• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Buchta ze zakysané smetany s borůvkami
Napište svůj komentář k receptu

Buchta ze zakysané smetany s borůvkami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 16
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buchta ze zakysané smetany s borůvkami
Buchta ze zakysané smetany s borůvkami
Buchta ze zakysané smetany s borůvkami
Buchta ze zakysané smetany s borůvkami
Buchta ze zakysané smetany s borůvkami
Buchta ze zakysané smetany s borůvkami
4fotografie
Nahrát fotku
 

Přemýšlíte, co sladkého upéct na víkend? Vyzkoušejte vláčnou buchtu ze zakysané smetany podle časopisu F.O.O.D. Na tomto moučníku plném šťavnatých borůvek si pochutnají mlsouni všech generací.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 225
      g cukr krupice
    • citronová kůra z 1 citronu
    • 225
      g máslo změklé + na vymazání formy
    • 4
      ks vejce
    • 60
      ml zakysaná smetana
    • 1
      hrnek borůvky
    • hrubá mouka na vysypání formy
  • Poleva
    • 200
      g mascarpone
    • 60
      g máslo změklé
    • 4
      lžíce moučkový cukr
    • 2
      lžička citronová šťáva
    • citronová kůra z 1 citronu

Postup přípravy receptu

1
Troubu rozehřejte na 160 °C. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, cukrem a citronovou kůrou. Máslo vyšlehejte s cukrem, po jednom zapracujte vejce, pak smetanu, Hmotu vmíchejte i s borůvkami do mouky.

RADA: Strouhání citronu

2
Formu (asi 23 x 13 cm) vymažte máslem a vysypejte moukou. Uhlaďte v ní těsto a pečte dozlatova, asi 50 minut. Pokud se buchta připaluje, pokryjte ji shora alobalem.

RADA: Máslo bez lednice

3
Mezitím připravte polevu. Mascarpone ušlehejte s máslem a cukrem. Vmíchejte citronovou šťávu s kůrou a odložte do ledničky.
4
Po vychladnutí buchtu bohatě pokryjte polevou, posypejte citronovou kůrou a nechte ještě zatuhnout v ledničce.

RADA: Poleva patří do chladna

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborový crumble se zakysanou smetanou

Rebarborový crumble se zakysanou…

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané…

Tiramisu se zakysanou smetanou

Tiramisu se zakysanou smetanou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Pečení Chlazení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Borůvky Citronová kůra Citronová šťáva Cukr krupice Hladká mouka Hrubá mouka Mascarpone Máslo Moučkový cukr Prášek do pečiva Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty

Buchty

Slovenská kapustnice

Slovenská kapustnice

Houbový kuba II.

Houbový kuba II.

Domácí rohlíčky

Domácí rohlíčky

Anglické zázvorové sušenky

Anglické zázvorové sušenky

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…

Sádlovky - recept po babičce

Sádlovky - recept po babičce

Dýňové placičky

Dýňové placičky

Gratinovaná brokolice

Gratinovaná brokolice

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

59
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
26
Slané palačinky
Slané palačinky
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Znojemská omáčka
Znojemská omáčka

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Buchta z meruněk
Buchta z meruněk
Buchta z mikrovlnky
Buchta z mikrovlnky
Buchta z mléka
Buchta z mléka
Buchtičky s krémem
Buchtičky s krémem
Buchtičky s máslem a rumem
Buchtičky s máslem a rumem
Buchtičky s vanilkovou omáčkou
Buchtičky s vanilkovou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Buchta ze zakysané smetany s borůvkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact