g
cukr
část můžeme nahradit ořechy nebo celozrnnou moukou
Vrchní těsto
4
ks
vejce
150
g
hladká mouka
1
lžička
prášek do pečiva
120
g
cukr
část můžeme nahradit kakaem nebo kokosem
Nádivka
tvaroh
nebo mák nebo pudink, podle chuti
Postup přípravy receptu
1
**Spodní těsto**: zpracujeme a dáme do ledničky na 20 minut.
2
**Vrchní těsto**: vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme mouku a lehce vmícháme sníh z bílků.
3
Do formy: plech, kulatá forma i srnčí hřbet nebo větší forma na biskupa - vymažeme, vysypeme a položíme spodní těsto, na to přijde nádivka a na ni vrchní těsto. Můžeme posypat drobenkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Helena
|11. 1. 2015 18:50
Dobrý den, mohla bych vědět jak přesně jste dělala vrchní těsto ? nepovedlo se mi ta část se žloutky když jsem dala mouku udělaly se mi hrudky a sníh nešel zapracovat :-/
Děkuji za radu :-S O:-)
Kateřina
|3. 7. 2012 13:14
Výborný recept, potřebovala jsem se zbavit hladké mouky a rybízu a udělat z toho nějakou mňamku. Na vrch jsem nedávala drobenku, ale pomoučila moučkovým cukrem společně s vanilkovým. Děkuji za tento recept, který mě inspiroval k výrobě dalších sladkých dobrůtek;-)
engliš
|2. 5. 2007 10:22
jééé ano Jaruško :o)))já pekla v kulatý a jen jsem ho tam napěchovala+teda okraje je ho na kulatou formu poměrně dost
Jarka O.
|2. 5. 2007 10:05
Markéto, předpokládám, že spodní těsto je rozválené na placku ? :-)