Jablka jsou opravdu dole.Tenhle 'styl' pochází z kuchařky z Ruska.Těsto je obyčejnější,ale je chutné a rychle udělané.Ale křehké či drobivé není,tedy aspoň mě se vždycky vyvede nadýchaná struktura těsta,která se nesype.Tak nevím.Jablka by neměla být moc měkká,proto jsou v troubě jen krátce(ale ono to závisí i na jejich druhu,teď mě to trklo!Tuhle buchtu peču ze zimní odrůdy,ta je tvrdší).Pokud máte jablíčka měkčí,pak je tedy nezapékejte,ale v míse zakapejte rumem,citron.šťávou,přisypte k nim trochu skořice a cukru,přidejte pár hřebíčků a nechte 1-2 hodiny uležet v ledničce.Jablka samozřejmě nemusíte za každou cenu dávat do spodu.Dělejte to tak,jak to vyhovuje vám!:-)
Tak u tohoto receptu jsem taky trochu v rozpacích. Má to být asi něco na způsob koláče Tatin, ten se ale převrací. Velmi podobné, zde již uvedené recepty Převrácený koláč od babičky nebo Jablková roláda mají také daný způsob servírování. Tady asi autorka počítá s tím, že těsto pod jablka nateče, což u rozdušených jablek, i když jsou na kousky není asi tak jednoznačné. Vzhledem k tomu, že těsto je to to nejobyčejnější (mimochodem stejné jako u skoro poloviny zde uveřejněných receptů na řezy a koláče - vždy se liší jen tím, co se na ně dá) a to dost křehké a drobivé, nedovedu si představit, že by to mělo být ještě odspodu mokré.
Tedy jestli se mohu zeptat, kde je u této buchty vrch a kde spodek, když jsou z jedné strany jablka a z druhé žmolenka - nevěděla bych, jak ji servírovat. Jinak to vypadá naprosto skvěle - jablka asi trochu zkaramelizují....Mňam..