• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Buchta Vanilkový obláček
Napište svůj komentář k receptu

Buchta Vanilkový obláček

autor: Selila
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Buchta Vanilkový obláček
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 450
      g polohrubá mouka
    • 50
      g hladká mouka
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžička droždí sušené, nebo půl (20g) čerstvé
    • 1
      lžička sůl
    • 250
      ml mléko
  • Náplň
    • 100
      g máslo
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • rozinky namočené v rumu
  • Poleva
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Zpracujeme těsto a necháme vykynout. Pak vyválíme placku asi 20 x 40 cm a potřeme ji náplní, na kterou jsme utřeli máslo s cukrem a žloutkem, posypeme rozinkami, můžeme pokapat i rumem. Zabalíme do závinu. Dortovou formu vymažeme tukem (já na dno vystřihnu pečící papír), závin nařežeme na kusy asi 7 cm velké a pokládáme je (na výšku) řeznou stranou nahoru. Ve formě necháme kynout ještě asi 15 min a pak pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 15 min. Když začne růžovět, polijeme smetanovou polevou a dopékáme dalších 15 min. Zkusíme špejlí, až se nelepí. Vychladlé můžeme pocukrovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vanilkový cukr

Vanilkový cukr

Vanilkový dort se skořicí

Vanilkový dort se skořicí

Vanilkový koktejl

Vanilkový koktejl

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka Bublová | 27. 7. 2009 14:46

    Recept jsem před časem objevila na servesu DÁMA - sekce Domácí pekárny pod názvem Vanilkový oblak. Práce byla jednodušší o to, že se těsto zadělalo a vykynulo v pekárně, vyválený závin se pak rozkrojil jen na polovinu a peklo se opět v pekárně, poleva se nalévala po 30 minutách pečení. Na náplň jsem využila zbylý tvaroh a bylo to výborné.

  • Denisa Graulichová | 21. 7. 2009 17:50

    Ano je to z receptu top-recepty a protože je to opravdu moc dobré tak jsem recept zveřejnila zde s poznámkou že je to právě ze stránek top-recepty

  • H. Hospodyňka | 21. 7. 2009 15:55

    Foto, jakož i podorobnější popis, diskuse a další vychytávky k tomuto receptu přímo od autorky, paní Hely, vynikající kuchařky-cukrářky, jsou na Top receptech.

  • Simona Bravená | 21. 7. 2009 13:38

    Nebyla by fotka?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Polohrubá mouka Rostlinný olej Rozinky Smetana ke šlehání Sůl Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Trhanec

Trhanec

Závin z listového těsta se špenátem

Závin z listového těsta se špenátem

Trojbarevný koláč naší babičky

Trojbarevný koláč naší babičky

Azu po česku

Azu po česku

Double švestkový koláč

Double švestkový koláč

Smažené čínské nudle s kuřecím masem a zeleninou

Smažené čínské nudle s kuřecím masem…

Salát Caesar II.

Salát Caesar II.

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po italsku

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po…

Masová minutka na zeleno - rychle a chutně

Masová minutka na zeleno - rychle a…

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

84
Čertovský mls
Čertovský mls
45
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
44
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
41
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
24
Jindřiščin perník
Jindřiščin perník

Zajímavé články

Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá cukrářka vyrábí ty nejkrásnější veganské dorty
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá…
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným nápojem plným zdraví a chuti
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným…
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou strouhankou i plněný Kyjev
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou…
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
AHA.cz Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Ženy.cz Test horoskopu: Narodila jste se ve správném znamení?

Test horoskopu: Narodila jste se ve správném znamení?

Blesk.cz Režisérka filmu Karavan s Geislerovou: V Cannes nám tleskali vestoje!

Režisérka filmu Karavan s Geislerovou: V Cannes nám tleskali vestoje!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

  • Recepty.cz
  • Buchta Vanilkový obláček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact