Pomazánkové máslo a celá vejce dáme do mísy a důkladně promícháme. Pak přidáme mouku, cukr, kokos, prášek do pečiva a vypracujeme hladké těsto.
2
Polovinu těsta dáme do vymazané a vysypané formy a do druhé poloviny těsta přidáme kakao a vlijeme na zbytek těsta. Pečeme cca 20 minut, záleží na troubě.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Franta
|16. 7. 2014 12:34
Ty vejce tam mam dat i se skorapkou kdyz je tam napsane "cela vejce" ??
Jitka
|29. 5. 2014 17:06
Rychlá s ovocem bezva
Heduš
|2. 12. 2010 18:22
Taj jsem dneska upekla tu bábovku a musím říct že je opravdu vynikající. I formu jsem vysypala kokosem. Akorát se pekla 45 min na 160st. Paní to zřejmě peče s horkým vzduchem <3 <3 <3 <3
Ivana Samcová
|14. 2. 2009 12:56
Upekla jsem ze dvojnásobné dávky jako buchtu na plech, pouze vejce jsem dala jen 4. Jako odměrku jsem použila klasický 1/4 l hrnek. Na první těsto jsem dala zavařené třešně ve vlastní šťávě a pak přikryla kakaovým těstem. Buchta je rychlá a chutná. Je trošku sušší, ale to vůbec nevadí, ke kafi je výborná. Díky za recept. Ivana
Petule B.
|27. 11. 2008 22:36
Kelímkem cukru a mouky se myslí ten od pomazánkového másla? Děkuju.
hanka podešvová
|27. 11. 2008 20:12
Děkujeme za bezva recept.Moc si pochutnala i naše dvouletá vnučka Adélka
Míša
|17. 12. 2007 03:17
Tuto dávku peču ve formě na koláč, nedávám kakao, pokladu ovocem...mlask
Anonym
|3. 2. 2006 05:30
špatně sis přečetla recept,žadne placky to nejsou.Jinak je to psany na babovku,ale kdyby se dali dvě davky muže se to dat na plech.Květa.
Květa
|13. 7. 2005 21:40
Mila Jano,tento recept muže byt jako babovka kde se dava jen jedna davka,pokud by jste chtěla buchtu na plech musite dat dvojitou davku,tak at vam chutna.Květa.
Jana z VM
|12. 7. 2005 07:04
To nejsou žádené placky! Vždyť je to normální těsto, jenom polovina je obarvená kakaem! Nespletla jste si, Marie, recept??
marie krejzarova
|11. 7. 2005 18:11
A co se dá mezi ty placky?To se jí jen tak suché?
Jana z VM
|11. 7. 2005 16:12
Je toho dost málo, tak se těsto dává do jaké formy? Do malého srnčího hřbetu? Na plech by to bylo dost nízké, ne? Prosím o radu.