Droždí nechte vzejít v mléce s trochou cukru a spolu s ostatními přísadami vypracujte na vláčné těsto. Nechte nejméně půl hodiny na teplém místě kynout, aby těsto zhruba zdvojnásobilo objem.
2
Pak tvořte malé buchtičky (např. vyválejte silnější provázky, krájejte na kousky) a klaďte těsně vedle sebe do tukem vymazaného a vysypaného pekáčku. Každou buchtičku potřete máslem, aby se při pečení neslepily. Pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
3
Podávejte s krémem, ne úplně hustým pudinkem uvařeným podle návodu na obalu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
jirí
|22. 10. 2016 19:15
ono je asi fuk jak kdo tomu rika ;-) Kdo chce si udela pudink ci sodo.... :-\
Ota
|5. 9. 2016 16:42
Vážena pravé šodó ví každý že je to z vína.Ale naše školní jídelny nám dělaly šodó s pudinku a také nám to takto podaly.Podle mne to všichni vědí ale Lili vy jste chytrá a vy to nevíte ?
250ml bieleho vina, 4 zltky, 70g krupicoveho cukru, 1 vanilinovy cukor.
Kdo chce tak si recept najde
Evča
|17. 7. 2016 19:31
Chi,dnes má bohužel většina představu,že šodo je řídký pudink... lépe bych to nepopsala ;-)
Tomáš
|7. 6. 2016 09:54
Milý/á Marty,
Tekutý teplý puding pudingem zůstane i kdyby jste se na hlavu postavil/a. Šodó je sladká pěna/omáčka z vína a vaječných žloutků. Směs vína, žloutků, cukru a koření se šlehá nad parou a po té se ihned podává.
Když něco nevím, tak alespoň nepoučuji ostatní (Simonu).
Howgh
Sára
|15. 4. 2016 08:08
taky to nevím :-S :-S :-S :-S
Blanka
|22. 3. 2016 12:50
Doma jsme ještě do pudinku vmíchávali ušlehaný bílek. Krém je pak nadýchaný a moc dobrý......Tak jsem si myslela, že to je to "šodó". ale asi ne.....Ale je to moc dobré.
Lili
|23. 1. 2016 01:58
Tak hledám recept na buchtičky se šodo a všude jsou s vanilkovým krémem, docela by mne zajímalo, kde došlo k tomu, že SKORO všichni mají tak klamnou představu o tom, co to vastně je...
Marty
|21. 1. 2016 15:45
proč? protože Puding se říká tomu,když je to jako sulc (zákusek) tekuté a teplé je šodó <:-) Simono .)
Pudink (též puding, z anglického pudding) je sladký !zákusek!, který se připravuje z mléka, cukru a pudinkového prášku (který se skládá hlavně ze škrobu). Škrob se používá buď bramborový nebo kukuřičný. Nejkvalitnější pudingy jsou ty, které obsahují pouze kukuřičný škrob.[zdroj?] Jelikož puding neobsahuje lepek, je vhodný pro bezlepkovou dietu. Existuje také tzv. puding bez vaření, který se nevaří, ale pudingový prášek se pouze vyšlehá s mlékem a může se konzumovat. Nejčastějšími příchutěmi pudinku jsou vanilkový a kakaový, existuje ale také jahodový, banánový, třešňový, mandlový nebo karamelový. Teplý pudink se ihned lije na talíře nebo do formiček. Pudink se může servírovat samostatně - vyklopený na talířek a pokrytý třeba šlehačkou a ovocem. Často se také kombinuje s piškoty, likérem, sirupem nebo se z něj dělá krém do dortů. Dokonce existuje i vánoční cukroví, do kterého se přidává pudinkový prášek.
Marťa
|24. 10. 2015 09:22
Nevim co jsem dělala špatně,ale mám zaděláno,těsto nad topením a vůbe nekyne :-(
fig
|1. 10. 2015 17:05
život je život a blbec blbcem zůstane...
franta
|13. 8. 2015 15:48
Vyborny
franta
|13. 8. 2015 15:48
Vyborny
Marsi
|13. 8. 2015 15:46
Moc nechválím,ale tyto buchtičky neměly chybu.Děkuji
Marsi
|13. 8. 2015 15:46
Moc nechválím,ale tyto buchtičky neměly chybu.Děkuji
Kateřina
|19. 1. 2015 14:22
Dobry den jak se dělá prosim Šodo? Dekuji :-) :-)
Simona
|21. 10. 2014 20:47
PUDINK je PUDINK a ŠODÓ je ŠODÓ.
Proč tomu Marcelo říkáte Buchtičky se šodó, když se jedná o BUCHTIČKY S PUDINKEM. Neoblbujte další lidi.
do těsta jsem přidala dvě lžíce rozpuštěného sádla ( ne horké ) ,lépe se s ním pracuje a buchtičky jsou křehounký výborný recept,děkuji!!!
milda
|16. 3. 2014 13:34
Kde máš to šodo
Marcela
|2. 2. 2014 15:00
Super těsto,
buchtičky vynikající!
Díky Marcela
Eva
|12. 1. 2014 12:22
Výborné těsto se povedlo a chutná velmi dobře ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
Lůca
|4. 12. 2013 11:43
Recept chválím a jen doporučuji ,, lehká příprava těsta,, krásně vykynuté a lehce zpracovatelné. Buchtičky jedna radost.. Žádný olej (reakce na komentář) se do těsta nepřidává, je jen jako ingredience na potírání.
Radegast
|10. 11. 2013 13:00
Těsto sice trochu lepilo, jak jsem dával buchtičky na plech, ale vykynulo perfektně a upečené nemělo chybu. :-)
Nikola
|30. 10. 2013 17:32
tak sem zwedawa jestly se mne powedou stejne jako we snu byly jedna basen ale byly od babicky tak uwidime
Týna
|2. 7. 2013 10:23
Výborné těsto!
Zuzana
|26. 5. 2013 10:30
Těsto je divné, protože autorka zapomněla uvést množství oleje, který se přidává do těsta! je to asi 100ml.
Šárka
|29. 3. 2013 11:33
Dneska jsem je delala k obedu a super...vyborny.Testo tuzsi bylo,ale dohnetla jsem to rukama a super i pekne vykynulo:-) :-) hned si opisnu recept :-P
maji
|28. 3. 2013 12:23
tak dopadly velmi dobre a hned byly pryc,opravdu dobre testo :-)
maji
|28. 3. 2013 10:35
prave jsem zadelala a dala na topeni a uz mam plnou misu,,,,,,,,,,, :-)
Sarka
|28. 3. 2013 10:06
Nevim, co jsem udelala spatne, ale kdyz jsem testo delala presne podle receptu, bylo hrozne tuhe. Po zredeni se mi scuckovalo a jde slepicim!
Lucie
|8. 3. 2013 14:43
Ten recept je na dve veci! Testo je ridke a nekyne!