jsem upekla tyto úžasné buchty,s těstem se výborně pracovalo.Jsou vláčné a proto jim dívám 1 s hvězdičkou:-))).

  • Anonym | 27. 1. 2008 18:29

    Buchty jsem pekla už mockrát podle různých receptů, ale tyhle vedou. Dokonce i moje zmlsaná rodina má stejný názor.Dala jsme napůl polohrubou a hladkou mouku.Plnila jsem tvarohem se lžičkou višňového džemu.

  • lenka | 27. 1. 2008 15:36

    No,paráda.Ky nuté jsem ještě nepekla.Přečetla jsem všechny komentáře a rady,udělala z toho výběr a buchty byly opravdu skvělé.Spoj jsem dávala nahoru,přidala ljesm lžíci sádla,potírala olejem a výsledek stál za to.Jaké by byly zítra netuším,protože se všechny s.....

  • milena kubikova | 27. 1. 2008 14:32

    radka skuste sa pozriet na tento recept Tvarohová nádivka do koláčů a buchettu na tychto strankach

  • Radka | 27. 1. 2008 14:00

    Můžete mi prosím poradit, co používáte jako nádivku? Ráda bych použila tvarohovou, ale nevím, jestli je tvaroh třeba ještě dosladit, přidat do něj rozinky apod. Děkuji.

  • Marie K. | 26. 1. 2008 18:52

    Dnes jsem buchty upekla s tvarohovou náplní. Jsou moc dobré, příště musím udělat z dvojité dávky. Těsto jsem trochu osolila. Servíruji jako paní Jana T.

  • Marie | 26. 1. 2008 18:43

    Dnes jsem je dělala, jsou opravdu výborné. Já jsem těsto nepatrně osolila.

  • Anonym | 26. 1. 2008 17:38

    Dnes v 16 hod. jsem buchty upekla, je 17.15 a zbývá 5 buchet.Mám doma 3 mužský a hned řekli, "příště víc". Tak příště budou určitě 2 dávky.Dělala jsem dle receptu, jen jsem přidala asi lžíci sádla.Opravdu jsou měkoučké, lehoučké, prostě vynikající. Jaké jsou druhý den asi tentokrát nezjistíme.Dávám 1*.

  • Jana T. | 26. 1. 2008 12:24

    Zajímavá diskuze, já buchty vyndám z trouby, chvilku počkám, dám navrch kovovou mřížku a i s ní pekáč otočím - buchty vyklopím. Opatrně je od sebe hlehka uvolním, počkám až unikne pára, pocukruju a servíruju - teplé, vlahé, studené, jak snese žaludek. Ale jedla jsem i dobré buchty z pekáče nevyklopené, pocukrované navrchu. Jo a spojem je dávám dolů, ale to jsou detaily, které dobrým buchtám neublíží, ať dělá každý jak mu to vyhovuje.

  • Di | 26. 1. 2008 08:30

    U nás doma to babička nikdy jinak nedělala, myslím to servírování "vzhůru nohama".

  • František Brusák | 25. 1. 2008 20:38

    Přidejte půl lžíce sádla budou jak peřina.

  • Hela - | 25. 1. 2008 18:20

    Je pravda, že náplň nevyteče, ale ještě jsem nikdy neviděla servírovat buchty "vzhůru nohama" ! Asi by se musely hodně pocukrovat, aby to nebylo vidět...

  • Olga Hefertová | 25. 1. 2008 11:16

    Včera jsem pekla a jsou opravdu výborné. Ještě jsem do těsta přilila trochu rumu, dělám to i do vánočky a těsto je takové voňavé. A oproti Marsi dávám buchty do pekáče slepeným nahoru, zaprvé nevyteče náplň a za druhé když se buchty vyklopí, jsou potom na tácu tím hladkým nahoru a je to hezčí.

  • Marsi | 24. 1. 2008 21:59

    Leni,nedelej si hlavu s valenim a ctvercama.Az Ti testo vykyne,vezmi polevkovou lzici a naber ji testo.Tu hromadku roztahni v prstech nebo na vale,dej lzicku naplne,uzavri jako pytlicek a spojem dej dolu na pekac nebo plech. A tak pokracuj dal.Hodne zdaru.

  • lenka | 24. 1. 2008 18:57

    Ještě jednu radu(nikdy jsem buchty nepekla).Jak má být tlustý ten plát,který se bude rozvalovat.A čtverce jsou jaké velikosti?

  • Marsí | 23. 1. 2008 14:27

    No a jelikož jsou výborné i druhý den, tak hodnotím za 1..:-))

  • Marsi | 22. 1. 2008 21:45

    Tak,dopekla jsem,vychladila,rodina pomlaskala...:-) pecu leta,takze take jsem dala sul,mouku jsem strihla pul na pul hladkou s polohrubou,Heru jsem strihla se sadlem a majolkou,plnila povidly a tvarohovou naplni,behem peceni potirala rozpustenou Herou,jinak pri pokladani na pekac promazavala olejem.Jsou mekke,vlacne,vynikajici.

  • Stelli | 22. 1. 2008 13:33

    Včera som piekla. Po toľkých rokoch skúseností s kysnutým cestom som radšej pridala do cesta soľ.Buchty boli výborné, robila som medzi nimi(ako vžy, keď pečiem kysnuté kusovky )cca 1/2cm medzery.Potom som ich potrela roztopeným margarínom a šups s nimi do rúry.Buchty v rúre krásne napuchli, mala som ich plný menší plech.Ďakujem za recept

  • Janča | 22. 1. 2008 09:55

    Lenko,buchty naskládejte klidně na plech s vyšším okrajem, mezi sebou je promazávejte olejem a dávejte je těsně k sobě. Kynout nechte tak půl hodinky a šoupněte je do předehřáté trouby.

  • lenka | 21. 1. 2008 20:33

    Prosím o radu.Jak dlouho mám nechat buchty kynout?Buchty mám skládat do pekáče nebo na plech?Děkuji

  • Hanka | 21. 1. 2008 13:19

    Chybí sůl. Na 1/2 kg mouky 1/2 lžičky.Tukové a kynuté těsto bez soli je mdlé.Zkuste a ucítíte na chuťových pohárkách.

  • Marcela J. | 5. 1. 2008 17:19

    Jsou to moje 1. buchty a dopadly SUPER!!!!! Jen příště raději z dvojité dávky, těchto bylo asi 22 a to je pro čtyřčlennou rodinu opravdu málo!!!!!!

  • Eva Ertlová | 21. 11. 2007 14:21

    U nás měly tyto buchty takový úspěch, že je peču po pár dnech již po druhé. Jsou opravdu moc dobré a to i druhý den. Nejvíce nám chutnali s povidly. Pozměnila jsem trošku recept podle dopsaných komentářů - mouku jsem dala půl na půl(250g hladké + 250g polohrubé), ubrala jsem Hery a přidala lžíci domácího sádla a lžíci majonézy, ostatní ingredience jsem zachovala stejné. Velmi oceňuji, že se toto těsto dá zpracovávat v ruce a je rychlé na přípravu. Díky za něj :-)

  • petra xxxxxx | 5. 7. 2007 20:36

    Neměla jsem heru, tak jsem dala půl hrnku oleje.....povedlo se a chutnalo. Dík za recept.

  • Martina B. | 11. 3. 2007 12:03

    Dnes jsem zkusila upéct buchty podle tohoto receptu a jsou naprosto úžasné.

  • Vlasta Vejvodova | 7. 2. 2007 14:26

    Tak jsem dnes upekla a jsou výborné,mekoucke a krasně vláčné a dobře se s testem pracovalo.Radeji jsem hned na prvni pokus udelala dvojitou davku a jsou už fuč,tyto buchty nemají chybu!Davam 1!

  • jaruli | 19. 1. 2007 18:25

    zítra je zkusím udělat už mám na ně chuť potom je ohodnotím

  • Martina S. | 6. 1. 2007 18:19

    buchty jsou super..... měkoučké, s těstem se krásně pracuje, zařazuju do repertoáru... díky!!

  • Mirka G. | 16. 8. 2006 18:07

    Dnes som ich urobila a sú...vlastne boli ...vynikajúce. Cesto je mäkučké a veľmi chutné. Naplnila som ich makovou plnkou, dala som donej marhuľový lekvár, trochu rumu a hrozienok. Za hodinu bolo po nich. Nabudúce urobím z dvojitej dávky.

  • Šárka Kamenárová | 9. 8. 2006 11:17

    Dávám za jedna! Jsou měkoučké,příště přidám jen trošku citrónové kůry.

  • Lenka S | 30. 4. 2006 13:50

    Já těsto nerozvaluju,ale dělám to tak, že polévkovou lžící z nakynutého těsta odkrajuju kousky a kladu je na pomoučený vál.Kousky by měly být aspoň přibližně stejně velké.Pak každý kousek rukama vytvaruju na malou placičku(ne moc tenkou,spíš jenom trochu zplacatit).Na každý kousek dám pak malou lžičkou náplň opatrně zabalím.

  • hana kosinova | 29. 4. 2006 19:08

    dobry den chtela jsem se zeptat jak zabalujete ty buchty.skusila jsem to poprve a vubec me nevysli.potrhali se mi jeste pred pecenim .pomocte mi chtela bych moc se je naucit.bydlim v italii a tedy neexistuji.poradte mi prosim dekuji moc hankabuchty tvarihove

  • Martina S. | 14. 4. 2006 22:32

    Ale jistě, Jano H., protože to jediné tam bylo chuťově nejlepší. A to samé sleduji u mých dětí, jsou to krásně velké buchty, zřejmě dobře vymíchané, chuťově výborné.

  • Jana H1 | 14. 4. 2006 17:38

    Vida je tu druhá Jana H. Obejvila se tu dnes. Dobře budu Jana H 1, jen pro to, abychom si ujasnily každá svůj komentář. Děkuji Jana H1.

  • Jana H | 14. 4. 2006 15:47

    Teda, Martino S. Nevím, jestli skutečnost, že jsi přirovnala tyto buchty k těm ze školní jídelny, by se dalo považovat za pozitivní ohlas.

  • Martina S. | 12. 2. 2006 21:03

    Tak teď jsem konečně našla recept, který jsem hledala i s mamkou dlouhou dobu. Pořád jsme přemýšlely, jak dělají buchty v závodních a školních jídelnách - byly totiž vždycky skvělé. Nadýchané, kypré a měkkoučké. A teprve po ochutnání těchto buchet jsem znovu poznala tu dobrotu. Děkuji za recept a velice doporučuji.

  • Dáša Stuchlová | 11. 2. 2006 21:09

    Buchty jsem upekla a jsou moc dobré. Jen jsem měla strach, že těsto bude moc lepivé, tak jsem polovinu nahradila polohrubou moukou a přidala trošku soli a citronové kůry. Jinak je to úžasný recept. Jsou to nejlepší buchty jaké jsem kdy dělala. Upekla jsem je dnes odpoledne ze dvou dávek a už téměř žádné nejsou.

  • Radka | 5. 2. 2006 20:12

    Buchty jsem pekla a nechutnaly, byly dost tuhé. Doporučuji používat místo Hery apod. olej(1,5 dcl)polohrubou mouku nebo půl polohrubé a půl hladké a cukr krystal. Jsou měkké i několik dní.

  • Eva | 5. 2. 2006 18:12

    Ked som buchty ukladala na plech potrela som ich rozpusteným maslom, aby sa na seba moc neprilepili. Piekla som ich zhruba 23 minút. Potom som ich ešte potrela olejom. Boli výborne a naozaj mäkkúčke.Dakujem za skvelý recept.

  • Alice | 18. 12. 2005 17:02

    Myslím, že se mi také povedly;-) Použila jsem 1/2pytliku droždí v prášku a přidala truchu soli.Jsou to mé první kynuté buchty v životě:-)

  • Aja | 11. 11. 2005 09:01

    Tento recept je výborny a hlavně rychlý všem doporučuji.

  • Kuchařka on-line | 31. 10. 2005 18:04

    Komentář "Vůbec ji nejeste,fuj" a další komentáře obsahující slova fuj, hnus, humus apod. byly vymazány. Vyjádřit, že někomu jídlo nechutnalo se dá i slušnější formou např. že nejsou dobré apod.

  • Anonym | 31. 10. 2005 17:55

    Docela by mě zajímalo, kam se poděl ten negativní komentář!!! Vím, že tady byl a již tady není. Byl to první komentář, který říkal, že buchty nejsou dobré. Já na to nedala a stejně je od té doby dělám, jen mě zajímá, proč to někdo upravil :o) Dle mého názoru je to dobrý recept a buchty jsou velmi dobré.

  • Petr S. | 24. 10. 2005 15:13

    Onehdá jsem dělal makové koláčky a v receptu taky chyběla sůl. Bez soli to není ono.

  • Zuzana K. | 19. 10. 2005 14:52

    Buchty jsem dělala a jsou dobré a hlavně rychlé. Těsto se nezpracovává ručně, ale hnětačem, což jsem velmi uvítala. Opravdu dobré !

  • irush | 13. 7. 2005 11:09

    já také mohu jen a jen doporučit ! Z vláčného těsta dělám malé buchtičky plněné tvarohem. Jen co v troubě zezlátnou-vyndavám. Přepečené jsou tvrdší....

  • Eva Malá | 1. 6. 2005 15:28

    Naopak jsou velmi dobré, těsto je pěkně vláčné a je to hotové raz dva. Mohu vřele doporučit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty Těsta Kynuté Narozeniny a párty Piknik
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hera Hladká mouka Mléko Moučkový cukr Žloutek

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kremrole se šlehačkou

Kremrole se šlehačkou

Švýcarské fondue

Švýcarské fondue

Kuřecí směs s cuketou

Kuřecí směs s cuketou

Špenátové brambory - příloha

Špenátové brambory - příloha

Omeleta s kuskusem

Omeleta s kuskusem

Celerová krémová polévka

Celerová krémová polévka

Celer z trouby

Celer z trouby

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Moje sýrovo-šunkové muffiny

Moje sýrovo-šunkové muffiny

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

72
Špenátový koláč s vejci
Špenátový koláč s vejci
60
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
44
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
38
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
37
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Buchtičky s vanilkovou omáčkou
Buchtičky s vanilkovou omáčkou
Buchtičky se šodó
Buchtičky se šodó
Buchtičky se šodó
Buchtičky se šodó
Buchty - těsto z domácí pekárny
Buchty - těsto z domácí pekárny
Buchty (bochánky) s uzeným masem
Buchty (bochánky) s uzeným masem
Buchty (bulky) nejen se zelím -
Buchty (bulky) nejen se zelím -
  • Recepty.cz
  • Buchty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact