• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Buchtičky se šodó
Napište svůj komentář k receptu

Buchtičky se šodó

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 85
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buchtičky se šodó
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g hladká mouka nebo polohrubá
    • 1,50
      lžíce cukr krupice (1-2 lžíce)
    • 200
      ml mléko ohřáté
    • 25
      g droždí
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks vejce
    • olej nebo rozpuštěné máslo (+ na potírání)
    • citronová kůra strouhaná (trocha)
    • puding s pravou vanilkou (např. Dr. Oetker)
  • na uvaření pudinku
    • mléko

Postup přípravy receptu

1
Droždí nechte vzejít v mléce s trochou cukru a spolu s ostatními přísadami vypracujte na vláčné těsto. Nechte nejméně půl hodiny na teplém místě kynout, aby těsto zhruba zdvojnásobilo objem.
2
Pak tvořte malé buchtičky (např. vyválejte silnější provázky, krájejte na kousky) a klaďte těsně vedle sebe do tukem vymazaného a vysypaného pekáčku. Každou buchtičku potřete máslem, aby se při pečení neslepily. Pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
3
Podávejte s krémem, ne úplně hustým pudinkem uvařeným podle návodu na obalu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Buchtičky se šodó

Buchtičky se šodó

Šodó

Šodó

Kartouzské kobližky se šodó

Kartouzské kobližky se šodó

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jirí | 22. 10. 2016 19:15

    ono je asi fuk jak kdo tomu rika ;-) Kdo chce si udela pudink ci sodo.... :-\

  • Ota | 5. 9. 2016 16:42

    Vážena pravé šodó ví každý že je to z vína.Ale naše školní jídelny nám dělaly šodó s pudinku a také nám to takto podaly.Podle mne to všichni vědí ale Lili vy jste chytrá a vy to nevíte ? 250ml bieleho vina, 4 zltky, 70g krupicoveho cukru, 1 vanilinovy cukor. Kdo chce tak si recept najde

  • Evča | 17. 7. 2016 19:31

    Chi,dnes má bohužel většina představu,že šodo je řídký pudink... lépe bych to nepopsala ;-)

  • Tomáš | 7. 6. 2016 09:54

    Milý/á Marty, Tekutý teplý puding pudingem zůstane i kdyby jste se na hlavu postavil/a. Šodó je sladká pěna/omáčka z vína a vaječných žloutků. Směs vína, žloutků, cukru a koření se šlehá nad parou a po té se ihned podává. Když něco nevím, tak alespoň nepoučuji ostatní (Simonu). Howgh

  • Sára | 15. 4. 2016 08:08

    taky to nevím :-S :-S :-S :-S

  • Blanka | 22. 3. 2016 12:50

    Doma jsme ještě do pudinku vmíchávali ušlehaný bílek. Krém je pak nadýchaný a moc dobrý......Tak jsem si myslela, že to je to "šodó". ale asi ne.....Ale je to moc dobré.

  • Lili | 23. 1. 2016 01:58

    Tak hledám recept na buchtičky se šodo a všude jsou s vanilkovým krémem, docela by mne zajímalo, kde došlo k tomu, že SKORO všichni mají tak klamnou představu o tom, co to vastně je...

  • Marty | 21. 1. 2016 15:45

    :D proč? protože Puding se říká tomu,když je to jako sulc (zákusek) :D tekuté a teplé je šodó <:-) Simono .) Pudink (též puding, z anglického pudding) je sladký !zákusek!, který se připravuje z mléka, cukru a pudinkového prášku (který se skládá hlavně ze škrobu). Škrob se používá buď bramborový nebo kukuřičný. Nejkvalitnější pudingy jsou ty, které obsahují pouze kukuřičný škrob.[zdroj?] Jelikož puding neobsahuje lepek, je vhodný pro bezlepkovou dietu. Existuje také tzv. puding bez vaření, který se nevaří, ale pudingový prášek se pouze vyšlehá s mlékem a může se konzumovat. Nejčastějšími příchutěmi pudinku jsou vanilkový a kakaový, existuje ale také jahodový, banánový, třešňový, mandlový nebo karamelový. Teplý pudink se ihned lije na talíře nebo do formiček. Pudink se může servírovat samostatně - vyklopený na talířek a pokrytý třeba šlehačkou a ovocem. Často se také kombinuje s piškoty, likérem, sirupem nebo se z něj dělá krém do dortů. Dokonce existuje i vánoční cukroví, do kterého se přidává pudinkový prášek.

  • Marťa | 24. 10. 2015 09:22

    Nevim co jsem dělala špatně,ale mám zaděláno,těsto nad topením a vůbe nekyne :-(

  • fig | 1. 10. 2015 17:05

    život je život a blbec blbcem zůstane...

  • franta | 13. 8. 2015 15:48

    Vyborny

  • franta | 13. 8. 2015 15:48

    Vyborny

  • Marsi | 13. 8. 2015 15:46

    Moc nechválím,ale tyto buchtičky neměly chybu.Děkuji

  • Marsi | 13. 8. 2015 15:46

    Moc nechválím,ale tyto buchtičky neměly chybu.Děkuji

  • Kateřina | 19. 1. 2015 14:22

    Dobry den jak se dělá prosim Šodo? Dekuji :-) :-)

  • Simona | 21. 10. 2014 20:47

    PUDINK je PUDINK a ŠODÓ je ŠODÓ. Proč tomu Marcelo říkáte Buchtičky se šodó, když se jedná o BUCHTIČKY S PUDINKEM. Neoblbujte další lidi.

  • kjik | 16. 10. 2014 20:34

    Moc dobrý recept. Doma všichni chválí! Děkuji :-)

  • Marie | 30. 3. 2014 11:20

    do těsta jsem přidala dvě lžíce rozpuštěného sádla ( ne horké ) ,lépe se s ním pracuje a buchtičky jsou křehounký výborný recept,děkuji!!!

  • milda | 16. 3. 2014 13:34

    Kde máš to šodo

  • Marcela | 2. 2. 2014 15:00

    Super těsto, buchtičky vynikající! Díky Marcela

  • Eva | 12. 1. 2014 12:22

    Výborné těsto se povedlo a chutná velmi dobře :) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

  • Lůca | 4. 12. 2013 11:43

    Recept chválím a jen doporučuji ,, lehká příprava těsta,, krásně vykynuté a lehce zpracovatelné. Buchtičky jedna radost.. Žádný olej (reakce na komentář) se do těsta nepřidává, je jen jako ingredience na potírání.

  • Radegast | 10. 11. 2013 13:00

    Těsto sice trochu lepilo, jak jsem dával buchtičky na plech, ale vykynulo perfektně a upečené nemělo chybu. :-)

  • Nikola | 30. 10. 2013 17:32

    tak sem zwedawa jestly se mne powedou stejne jako we snu byly jedna basen ale byly od babicky tak uwidime :P

  • Týna | 2. 7. 2013 10:23

    Výborné těsto!

  • Zuzana | 26. 5. 2013 10:30

    Těsto je divné, protože autorka zapomněla uvést množství oleje, který se přidává do těsta! je to asi 100ml.

  • Šárka | 29. 3. 2013 11:33

    Dneska jsem je delala k obedu a super...vyborny.Testo tuzsi bylo,ale dohnetla jsem to rukama a super i pekne vykynulo:-) :-) hned si opisnu recept :-P

  • maji | 28. 3. 2013 12:23

    tak dopadly velmi dobre a hned byly pryc,opravdu dobre testo :-)

  • maji | 28. 3. 2013 10:35

    prave jsem zadelala a dala na topeni a uz mam plnou misu,,,,,,,,,,, :-)

  • Sarka | 28. 3. 2013 10:06

    Nevim, co jsem udelala spatne, ale kdyz jsem testo delala presne podle receptu, bylo hrozne tuhe. Po zredeni se mi scuckovalo a jde slepicim!

  • Lucie | 8. 3. 2013 14:43

    Ten recept je na dve veci! Testo je ridke a nekyne!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Hladká mouka Mléko Olej Puding Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza - základní těsto

Pizza - základní těsto

Lehký tvarohový koláč

Lehký tvarohový koláč

Výborné buchty

Výborné buchty

Mramorové maso

Mramorové maso

Plněné žampióny speciál

Plněné žampióny speciál

Srdce na paprice

Srdce na paprice

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Jablečné muffiny I.

Jablečné muffiny I.

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

36
Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou
Výborný a rychlý…
26
Domácí kečup
Domácí kečup
26
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
26
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…
25
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Krampolova (†87) urna: Připravili hrnec Nikdo není dokonalý!

Krampolova (†87) urna: Připravili hrnec Nikdo není dokonalý!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Buchtičky s krémem
Buchtičky s krémem
Buchtičky s máslem a rumem
Buchtičky s máslem a rumem
Buchtičky s vanilkovou omáčkou
Buchtičky s vanilkovou omáčkou
Buchtičky se šodó
Buchtičky se šodó
Buchty
Buchty
Buchty - těsto z domácí pekárny
Buchty - těsto z domácí pekárny
  • Recepty.cz
  • Buchtičky se šodó
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact