• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Buchta z limonády
Napište svůj komentář k receptu

Buchta z limonády

autor: Bin Ládin
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buchta z limonády
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 300
      g cukr krupice
    • 10
      lžíce olej
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      dl limonáda Žlutá
  • Poleva
    • 80
      g máslo
    • 3
      lžíce kakao
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 150
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme ostatní ingredience a nakonec vmícháme opatrně sníh z bílků. Vlijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech a dáme do trouby, kde pečeme při 180 °C asi 35 minut.
2
Mezitím si uděláme čokoládovou polevu. Rozpustíme v kastrůlku máslo, přidáme kakao, cukr a rum a vymícháme dohladka. Upečené těsto necháme vychladnout a polijeme čokoládovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Mandlová buchta s meruňkami

Mandlová buchta s meruňkami

Jednoduchá citronová buchta

Jednoduchá citronová buchta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Soňa | 16. 4. 2016 11:27

    Snadné, ale sladkost buchty je na hranici poživatelnosti.

  • Hanka | 14. 5. 2014 20:40

    Já jsem ji "v dávnověku" dělala z kofoly, dávala jí svou zvláštní, nezaměnitelnou chuť a zase ji udělám, měli jsme ji rádi - díky za připomenut í :-)

  • Jarča | 13. 5. 2014 07:12

    Je to velmi starý recept. Je z doby, kdy se ještě dělaly malé limonády. Peču ji pořád velmi často, vždycky všem chutnala. Jen mám napsáno v receptu, že poleva se dělá z povoleného másla (nezahřívám ho). Stačí změklé máslo umíchat s ostatními ingrediencemi a natřít na buchtu, když je ještě teplá. Udělá se krásně lesklá a chutná poleva.

  • HelenaPa | 12. 5. 2014 09:56

    Kdysi jsem ji docela ráda dělala, pak jsem na ni nějak zapomněla. Musím si ji připomenout.

  • Katka | 28. 10. 2013 14:08

    Jsem zvědavá,už se chladí :-)

  • recepty73
    recepty73 | 30. 3. 2011 07:27

    ...kdysi dávno jsem jí dělal a moc nás neoslovila...

  • maruskarockova18
    maruskarockova18 | 28. 3. 2011 07:50

    ta musi byt ale dobra vyskousim ji

  • tonca | 20. 12. 2010 17:31

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hnědý rum Kakao Limonáda Máslo Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dobrý perník

Dobrý perník

Výborné buchty

Výborné buchty

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Marlenka na můj způsob

Marlenka na můj způsob

Kuře Anča

Kuře Anča

Bramborovo-mrkvová kaše

Bramborovo-mrkvová kaše

Papriková smetanová omáčka

Papriková smetanová omáčka

Jogurtový koláč z třeného těsta s ovocem

Jogurtový koláč z třeného těsta s…

Buřty na pivu

Buřty na pivu

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

17
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
17
Domácí kečup
Domácí kečup
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
12
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Další doporučené recepty:

Buchta s rosolem
Buchta s rosolem
Buchta z cizrny
Buchta z cizrny
Buchta z jablečného pyré
Buchta z jablečného pyré
Buchta z meruněk
Buchta z meruněk
Buchta z mikrovlnky
Buchta z mikrovlnky
Buchta z mléka
Buchta z mléka
  • Recepty.cz
  • Buchta z limonády
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact