Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáváme ostatní ingredience a nakonec vmícháme opatrně sníh z bílků. Vlijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech a dáme do trouby, kde pečeme při 180 °C asi 35 minut.
2
Mezitím si uděláme čokoládovou polevu. Rozpustíme v kastrůlku máslo, přidáme kakao, cukr a rum a vymícháme dohladka. Upečené těsto necháme vychladnout a polijeme čokoládovou polevou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Soňa
|16. 4. 2016 11:27
Snadné, ale sladkost buchty je na hranici poživatelnosti.
Hanka
|14. 5. 2014 20:40
Já jsem ji "v dávnověku" dělala z kofoly, dávala jí svou zvláštní, nezaměnitelnou chuť a zase ji udělám, měli jsme ji rádi - díky za připomenut í :-)
Jarča
|13. 5. 2014 07:12
Je to velmi starý recept. Je z doby, kdy se ještě dělaly malé limonády. Peču ji pořád velmi často, vždycky všem chutnala. Jen mám napsáno v receptu, že poleva se dělá z povoleného másla (nezahřívám ho). Stačí změklé máslo umíchat s ostatními ingrediencemi a natřít na buchtu, když je ještě teplá. Udělá se krásně lesklá a chutná poleva.