• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Buchtičky se šlehačkou
Napište svůj komentář k receptu

Buchtičky se šlehačkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buchtičky se šlehačkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Náplň
    • 2
      ks tvaroh
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 200
      g cukr
    • 250
      g hladká mouka
    • 150
      g máslo
    • šlehačka
    • 15
      g droždí
    • 1
      ks cukr krupice
    • mléko

Postup přípravy receptu

1
Do mouky vlijeme rozpuštěné máslo a šlehačku, přidáme vykynutý kvásek (na tohle množství mouky použijeme půl kostičky droždí, 1 kostku cukru, lžičku hladké mouky a trochu vlažného mléka). Vypracujeme těsto, necháme vykynout (i když některé varianty připouštějí pracovat ihned).
2
Poté odkrajujeme lžičkou malinké kousky těsta, vyválíme, rozmačkáme, naplníme, zabalíme a klademe na vymazaný plech.
3
Nakonec buchtičky potřeme máslem, ještě chvíli necháme kynout a upečeme. Upečené pocukrujeme.
4
<BR>Náplň: tvaroh smícháme s vejcem, cukrem a vanilkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Nekynuté buchtičky od Milči

Nekynuté buchtičky od Milči

Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 16. 2. 2012 18:34

    ...chybí ingredience na těsto ;-)

  • Airan Novakova | 9. 8. 2006 11:36

    Pani Ivano, ja vejce tam davala urcite - byli domaci, krasne zlute. Recept jsem ztratila a ted je chci zase pect na svatbu...budu patrat a napisu vam jak jsem dopadla.

  • Ivana K. | 9. 8. 2006 10:13

    Do těsta se nedávají vejce?

  • Airan Novakova | 9. 8. 2006 09:51

    Uz je to dlouho, co jsem ty buchticky naposledy pekla ( na svatbe) ale vim ze zustavaji zlute , dokonce pri pouziti domacich vajec si zahovavaji krasnou barvu. Hlavne vydrzi strasne dlouho:-) Jsou ty nejlepsi buchticky ktere znam, dalsi vynikajici napln do ne je dzem s orechama (hodne orechu) nebo nutella s orechama. Jsem moc rada za recept:-)

  • Ivana Auffahrtová | 12. 5. 2005 18:53

    Právě jsem dopekla výše uvedené koláčky,naplnila jsem je tvarohem a hrozinkami,potřela jsem je rozšlehaným vejcem . a pečené pří teplotě 200 stupnů jsou krasně upečené do zlatova. Jedničku si zaslouží.

  • Jana Tichá | 21. 4. 2005 10:13

    Jano,já jsem je nejedla už dobrých 20 let a tak mě nakonec včera svědomí dohnalo na ně taky, i když jen z poloviční dávky, zadělat. Je to pravda! Pekla jsem na 170 a pořád nic.Je to asi tím, že v těstě není cukr. Pekla jsem ještě pro porovnání studené koláče a přikládám tam komentář.

  • Jana z VM | 21. 4. 2005 09:43

    Hned jsem je vyzkoušela a teď si na nich pochutnávám. Jsou opravdu skvělé!! Jenom tvarohovou náduvku dělám trochu jinak - přidávám ještě kousek tuku a polovinu sáčku vanilkového pudingu - tvaroh lépe drží, je pěkně tuhý. Do buchtiček jsem dala ještě rozinky.Jenom mě překvapilo, že se to dost dlouho peklo - znám podobných receptů hodně, ale tyto buchtičky ne a ne zčervenat! Potom jsem přidala na teplotě, takže jsem pekla v elektrické troubě na 220 st. a bylo to akorát. Ale stejně moc nezčervenaly, ale na chuti to nevadí, jsou opravdu skvělé :), dávám 1. Proto je lépe, když se do receptu píše i doba pečení a stupně. Ne každý ví, jak se která buchta peče...

  • Jana Tichá | 20. 4. 2005 17:02

    Díky moc za rozšíření a jestli bych mohla ještě poprosit, přiipište tam prosím špetku soli. Sice v mém receptu opravdu není, ale určitě tam bude na místě. Ještě jednou děkuji.

  • Kuchařka on-line | 20. 4. 2005 16:12

    Recept byl podle komentářů lehce rozšířen ;)

  • Jana Tichá | 20. 4. 2005 09:46

    Určitě bych je potřela máslem:-) Recepty mám vesměs napsané jen z ingrediencí a ne s postupy, takže až tady lovím v paměti postup a doplňuju, pak se lehce stane, že na něco zapomenu. A tak zapomínám, že tu jsou i začátečníci a musím ted detailně popsat i kynuté těsto včetně výroby kvásku atd...Ještě že máme komentáře :-)

  • Jana z VM | 20. 4. 2005 07:52

    Buchtičky se ničím nepotírají? Ani máslem, ani vejcem ?

  • Jana Tichá | 19. 4. 2005 13:38

    Takže: do mouky dám rozpuštěné máslo a šlehačku, kvásek, tzn. na tohle množství mouky bych dala půl kostičky droždí, 1 kostku cukru, lžičku hl.mouky a trochu vlažného mléka. Nechám vzejít a přileju do těsta. Pak nechám vykynout (i když některé varianty připouštějí pracovat ihned). Odkrajuju lžičkou malinké kousky těsta, vyválím, rozmačkám, naplním, zabalím, dám na plech předem vymazaný tekutým máslem, chvíli nechám kynout a upeču.Pak pocukruju.

  • Alena | 19. 4. 2005 12:34

    Vypracujeme klasickým způsobem no a dál ? Myslím, že je potřeba doplnit postup. Někomu stací ingredience a poradí si bez návodu, toto je pro silně pokročilé.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Šlehačka Tvaroh Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekaná pečeně plněná vejci

Sekaná pečeně plněná vejci

Kuřecí nudličky s kukuřicí a nivou

Kuřecí nudličky s kukuřicí a nivou

Těstovinový salát Moravanka

Těstovinový salát Moravanka

Kefírový chléb

Kefírový chléb

Česneková polévka IV.

Česneková polévka IV.

Ananasový koláč III.

Ananasový koláč III.

Králík na roštu - grilování

Králík na roštu - grilování

Lilkové koláčky

Lilkové koláčky

Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

171
Dvoubarevná čokoláda do formiček
Dvoubarevná čokoláda do…
25
Ředkvičkové suflé s bramborem
Ředkvičkové suflé s…
25
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
20
Zbojnické kolínko
Zbojnické kolínko
20
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Dramatické dění v Survivoru: Napínavý duel Páji a Daniela! Kdo vypadl?

Dramatické dění v Survivoru: Napínavý duel Páji a Daniela! Kdo vypadl?

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

  • Recepty.cz
  • Buchtičky se šlehačkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact